reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiik - pytanie najlepiej do Nikoli, bo ona obcykana w tych wykresach, ale o ile dobrze pamiętam to jak jest spadek... Nikola, poprawisz mnie?? :)
Kasiurek - a bo ja pamiętam :p

reklama
Kasiik - nie wiem? - u nas kobiet wszystko jest możliwe :D Mierz dalej i zobaczysz, czy nie będzie jakiegoś większego spadku. A umiesz szyjkę sprawdzać? Bo ja nie, ale może Ty umiesz? Przy owulce powinna być otwarta i chyba nisko??
Zaraz z Wami będę, idę Szymka kąpać :)

hejka ja wczoraj z moimi chłopakami pojechalismy na niezapowiedziana impreze i dopiero wróciłam:)
i nie zdazyłam zatestowac dupa blada po zawodach:wściekła/y: zmieniam lekarza ja nie bede na niego kasy ładowac:wściekła/y:

Agnieszka dostałas @?
Znalazlam takie cos: W całym cyklu zmianie ulega szyjka macicy. Po miesiączce szyjka macicy jest twarda ( w dotyku przypomina czubek nosa) i nisko ułożona. Wraz ze zbliżaniem się owulacji szyjka macicy robi się miękka, podwyższa się i otwiera. W dniu owulacji szyjka jest położona najwyżej. Jest otwarta do 1/2 cm i jest bardzo miękka ( w dotyku przypomina płatek ucha). W takiej sytuacji plemnikom łatwiej jest dostać do macicy, by powędrować przez jajowody do jajników, gdzie czeka na nie dojrzała komórka jajowa. Po owulacji szyjka macicy znowu zaczyna się obniżać, zamykać i twardnieje.

Ostatnia edycja:
No to ja mam dzis owulacje,spadek temp,a do tego sluz rozciagliwy,przezroczysty.Moze byc w 8dc?Tak wczesnie?:szok:

moze ponoc sa takie wypadki ze jest ale zoabcz jak masz w srodku tzn nie wiem czy szyjkke badasz?

to tu nie siedz tylko idz meza meczyc ;] w twoim opisie widze ze jest costangusa - ale powiedz mi czy to pierwszy cykl z tym ? bo czasem on skraca dosc znacznie cykl ale czy to prawda ...

Ostatnia edycja:
Sprawdzilam,i jedyne co wyczulam to to ze szyjka jest mieciutka,to czy otwarta czy zamknieta nie potrafie rozroznic.No i kluje mnie w lewym jajniku.czyli jesli dzis jest owulka to @ powinna przyjsc za 14dni??

Ostatnia edycja:
Sprawdzilam,i jedyne co wyczulam to to ze szyjka jest mieciutka,to czy otwarta czy zamknieta nie potrafie rozroznic.No i kluje mnie w lewym jajniku.czyli jesli dzis jest owulka to @ powinna przyjsc za 14dni??
tez nie koniecnzie druga faza moze trwac dlugo aczkolwiek moz ebyc tak ze teraz bedzieszmiec 21 dniowy cykl .

a czy wczesniej moze odstawilas antyki ? pytam bo widze ze chyba masz teraz owulke- aczkolwiek wolabym zeby NIKOLA sie wypowiedziala- a ja teraz biore catangusa to moj 3 cykl w odstawce antykow

reklama
Kasiurek Patryk raczej nie zabkuje, on nigdy nie mial goraczki przy zebach, nigdy sie nie slinil i nie wiedzialam w ogole kiedy zeby mu ida...
Ja lecze moje zapalenie, sluz jak bialko jajka, czyli dni plodne sie zaczynaja, przytulanko juz w tym cyklu odpada, bo nie chcemy ryzykowac syna;) dopiero lipiec nam pozostaje...

Do góry