reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No to Rysica - faktycznie pękasz z dumy :) No ale cóż - pizza to pizza he he. Szymuś był w niebo wzięty :)
Jakoś tak jestem dzisiaj padnięta że hej ho. Nawet obiadu mi się nie chce robić, a robię wątróbkę - już jest zamarynowana, ale ... oooohhh mam ochotę się położyć i spać do rana...
A już i tak nie jestem głodna bo zjadłam sobie dwie ćwiarteczki selera - lekko osolonego - mmmmm pycha :)

A tak w ogóle - to ja wiem że mało kto lubi surowe warzywa tym bardziej korzeń selera... ale ja przepadam też za surowym kalafiorem !!!! Zanim go wsadzę do zupy lub gdzie indziej - to z 5 różyczek najpierw schrupię ot tak :) mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka:-) My tez po dluugim spacerku,pogoda super wiec trzeba korzystac jak najwiecej,a teraz zabieram sie za sprzatanie,potem mamy w planie wieczor filmowy:-).Robilam dzis test z rana-negatywny.Do terminu @ jeszcze 3 dni,castagnus cos mi nie skraca tych cykli.Sluzu mam dalej bardzo duzo,jest teraz bialy i bardzo gesty,moj M mowi ze czuje ze mam ciasniej w srodku,ale chyba przed @ tez sie rozpulchnia tam w srodku?Powiedzcie jak to jest z tym sluzem?Bo teraz tak mysle,czy przed samym @ tez jest go tak duzo,ja co chwile zmieniam wkladki.No i dalej mam wstret do fajek-fuj,i mdlosci od 3dni.
mousefish spodenki superasne!I sliczny kolorek:-)

No Rysica gratuluję synka!!!!!! Ekstra facet rośnie!!!
Mousefish a jak marynujesz wątróbkę?
Kasik jeśli masz cały czas regularne cykle po 30 dni ( o ile dobrze pamiętam) to ja bym się nie martwiła długością. Wiesz ja przed ciążą miałam cykle raz 28 dni a raz 30 i u mnie zależało z którego jajnika szła owulacja. Czasami były 3 cykle po 30 dni... Taka różnica nie jest jakaś wielka.
A do śluzu nic nie pomogę, bo się nie znam.
Ja robię ciasto :tak:

Ostatnia edycja:
KLAUDUSIA - Ja już wczoraj chciałam taką zamarynowaną wątróbkę na grilla wrzucić, ale nie znalazłam wątróbki w sklepach...
Ale dzisiaj znalazłam i marynuję ją tak: Starty kawałek korzenia imbiru i 2 ząbki czosnku na ok 500gr wątróbki - jeśli ktoś uważa że imbir jest zbyt intensywny to się GRUBO myli :) Imbir może być też w proszku - kto jak woli - ilość dowolna :) A później - ja osobiście robię tak: I NIKT JESZCZE NIE POWIEDZIAŁ O MOJEJ WĄTRÓBCE ZŁEGO SŁOWA !!! WSZYSCY CHCĄ JESZCZE I JESZCZE :) wrzucam wątróbkę do miski jakiejś dużej przysypuję ją duuuż ilością mąki, całą merdam w mące - i smażę na głęboki oleju - takim żeby zakrywała wątróbkę - wtedy ona nie strzela - i na mocno zgrzanym oleju oczywiście... jak frytki :) Wątróbka jest super chrupiąca z zewnątrz - mięciusieńka wewnątrz :) Cud miód i czekolada :):):) no i oczywiście cebulka przysmażona do tego, ziemniaczki, mizeria :) A WĄTRÓBKA POSOLONA I OPIEPRZONA TUŻ PRZED PODANIEM !!!
SMACZNEGO !!! REWELACJA !!!

DODAM JESZCZE TAK :
Wydaje się egzotycznie - a tak nie jest - wątróbka bardzo fajnie chłonie różne przyprawy, a imbir i czosnek są poprostu cudne - i razem pachną i smakują zupełnie inaczej niż oddzielnie...

Ostatnia edycja:
Dzięki za przepis. Ja używałam imbiru ale na początku ciąży raziły mnie wszystkie przyprawy i przestałam używać prawie wszystkich. Teraz powracam do nich ale powoli.

Cykle mam nie krotsze niz 33dni.Dzisiaj mam 30dc.Po porodzie @ dostałam po 3 miesiacach,i przez kilka cykli przychodzila regularnie po 33dniach,ostatnie 2 cykle byly bardzo dlugie,wyskoczyla mi znowu prolaktyna,dlatego biore Castagnus.Ostatni okres dostalam tydzien po rozpoczeciu brania tych tabletek.Aha i jeszcze jedno,zrobilam test Pregnatix,ale dopiero pozniej zauwazylam na opak.ze test ten mozna najwczesniej wykonac w dniu spodziewanej @.Myslalam ze wszystkie testy sa tak czule,ze moga wykryc ciaze przed terminem miesiaczki.Bo niewiem czym one sie moga tak roznic ze jedne mozna robic przed @ a drugie dopiero po @?

Kasik to jest tak, że niektóre są czułe i przy stężeniu HCG 10 (jakaś jednostka nie pamiętam) w moczu już potrafią ją wykryć a inne dopiero jak stężenie HCG będzie minimum 25. Taka jest różnica. Codziennie ten hormon przyrasta o jakąś wartość i jeśli masz ten test z 25 to jeśli masz np. stężenie 21 toCi test nie wyjdzie.

No tak,logiczne,heh:-) A ja nie pomyslalam.Nigdy na to uwagi nie zwracalam,wiec jakas malutka szansa jeszcze jest,moze po prostu zrobilam za wczesnie.Nie chce sobie urajac objawow,i mysle ze tego nie robie,przynajmniej z fajkami,przed 1 ciaza,tez mnie odrzucilo,cala ciaze nie palilam (choc potem mnie kusilo)ale sie zawzielam,karmilam piersia to tez nie palilam,dopiero potem znowu zaczelam,:zawstydzona/y:tylko ze juz tylko cieniutkie i mietowe fajki,a teraz blee,niedobrze mi od ich samego zapachu,wg mnie to dobry znak;-)ale sie nie nastawiam,wiem ze latwo zajsc sie nie da -tym bardziej jak sie tak bardzo chce,zawsze jest jeszcze kolejny cykl i kolejny...:-Ddalej w przyszlosc nie patrze bo sie zagalopuje i wywroze sobie ciaze dopiero za kilka lat (oby nie);-)A bardzo bym chciala mała roznice wieku miedzy dziecmi.A ile dzieciaczkow planujecie? Ja mysle nawet nad trojka,czworka-ale to kiedys-jak Bog da i ''finanse'' pozwola:-D

Kasik nie wiem jak jest u Was ale w Pl są dwa rodzaje testów: z czułością 10 i 25. Pewnie, że szansa jest @ nie masz to najważniejsze!:tak:
Ja nie planuję więcej dzieci, bo teraz czas na karierę ale jeśli zdarzyłoby się jeszcze jedno to na pewno będę szczęśliwa i nie będę rozpaczać :-D

reklama
Nie mam ulotki,zeby przeczytac,gdzies posialam.Ale na opak.pisze ze wykrywa ciaze od dnia spodziewanej miesiaczki,''od'' jest podkreslone i napisane wielkimi literami,a ja nie zauwazylam.A co planujesz robic?Jakie masz plany zwiazane z kariera?

Do góry