reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Obydwie ekstra. Ta pierwsza na długi rękaw jest więc na lato tak średnio, chyba, że na teraz to OK. Ja bym obydwie wzięła! Na pewno się przydadzą :tak: :-D

reklama
Ale dziś dzień uuuufff :) Aż nie chce się siedzieć przy kompie... Niunia moja jest dziś tak marudna że hej !!! Cały dzień warczy, kładzie się na podłodze - i nic nie je !!!
Może to z gorąca...

witam niedzielnie -obrobilam sie wysprztalam wsyztsko wiec mam czas na kompa trochenadrobilam ;] a wiec u nas Synek mowi tak nazwet znosnie bawi sie w papuge ma 21 korygowane i prawie 23 miesiace urodzeniowe mowi duzo i powtarza ale jeszcze nie zdaniami ale juz jakies tam dwau wyrazowe zdanie sie zdarzy typu tata am, mama pic, pies hau itd ale ogolnie ladnie mowi mowi ładnie "r". dobra ide jeszcze torche poprsowac aa jego ulubione slowo to gacie ;p i zaba haha

No tak,logiczne,heh:-) A ja nie pomyslalam.Nigdy na to uwagi nie zwracalam,wiec jakas malutka szansa jeszcze jest,moze po prostu zrobilam za wczesnie.Nie chce sobie urajac objawow,i mysle ze tego nie robie,przynajmniej z fajkami,przed 1 ciaza,tez mnie odrzucilo,cala ciaze nie palilam (choc potem mnie kusilo)ale sie zawzielam,karmilam piersia to tez nie palilam,dopiero potem znowu zaczelam,:zawstydzona/y:tylko ze juz tylko cieniutkie i mietowe fajki,a teraz blee,niedobrze mi od ich samego zapachu,wg mnie to dobry znak;-)ale sie nie nastawiam,wiem ze latwo zajsc sie nie da -tym bardziej jak sie tak bardzo chce,zawsze jest jeszcze kolejny cykl i kolejny...:-Ddalej w przyszlosc nie patrze bo sie zagalopuje i wywroze sobie ciaze dopiero za kilka lat (oby nie);-)A bardzo bym chciala mała roznice wieku miedzy dziecmi.A ile dzieciaczkow planujecie? Ja mysle nawet nad trojka,czworka-ale to kiedys-jak Bog da i ''finanse'' pozwola:-D

wiesz ze mietowe fajki sprzyjaja nieplodnosci ?

ja tez myslalm ze sie nie wkrecam a mialam zgage nieodbr emi bylo pare dni prze @ i niestety - ale noze u ciebie ....

hej Kochane troche mi zajeło nadrobienie:)
wczoraj mnie caly dzień nie było a dzis zwłoki ze mnie po imprezie:(
co do fotelika to zapomniałam jaka nazwa ale to 3 w1 i od niedawna go zapinam pasem samochodowym:)

Tak sobie czytam o Waszych dzieciach, i to ile mówią - Ja mogę być tylko zazdrosna, o to że mówią TAK DUŻO!!! Moja niunia mówi może ze trzy zdania, i kilkanaście słówek - i jest to zupełnie NORMALNE !!! Dopiero jak będzie miała trzy latka, i będzie zupełnie odbiegać od rówieśników - wtedy mogę się martwić... No i jeszcze taka ciekawostka - dziecko nie rozwija na tym samym etapie zdolności motorycznych i psychicznych - Dlatego, skoro moja niunia w wieku 7 miesięcy sama jadła łyżeczką - to naprawdę się nie martwię - nie wspominając że od 5 tygodnia życia sama trzymała butelkę oburącz - a zaraz po urodzeniu trzymała główkę prosto bez podtrzymania i obracała się z boku na bok w pierwszym miesiącu życia:)
Dlatego, jak przeczytałam sobie Wasze zmartwienia - to niby sama powinnam się zmartwić, bo moja niunia mówi jeszcze mniej niż Wasze pociechy... Ale się nie martwię, bo rozwój ruchowy ma na MAXA!!!
Szymek i Wiki - mówią baaaaaardzooo, baaaardzoooo dużooo z tego co napisałyście !!!!!!!!!!!!!!!
Zero zmartwień powinnyście mieć kobitki :)

hej Kochane troche mi zajeło nadrobienie:)
wczoraj mnie caly dzień nie było a dzis zwłoki ze mnie po imprezie:(
co do fotelika to zapomniałam jaka nazwa ale to 3 w1 i od niedawna go zapinam pasem samochodowym:)

no wlasnie ja nie wiem od kiedy mozna zapinac dziecko tymi pasami samochodowymi i cyz jak sie zpaina tymi pasami to trzeba zapinac w te 3 punktowe ?

MOUSEFISH masz wysoka pannice :-) Co do mowienia to nie przejmuj sie, ona mlodsza od mojego Patryka a Patryk teraz zaczyna gadac jak najety, powtarza jak papuga, choc nie wszystko no i zdania tworzy max 3 wyrazowe i to z tych wyrazow ktore juz dlugo zna...
Kazde dziecko jest inne i 2 latek nie musi jeszcze mowic, a do 3 urodzin moze juz gadac wiecej niz Ty ;)

reklama
Do góry