reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Klaudusia testy mam jeszcze z poprzedniego cyklu bo na monitoringu nic nie było wiec nie robiła teraz też nie robiłam tylko ten dziś bo wewnętrznie czułam że mam owulkę jajnik porządnie kuł rano i przez cały dzień pokuwa...
Ollena ja też nie wiedziałam co siedzi i miałam z kolei tylko dla dziewczynki imię i jest dziewczynka wiec chyba się sprawdza:-D... dla drugiej dzidzi mam wybrane wstepnie imona choć jeszcze praszki nie ćwierkają chłopiec Maksymilian dziewczynka Nikola
Mou a może po spiralce ci się przesunęła owulka po prostu i stąd te kłucia i śluz

reklama
Nikola to jak coś to obie bedziemy miec NIKOLE :D Bo mnie sie strasznie podoba, chyba ze mi sie przestawi na tą Zuzanne, no albo bedzie chłopak :) u mnie tym bardziej ptaszki nie ćwierkają, ale jak sie to mówi:Jeszcze Jasiek w dupie a juz mu kaszke studzą"

Nikola ale fajnie, że masz owulkę! Trzymam kciuki żeby teraz po tym leku wszystko wyszło i żeby była fasolka!!!!!
Ollena dla dziewczynki mamy imię Kaja bez żadnego ale i kombinowania od samego początku wybrane. A chłopiec... Hmmm... Dużo już było propozycji... Maksymilian też się przewinął ale jak dodać nazwisko do imienia to by się w kratkach na urzędowych papierkach nie mieścił :-D

Nikola - nie po tej spiralce, bo to tylko taka 4 centymetrowa niteczka była, a nie ta w kształcie litery T co może macicę przebić. (mało kto wie o tej spiralce, ciężka do zdobycia, nawet nieródki mogą ją mieć) Przy tej mojej, jak bym zaszła z nią w ciąże, to mogła by sobie tam być razem z dzidzią, i by nic się nie stało jak to się słyszy że dzieci rodzą się z wrośniętymi spiralkami, no i jak się normalną spiralkę wyjmuje, to te ramionka ranią macicę trochę, a ta moja niteczka to chop siup i już jej nie ma.

Mamusko bardzo trafne powiedzenie ;))) moja babcia tak czesto mowi hehe;)

U mnie na ta chwile bedzie Gabrys lub Lily :) ale moze jeszcze milion razy sie zmienic, chociaz na Gabrysia bylam uparta juz w pierwszej ciazy, mm sie nie zgodzil :( na szczescie teraz ja wybieram imie..

Ostatnia edycja:
mousefish ja robilam test w moje 22 urodziny 09.09.09,wtedy przypadal mi dzien spodziewanej @.I nie mialam nawet zadnych objawow,kilka dni wczesniej mialam silne zawroty glowy i myslalam ze zemdleje,ale nie laczylam tego z ciaza,wtedy staranka byly dwa razy,bo M byl zagranica caly miesiacmwiec nie myslalam ze uda mi sie zaciazyc,a test zrobilam raczej z przyzwyczajenia,haha,bo co miesiac robilam,a tu taka niespodzianka:-D
Mysle ze chyba za wczesnie zrobilas test,poczekaj do terminu @.Zycze Ci 2 kreseczek,trzymam kciuki:-)

Moja mała wazyla przy porodzie 3600 a wg USG miala wazyc 4600 i miedzy innymi dlatego tez mialam miec cesarke.W drugij polowie ciazy lekarze stwierdzili na usg u malej powiekszone rogi komory bocznej mozgu,co ja wtedy przezywalam,na kazdym usg one sie powiekszaly,lekarze mowili ze mała moze miec porazenie mozgowe,wodoglowie,do rozwiazania ciazy zylam strachem ze tak bedzie,Maja pomimo przypuszczen lekarzy urodzila sie zdrowiutka.Do dzis dziekuje Bogu za zdrowie mojej coreczki.I nie zapomne nigdy tych slow lekarza, ze mała jest zdrowa,nigdy tak nie plakalam ze szczescia jak wtedy gdy to uslyszalam.Do dzisiaj niewiem czy to usg bylo wadliwe,czy moze te rogi sie pomniejszyly przed samym porodem,niewiem,dzieki Bogu Maja jest zdrowa,i rozwija sie super.;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Klaudusia a właśnie miałam ci pisać ta moja koleżanka właśnie brała ten sam lek w ciąży co ty ten co tak naprawdę na ciśnienie jest i ona brała tak jak ty przeciwko skurczom ....

Do góry