reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

widze ze faza imion ;] mnie sie podoba Kajetan jak dla chlopaka dla dziewczynki Iga lub Ada -ale to srednio sprecyzowane ale na pewno jakies krótkie chociaz chcialam jakies takies brdziej egzotyczne hmmm tylko siakie?

reklama
Ja będę teraz musiała zastanowić się nad jakimś zabezpieczeniem żeby nie było niespodzianki. I właśnie nad spiralką się zastanawiałam...
Nikola nawet pielęgniarki w szpitalu mówiły, że najczęściej wywoływane porody są u kobiet co miały ciążę podtrzymaną lekami.
I słyszałam jeszcze, że luteina działa jeszcze przez minimum 2 tygodnie od odstawienia.
kasiurek ja też chciałam Kajetana ale mąż powiedział, że nigdy w życiu!!!

Ostatnia edycja:
Mięsień sercowy jest bardzo podobny do mięśni macicy :) Też z włókien gładkich. Więc pewnie dlatego go dają... Tak samo aspiryna - niby na przeziębienie... ale przede wszystkim na serce :)

Klaudusia - ja brałam i pigułki (przed ciążą), i miałam wszczepiony implant podskórny zaraz po ciąży przez może pół roku, ale zrezygnowałam, i zdecydowałam się na spiralkę. Dłuuugo siedziałam w necie w poszukiwaniu odpowiedniej, i znalazłam. Na 1000% wrócę do tej samej spiralki później. To jedyna taka na rynku która nie prowadzi do takich powikłań jak ta w kształcie T. Dziewczyny cały czas mają jakieś problemy z nimi... a to że większe krwawienia, że wyleciała, przesunęła się przedziurawiła macicę itp itd... a ta moja sobie zwisa w macicy, nie kłuje, nie wypada, nie podrażnia macicy, i jest jeszcze skuteczniejsza od innych, no i zmniejsza krwawienia miesiączkowe :) Tylko ciężka do zdobycia... Trzeba by było ją z zagranicy ściągnąć i znaleźć lekarza króry się zgodzi ją założyć. Ale polecam z całym szczerym sumieniem...

Ostatnia edycja:
no skoro dwóm ciężarnym w dwóch różnych miejscach dali ten sam lek to coś na rzeczy;-)
no jej lekarka kazała odstawić luteinę więcej niż dwa tygodnie przed terminem i jeszcze brała jakiś jeden i tez kazała jej go wcześniej ostawić....

Kajetan fajnie ale u nas co drugi pies we wsi Kajtek wiec u mnie mały by miał przerąbane w szkole bo dzieciaki sa strasznie okrutne...

ufff dobrze z eu nas nie ma kajtkow hihi jest za to mnostwo :Maryś,od zatrzesienia Zuz,Nikoli, Sar, Jakubów, Bartków, u mnie na osieldu jak rykniesz Zosia Sara i Zuzia to sie cała piaskownica na ciebie bedzie gapic hahah i sa 3 Laury i lENY JEDNA michalinka

Teraz to naprawdę spadam, idę się położyć, bo cały czas mnie ta moja macica ciągnie... :) no i jajnik też - calutki dzień.. wrrrrrrrr.
Dobranoc mamuśki :rofl2:

Muszę to dodać... Michalinka - piękne :)

mousefish masz rację. Macica też mięsień gładki tylko że jest jedno ALE. Ten lek działa na serce, ma za zadanie obniżać ciśnienie no i mi obniżało do takiego niewyczuwalnego przez pielęgniarkę! Po nim miałam ciśnienie 100/60, po wzięciu leku po pół godziny głowa mnie bolała przez jakieś 2 godziny, później szłam spać, bo nie wyrabiałam a jak się budziłam to przynosili kolejną dawkę i znowu to samo... A weź tu funkcjonuj tak w domu przy małym dziecku...
Nikola ogólnie leki u nas też się odstawia 2 tygodnie przed terminem, bo wtedy lekarze uważają płód za donoszony. Ja odstawiłam 4 tygodnie przed terminem z zalecenia lekarza i nadal "prawie" nic się nie dzieje.

u nas też pełno Zuzi Zosiek i Emilek Amelek i sporo Maj... Nikol jest nie dużo choc wiem że to modne imię... co do Michaliny to mam osobisty uraz choć imię ładne.... ostatatnio spodobało mi sie też imię Blanka

reklama
Do góry