reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć laseczki :)
Mój ma dziś fazę od samego rana na układanie puzzli - ma 3 układanki - 20 el, 30 el i 36 el i chyba mu coś muszę dokupić, bo strasznie lubi puzzle układać, a w kółko na okrągło trzy te same układa po kilka razy dziennie...

reklama
Hej Rysica!
Mój też układa puzzle jakieś 3-4 razy dziennie i to te same. Wczoraj mu dokupiłam więc szczęśliwy chodził. Kupiłam mu cyferki do układania od 0 do 20, bo literki już wszystkie zna.

Klaudusia - to tak jak mój, też cały alfabet zna :D spryciarze z tych naszych urwisów :D
Cyferki też zna :)
Oliwkakarolina - to bardzo ciekawe co piszesz, ale to jest super, że można coś zrobić dla kogoś, kto nie ma swoich jajeczek, i daje mu się szansę na przeżycie ciąży i urodzenie samemu dzidziusia :D My tu wszystkie wiemy, jaki to ważne :)

A można,można.Procedura identyczna jak przy zapłodnieniu InVitro.

Ale to ktoś Cię poprosił o to czy zapisywałaś się gdzieś z chęcią oddania jajeczka?

Rysica ja wczoraj pół miasta zwiedziłam na poszukiwaniu tych cyferek, bo niektóre zna a z niektórymi ma problem z wymową i nie chce powiedzieć. Daje mu 2 tygodnie i będzie je wszystkie znał, bo literek też kilka tylko znał i się w prawie 3 tygodnie nauczył reszty ale właśnie tylko dzięki temu, że sam chciał je układać i ja siedziałam z nim i mówiłam jaka to literka. Bardzo długo nie chciał powtarzać ale później to poszło i teraz sam mówi jaką literkę układa a najfajniej wychodzi mu literka X i R :-D

Klaudusia - Szymek też sam był ciekaw literek, a to wszystko przez mojego męża, który dał mu do zabawy zepsutą klawiaturę bezprzewodową i Szymek zaczął pytać "a co to?" no to mu mówiłam :p I tak od literki do literki i zna wszystkie :p Myślę, że to też mu dużo dało dobrego jeśli chodzi o rozwój mowy :) teraz gada jak nakręcony :p

Wiki za dużo nie mówi jeszcze ale jakieś postępy są. Np. jak jechaliśmy ostatnio autem to mówił: Ja mam pasy, tata mam pasy, mama nie mam pasy :-D A jak się go zapytało dlaczego mama nie ma pasów to odpowiadał: "ziaba am pasy" (bo miałam na bluzce narysowaną żabę). On może się w wakacje rozkręci z tą mową, bo jakoś ciężko mu idzie.
A Wiki teraz zawsze podchodzi do mojego laptopa i naciska i mówi literki a ma swojego laptopa a tam jest program, że naciska się literkę i laptop ją mówi, to Wiki kilka razy dziennie przynosi mi tego laptopa żeby włączyć mu ten program i z 15 minut powtarza te literki jak mu komputer mówi.

reklama
Klauduśka, to on już fajnie mówi :) Co Ty chcesz :-D :tak:
A co powiecie o takich tuniczkach? Kupić sobie? Bo mierzyłam podobną i całkiem fajnie wyglądałam :) A i na pierwsze m-ce ciąży by się zdała :D
Tunika w kwiatuszki - duży dekolt - rozmiar L (1544728185) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - ta jasno zielona :D
Tunika w kwiatkii - wiązana 2 - rozmiar M/L 38 40 (1555553938) - Aukcje internetowe Allegro - ta "zgaszony niebieski czarnymi kwiatuszkami" albo z białymi :p
Co Wy na to? :)

Do góry