reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No dobra :) to czekam do 18 :) moja ukochana liczba więc może, może :) Może mimo złego samopoczucia "kogoś" zgwałcę jeszcze dzisiaj... he he he
Fajnie słyszeć że miałyście tak samo. A powiedzcie mi... też robiłyście testy bo miałyście jakieś objawy??? Jak tak to jakie? A... dodam że kręgosłup zaczął mnie boleć w okolicach lędźwi...

Aczkolwiek dziwne, bo to trochę za wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale dawno tak nijak się nie czułam... a tu piękny ciepły dzionek jest.

reklama
Ja zwlekałam z testem, bo byłam jakoś tak wewnętrznie przekonana, że się udało i miałam rację :-D Mąż nie kazał mi się nakręcać i takie inne. Kupił test, który zrobiłam po pracy i wyszły od razu dwie krechy.
A co do objawów: tydzień przed @ częste latanie siusiu i chyba jajnik mnie bolał (nie pamiętam dokładnie) później ból kręgosłupa ale trochę niżej: kość krzyżowa i ogonowa plus nerw kulszowy. Aaaaa no i mega senność. Teraz mdłości przyszły bardzo późno ale wrażliwość na zapachy jeszcze przed zrobieniem testu.

Przede wszystkim kochana to sie tak nie sugeruj tymi objawami, bo nasza Nikola cz Aga miala same objawy ciążowe i w koncu nic z tego nie wyszlo, a poza tym jak sie staramy to sobie troszkę "wymyślamy"-wmawiamy te objawy , Ja przez 2 cykle szukałam , w ogóle bzika dostawałam bo szukałam tych objawów, jakieś były alew to raczej juz urojone hehe, a juz przy 3 cyklu totalnie sie wyluzowałam, nie myślałam nie szukałam tylko działałam a potem czekałam na okres, spóźniał sie tydzień wiec czułam ze to ciążą no i sie nie myliłam ale dopiero po tygodniu od daty spodziewanej @ test wyszedł pozytywnie !!!!!
Do 18 jeszcze masz czas, naprawde to za wczesno moim zdaniem na objawy, tzn mnie pare dni przed spodziewaną @ pobolewał brzuch czasem nawet bardzo wiec byłam pewna ze "ciocia " przyjdzie ale po 2 dniach ustało i juz nie wróciło :p aaaaaa i jajnik prawy ciągnął tez własnie pare dni przed @ !!!!!!!
Aha senność też ogromna- jak nigdy !!!!!!!!!!!!!!! Wiec ja czułam juz ze jestem w ciązy :)

u mnie była koleżanka z 3 miesięcznym dzidziusiem ale macica skakał aha i
jupiiiiiiiiiiiiiiiiii dobre przeczucie owulka na teście owulacyjnym piękna ciemna i grubaśna krecha dwa razy ciemniejsza od kontrolnej wiec jedziemy dziś z moim z koksem
:-D

Mou moim zdaniem jak już wcześniej pisałam raczej nie ma żadnej szansy na wykrycie najwcześniej testy ciąże wykrywają 6 dni po stosunku i to muszą być wyjątkowo dobre wiatry czyli zagnieżdzenie musiło by być np 4 lub 5 dniu a czasami może sie zdarzyć że zagnieżdzenie jest i 10 dni a nawet i więcej.........
Klaudusia a ty jak się czujesz????

klaudusiu a jakie macie imie dla dziewczynki? ja mam wieej typow na chlopda niz na dziewczynke, tak jak w ciazy z Patrykiem. Nie znalismy plci bo nie chcielismy, wiec bylo gdybanie. MM uparl sie, ze chlopiec ma byc Patryk wiec ja wymyslalam imie dla dziewczynki i do konca ciazy nic nie moglam wymyslic. Ktos mi wtedy powiedzial, ze jak nie mam imienia dla dziewczynki tzn, ze chlopiec bedzie. W drugiej ciazy musze wiec szybko wymyslic imie dla dziewczynki ;))))
aa i w aptece z ciekawosci patrzylam na testy owulacyjne, nie wiem ile jest ich w opakowaniu, bo moze jeden ale sa w granicach 40-50eu!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
No to do roboty Nikola !!! :)
Mój właśnie padł po pracy bo codziennie o 4 wstaje... a nasza "zimorośl" chyba myślała że już pora spania i poszła też na górę spać, choć myślę, że raczej skacze tacie po brzuchu :)

A co do objawów, no to w sumie się nie doszukuję, tylko rano obudził mnie właśnie bolący "ciągnący" prawy jajnik, zaczął boleć kręgosłup - właśnie tak nisko, że żadna zmiana pozycji nie pomogła - tak nisko prawie przy mojej super zgrabnej pupencji ... bbbuuuuhahahaha no i jeszcze te bóle... przypominały mi skurcze porodowe, takie jakie miałam jak rodziłam, nie tak silne oczywiście, ale tak mnie ściągnęło, że chodziłam zgięta i nie mogłam się wyprostować... Poważnie ! może to zbieg okoliczności, ale ja wcześniej 3 lata się starałam po pigułkach, i nigdy nie doszukiwałam się żadnych objawów. Chciałam dzidzię, ale szliśmy na żywioł, nie czekaliśmy i nie bzykaliśmy się w dni płodne, tylko wtedy kiedy mieliśmy ochotę... a wtedy mieliśmy... oj mieliśmy... ha ha teraz on ma a ja nie mam przez tą nadwagę, no ale czasem mnie coś złapie, i mam ochotę jak ta lala... Poza tym ten śluz, ja na ogół nie mam w ogóle śluzu, w jakimkolwiek etapie cyklu by to nie było! Jestem sucha jak wiór !!! (Ale wyznanie - ojojojoj) Boję się tylko, że coś się tam mogło wykluwać, i czy oby nie chciało sobie wyjść zanim nie urosło...

Ollena - z tym imieniem to może i fakt, ja w pierwszej na początku myślałam o imieniu dla dziewczynki, i jest Natusia, a teraz cały czas mówię do Natalki, że niedługo Emilek się będzie z tobą bawił.. Emilian po dziadku mojej drugiej połuweczki :)

Ostatnia edycja:
Do góry