reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mousefish śliczną masz córeczkę.
Mała będzie protestować, bo chcesz zmienić coś do czego była przyzwyczajona i bardzo dobrze jej z tym było. Wiki też nie chciał zdejmować pampersa a teraz nie chce go zakładać, bo się przyzwyczaił że nic nie ma między nogami. Jej jak u Was ciepło! Podrzuć trochę słońca do nas!!!!:tak::-D

reklama
witam po weekendzie ja dopiero dziś wróciłam o 6 rano do domu byliśmy w sobotę na imieninach potem zostaliśmy u teściów jestem mega nie wyspana wszystko mnie boli i jest mi strasznie nie dobrze nawet nie mam siły czytać leże w łóżku z lapiem i nie mogę sie ruszyć... wiedzę że ruchliwy weekend był
Klaudusia ja myślałam że ty już na porodówce:-D
Mou śliczne zdjęcia
przepraszam wszystkich których pominełam:zawstydzona/y: może potem jakoś nadrobie....

Fonatanna z prycznica nie przejdzie u Patryka, bo dostaje spazmow na sam widok;)
mamuska gratuluje zdolnego synka, Patryka ja zawsze karmie z wlasnej wygody, bo chce zeby zjadl a nie mial wszystko na sobie i na podlodze;)
Co do odpieluszania to ja jestem za poczekaniem na moment kiedy dziecko juz kuma, kiedy poprostu samo siada na nocnik i widac, ze rozumie, samo jest gotowe. Jestem przeciwna bieganiu za dzieckiem z nocnikiem, praniu miliona ubran, wywieraniu presji bo juz musisz, skonczyles 2 lata...Mi tak gadaly babcie ze juz ma 2 lata przeciez, dlaczego go nie uczysz na nocnik. Tlumaczylam, ze jestem matka i wiem, kiedy bedzie gotowy (a w wieku 2 lat wyraznie nie byl) i nie bede jak glupia za nim biegac, miec pretensje, 2 tygodnie sie meczyc czy nawet dluzej. Slyszalam, ze jestem leniwa matka bla bla.Jesli bedzie gotowy wystarcza 2 dni i zalapie...tak tez jest z nami teraz:) Choc mysle, ze moglabym poczekac jeszcze ze 2 miesiace, bo co do kupy to Patryk jeszcze sie boi robic poza pampersa. No i na noc jeszcze dlugo bede Patrykowi zakladala z tego wzgledu zeby nie zrywac sie rano kiedy on chce siku;)
MOUSE sliczna coreczka:) cieplutko macie :)

Ollena Ty chcesz żeby dziecko samo siadało Ci na nocnik, żeby rozumiało, że ma się usiąść wtedy kiedy mu się zachce a powiedz mi skąd on ma to wiedzieć? Nawet jeśli sam będzie chciał to na pewno od razu nie będzie się kontrolował. Rodzice są po to, żeby nauczyć, pokazać co i jak. Jeśli to by było takie proste jak piszesz to nigdy w życiu nie latałabym za dzieckiem, nie pytała co minuta czy chce siusiu, nie sadzałabym na nocnik. Są dzieci, które naśladują inne dzieci i siadają same na nocnik ale np. mój Wiktor do nich nie należy...

Owszem pokazujesz ale mozesz sie zorientowac czy rozumie czy nie. Patryk w wieku 2 lat i wczesniej nie rozumial, musialabym ciagle pytac, biegac za nim z nocnikiem i ciagle prac ubrania. Teraz ma 2 lata i 4 miesiace i sam poprostu wyrazal checi ze chce robic siku na nocnik lub ubikacje. Sciagnelam wiec pampersa i biega w samych majtkach juz ze 2 tygodnie. I tak uwazam, ze robie z niego glupka troche bo na spacery zakladam pampersa a calkowite i madre odpieluszanie powinno odbywac sie tak, ze pampersa w ciagu dnia w ogole nie zakladamy. Ale jak juz pisalam, wiem ze powinnam jeszcze poczekac ze 2 miesiace na ladna pogode i na to az Patryk bedzie calkiem swiadomy.

Ollena w takim razie gratuluję syna, bo mój nie jest taki rozumny... A nigdy mu się nie zdarzyło, żeby popuścił czy zrobił siku w majtki przez te 2 tygodnie?
Nikola :-) uparciuch mały odechciało mu się wyjść :-)

A zdarzylo sie zeby sie zpaomnial, oczywiscie. Dlatego uwazam, ze powinnam jeszcze poczekac, ale skoro sam chcial? nie bede juz przerywac;)

Ja wiem że nie bedzie łatwo małego nauczyć siadać na nocnik, bedę zaczynać w czerwcu wiec ciekawe ile zejdzie aż sie nauczy, teraz nie raz go sadzałam , posiedział wstał i sie zlał na dywan, i tyle tego było,:):) hehe :)
Ja juz po spacerze, zakupy zrobione, poczta i bank zaliczona :)))))))
czy któraś z Was ma telewizor na ścianie ?????????? Dziś będe zamawiać uchwyt i ciekawa jestem efektu :)))))))) a do tej pory zastanawiam się czy on nie spadnie :szok: No i jak sie zrobi ciepło to zmiana salonu :)))) nie wiem czy pokazywałam Wam jak będą wyglądać śniany :) wiec pokaże :)
ALLE TAPETY ESPRIT V 8 WZORÓW TAPETA NA FLIZENIE (1547310691) - Aukcje internetowe Allegro no wiec tak to bedzie wyglądać, tylko ze nie bedzie tych pasków tylko 2 paski kwiatów ale troszkę innych niż te, bo o takich (trzeci od dołu, może pomyślimy i kupimy te paski jednak ,)

ale kolor fiolet bedzie na pewno, a ten wzorek tylko na 2 ścianach, na jednej bedzie wisieć telewizor a przy drugiej bedzie sofa , a reszta na fiolet, moze ten fiolet nie bedzie aż tak bardzo ciemny, ale sie zobaczy jeszcze :))))))))
i co ładnie to wygląda dziewczyny???????

reklama
ja Wiki zaczełam oduczać około 2 roku zycia ona jest z lipca wiec latała koło domu w spódniczkach i majtersach prania dużo nie było a o pieluchach całkowicie zapomnieliśmy w dzień jak miałam 2latka i jakie 4,5 miesięcy w nocy dłużej trwało bo do 2,8 ale ona po prostu pewnego dnia sama kazała ściągnąć pampersa bo powiedziała że jest duża i szczerze tak naprawdę ja do odpieluchowania podchodziłam strasznie na luzaka do niczego nie zmuszałam nie latałam to po prostu chyba od dziecka zależy nie wiem i nie ma jednej metody bo każde dziecko jest inne i trzeba samemu sposób znaleść
mamuska myśle że fajnie masz jasny narożnik wiec wszystko możesz w zasadzie zrobić czekam na zdjęcia po remoncie

Ostatnia edycja:
Do góry