reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witam Was Kobietki :)
MOU - mądrze mówisz! :) Ale Iza nie wykupiła Dicoflenacu w końcu - myślę, że i bez konsultacji z lekarzem mogła by wciąż ibuprofen ;)
Kasiik - to może ten spadek był jakimś "Zaburzeniem" w mierzeniu? Może za późno/za wczesnie zmierzony albo mała w nocy Cię budziłą? albo zmarzłaś? ;) ja bym zrobiła test jutro rano albo w pon na betę poszła :) o ile u Was betę się robi ??
Agak2 - jesteś? Jak tam? robiłąś teścik czy @ przylazła?

reklama
Ollena - każdy lek zżera żołądek niestety ;) uzależnia??? ja biorę codziennie i mnie jeszcze nie uzależnił... :-D:-D:-D:-D:-D
Rysica - chodzi mi o konsultację z lekarzem najpierw, ponieważ ibuprofen może przyjmować od razu zamiast diklofenaku, ale może powinna coś mocniejszego...

Rysica Nie mam pojecia,nawet niewiem czy tu sie robi bete,wiem ze raz mialam robiona ale to przy okazji wizyty u gina.A tak niewiem czy ktos chodzi osobno i placi.Mam w domu jeszcze 4 testy,zrobie w 33 dc,2 czerwca,a co do temperatury,wstawac nie wstawalam,ale zmarznac moglam,bo raz mielismy tu bardzo chlodna noc i moze to bylo to,ale nie pamietam dobrze.Ale raczej watpie ze to fasolka,chyba nie mialam owulacji w tym miesiacu:( bo nie mam na wykresie tej drugiej fazy wysokich temperatur po owulacji...dobrze mowie?

Kasiik - bóle kręgosłupa - właśnie w części lędźwiowej miałam w ciąży :) :) :) a wyższa temperatura może jednak na fasolkę idzie???

MouJa tez mialam,ale pod koniec ciazy.Nie myslalam ze na poczatku ciazy moga tez plecy bolec...,wiem ze na bank sie niczym nie przedzwigalam,wiec jestem w szoku skad ten bol.Zobaczymy co bedzie,@ jeszcze nie ma.A ty kiedy testujesz?

witam i ja dziewczyny
iza ja w ogóle by odczekała jeden cykl ze staraniami po co potem masz sobie coś wyrzucać miesiąc cię nie zbawi a w zasadzie 25 dni u ciebie a będziesz miała pewność że wszystko sie wygoi...co do leku to idź do apteki jest wiele leków działających przeciw zapalnie ...
rysica ja tamcoś czuje że u ciebie sie kluje:-D;-)
kasik taki spadek mógł oznaczać implantacje i dlatego takie słabiusieńkie kreseczki wychodziły bo beta hcg miałaś na lekarstwo..... życzę aby 2 czerwca były piękne 2 kresunie a najlepiej zrób sobie prezent na dzień dziecka i zrób test 1 czerwca;-)...a co do temp to z tego co pamiętam nie mierzysz o stałej porze wiec mało wiarygodna niestety......
mou no to teraz trzymam kciuki aby twoja mordenga nie poszła na marne:-D przemów do brzucha okrzycz go żeby sie już wykluwało coś;-)

Od dzisiaj za tydzień :) Powinnam 12 czerwca, w dniu spodziewanej @ - ale zacznę wcześniej - jak to ja... :-D jak dziś by się zapłodniło jajeczko, to za 6 dni teoretycznie powinno wykazać... ale 12 też zatestuję :)

MOU a dlaczego bierzesz codziennie Ibuprofen? On wybitnie zre zoladek i nie mow, ze kazdy lek niszczy kichy, bo np Apap mozna 'jesc' bezpiecznie, Panadol tez. Ibuprofenu nie wolno lykac codziennie, lepiej zastapic go czym lzejszym wlasnie.

Ollena - to był żarcik..... nie biorę codziennie...
Panadol i Apap nie działają aż tak dobrze przeciwzapalnie - jak ibuprofen. A Iza potrzebuje czegoś mocnego. Niech łyka z jedzeniem i po kłopocie. Poza tym nie będzie łykać w nieskończoność tylko kilka dni. Paracetamol dobry jest tylko na ból głowy, a i tak nie wszystkim pomaga - na mnie ledwo działa. Musiałabym łyknąć 3 tabletki na raz panadolu, żeby mi lekki ból głowy minął. Ibuprofen - wystarczy jedna tabletka, i po kłopocie. A Iza ma brać na stan zapalny, nie na bóle głowy :) Wszystko szkodzi w zbyt dużej ilości - nawet Apap.

reklama
MOU a dlaczego bierzesz codziennie Ibuprofen? On wybitnie zre zoladek i nie mow, ze kazdy lek niszczy kichy, bo np Apap mozna 'jesc' bezpiecznie, Panadol tez. Ibuprofenu nie wolno lykac codziennie, lepiej zastapic go czym lzejszym wlasnie.

mou najlepiej paracetamol - bo on ewentualnie jak bedziesz w ciazy nie "uszkodzi" dzidzi

Do góry