reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej dziewczyny
jestem, wpadłam do Was na chwilkę :) Ale jutro rano będę na dłużej ;)
Ja już się w miarę czuję - choć jeszcze ciut słaba, ale staranka wczoraj były już ;)

Kasiiik - ja bym takiemu testowi nie zaufała! Ja miałam tak teraz, że mi wyszła kreska jak cień cienia, ta testowa, i się okazało, że wcale w ciąży nie byłam (beta negatywna, @ przyszła)
MOU - od soboty (staranka) do dziś to zdecydowanie za wcześnie... Zarodek zagnieżdża się w jamie macicy ok 6-8 dni po zapłodnieniu, a hormon beta HCG zaczyna był wytwarzany 48h po zagnieżdżeniu, czyli najczęściej 10 dnia po zapłodnieniu. Do tego w tych kilku pierwzych dniach jego ztężenie we krwi jest małe, i tylko badanie krwi może to wykazać. Badanie z moczu ma to do siebie, że wykrywa ciążę, jak już jest dość spore stężenie beta HCG we krwi, bo nerki filtrują tylko część tego hormonu (w końcu jest on potrzebny organizmowi) i w moczu jest zdecydowanie mniejsze stężenie niż we krwi. Ostatnio wyczytałam to taka mądra jestem :p
Klaudusia - ja na Twoim miejscu to już bym chciała poi świętach urodzić, żeby w święta się tylko jednym dzieckiem zajmować :p
Nikola - gratuluję powrotu owulki! Fatalne samopoczucie się opłaciło :D Mam nadzieję, że staranka okażą się owocne ;]

reklama
witam z rana :*

Oczywiście znów mały do mnie przyszedł w nocy , ale za to jeszcze smacznie sobie śpi :)))))))))))))))))))
I Ja wyspana - aż dziwne hehe :)
Dzis pogoda do dupy jednym słowem :(((((((((((Pada deszcz ....buuuuuuuuuuu:(
Dziś ma wpaść moja znajoma ta co okresu nie ma ponad 3 tygodnie, bo do lekarza sie umówiła , wiec ciekawe co jej powie, pewnie da jej coś na wywołanie i po sprawie albo okaze sie ze jej w ciązy a testy nie wykrywają jej tego-ale to chyba nie możliwe !!!!!!!!!!!
Rysia super ze powróciłaś do " żywych" :********

Cześć ranne ptaszki :) U mnie 7.30 dopiero, już pozmywane, dziecko przewinięte, i przebrane :) posprzątane... uuffff, bo idziemy na dwie godzinki do "dzieci: jak ja to mówię niuniusi :) czyli do takiego mini przedszkola dwie godzinki w czwartki :)

Siema babeczki!!!
A ja dziś nie wyspana... Od 2 do prawie 5 nie spałam, jakoś miejsca nie mogłam sobie znaleźć w łóżku. A jak w końcu usnęłam to zaraz Wiki wstał i tyle spania.
Rysica cieszę się, że wróciłaś do nas. A wiesz gorzej jak mnie złapie w święta ale zobaczymy będzie co będzie.
Miłego dnia życzę!!!

Cześć ranne ptaszki :) U mnie 7.30 dopiero, już pozmywane, dziecko przewinięte, i przebrane :) posprzątane... uuffff, bo idziemy na dwie godzinki do "dzieci: jak ja to mówię niuniusi :) czyli do takiego mini przedszkola dwie godzinki w czwartki :)

Ale macie fajnie z tym przedszkolem. Też bym chciała chociaż raz w tygodniu zabrać małego do dzieci, nawet skłonna bym byłą dojeżdżać a tu niestety znów polska rzeczywistość.... Buuuu....

Ja tak samo bym chciała, bo mały to uwielbia z dziećmi przebywać, jak są dzieci to mamy i tatusia juz moze nie być hehe

witam matko kochana ale boli mnie żołądek mndli mnie nie ziemsko wypiłam herbatę i ledwo do kibelka dobiegłam oj nie wiem czy nie jakaś jelitówka.....
Rysica dobrze że sie lepiej czujesz ... i dzięki;-) !!!!!
Klaudusia nic nie chce ci mówić ale chyba sie zbliża ty wiesz co:tak:;-):-)
No mamuśka to choć sie wyspałaś
Mou miłego dna

Nikola -bidulka jesteś ;(oby szybko przeszło !!!!!!!!!!!!!!!!!
Co do Klaudusi to mogłaby sie juz rozpakować i na święta byłaby juz z małeństwem w domu, :)

nie mamuśka mogłaby już chyba trzeba ją w pupę klapsa dać:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
..... u mnie jak nie urok to sraczka kiedy ja sie wkońcu bede dobrze czuć

reklama
Hej kobitki :) To Wy też macie taki problem, że Wasze dzieci nie mają się z kim bawić??? I całymi dniami tylko z Wami rodzicami siedzą??? Bo ja już miałam wyrzuty sumienia że tylko raz w tygodniu z nią do dzieci chodzę... No i ostatnie dwa tygodnie nie byłam, więc dzisiaj będzie w niebo wzięta:) No to jak to jest z Waszymi szkrabami? Mają jakieś kontakty z dziećmi innymi? Czy z utęsknieniem czekacie aż do zerówki pójdą... ???

Muszę już wychodzić, więc poczytam sobie później :) PA PA :)

Do góry