reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dziewczyny,cieniak kreski juz nie ma,moze nam sie wydawalo.Ale powiedzcie czy ten test jest wazny?Bo na poczatku po zabarwieniu na fioletowo obu okienek nie pojawila sie zadna kreska,a powinna sie pojawic w kontrolnym.Dopiero potem jak znowu wlozylam do pojemnika z moczem.

reklama
Mou- ja mialam na początku ciąży taki kremowy ten śluz, i raz był a raz go nie było, ale to nie kazda tak ma i w ogóle ma !!!!!!!!
Jesli w sobote coś było a dziś sroda to i tak Ci test nic nie wykaże, bo za wcześnie !!!!!!!!!! Mnie bolał brzuch tydzien przed spodziewaną @ 2 dni, na 3 dzień jajnik prawy ciągnął a potem juz nic ... w dzien spodziewanej @ zrobilam test i była I krecha, po tygodniu spóżniania zrobiłam test i był juz pozytywny !!!

Kasiik- mnie sie wydaje ze on jest ważny, bo to chyba zaraz go z powrotem zanużyłaś a nie po 10 minutach,

Kasik... (ja sobie tak siedzę bez ruchu non stop) :) :) :) i sobie myślę, żebyś kupiła najtańsze testy - ze dwa :) jak chcesz mieć pewność. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam taki za 5zł i sekundę może czekałam na dwie prawie czarne krechy he he!!! W takiej ciąży byłam!!! A JAK !!! hi hi hi... No nie, ale poważnie, nie doszukuj się "cienia" kreski, tylko pędź do apteki i heya ( i najtańszy weź) :)

Mamuśka - dzięki, właśnie mam taki kremowy - nie ciągnący i bielusieńki jak mleko! RZADKO taki miewam... ojjj bardzo rzadko...
Teścik mimo wszystko zrobię, bo u mnie to grosze kosztuje. Czasami wcześniej można zrobić, jeśli doszło do zapłodnienia od razu.. bo czasami cztery dni sobie te robale w nas biegają he he he dlatego jest powiedziane że minimum tydzień :)

Ostatnia edycja:
Kasiik kup test ale zrób go za 2-3dni dopiero , nie jutro!!!!!!! bo niektórym nie wychodzi w dzień spodziewanej @ czy przed, tylko np po tygodniu jak mnie !!!!!

Mou- test nie zaszkodzi :) wiec rób :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wstałam na chwilkę, bo przecież koło mnie jeszcze dwuletni robaczek bryka, którego trzeba dokarmiać, całować, rozpieszczać... Moja Natusia :).. no i zabolało, musiałam wstać zgięta eeeehhh. Mam nadzieję, że będzie dzisiaj wyrozumiałą córeczką :) i da mamusi trochę luzu :)

Właśnie wyczytałam że najlepiej jest robić test w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, ale ja to mam małe doświadczenie z testami... Do tej pory zrobiłam tylko dwa, jeden za czasów dinozaurów jak dobrze pamiętam :) a drugi 34 miesiące temu :)

Ostatnia edycja:
mamuśka23tak odrazu,tylko ze niewiem czy mnie rozumiecie,jakby bylo za malo moczu to by nawet nie zaczely sie zabarwiac,juz nie raz tak mialam,wtedy tez zanurzalam.A teraz zanurzylam,moczu bylo wystarczajaco-bo zaczely sie zabarwiac,i odrazu powinna wyskoczyc kreska w kontrolnym,ale nie wyskoczyla.Robilam w zyciu tyle testow-i pierwszy raz sie z takim czyms spotkalam.
mousefish wiem,wiem:-) jak jest ciaza,2 kreska wyskakuje blyskawicznie-tez tak mialam w 1 ciazy.:-)
Powtorze test,bo w sumie mam cykle nie krotsze niz 33dniowe.Zrobilam test dzisiaj bo myslalam ze moze Castagnus mi skrocil cykle do 28.A dzisiaj mam 27dc,jak nie przyjdzie @ to powtorze za kilka dni.

INTERPRETACJA WYNIKÓW
- Wynik pozytywny: Pojawienie się dwóch czerwonych linii w okienku wyniku -
jedna w obszarze kontrolnym (C), druga w obszarze testowym (T) - oznacza ciążę.
UWAGA: Nawet jeśli linia w obszarze testowym (T) jest jaśniejsza od linii w obszarze
kontrolnym (C) wynik jest pozytywny.

Ha ha a może jednak jest pozytywny ???? Co Kasik ??? :)

Kasiik aha rozumiem , tak wiec test za pare dni powtórz, moze ten był jakis wadliwy , ja jak robilam w dzien @ to mi wyszły 2 kreseczki ale ta druga ciążowa to w poprzek, wiec był wadliwy ,a potem zrobilam za tydzien i jak mówicie II krechy od razu sie pokazały i tak mialam tez w pierwszej ciąży !!!!!!!

no wąłsnie problem taki ze owulacha byla chyba 13-14 dc dzis jest 26 cylu lub 27 bo moj ogranizm w sumie to dziwny jest pod wzgledem takim ze odstawialm w zeslzym cyklu antyki ..... Obserwacja cyklu - enpr.pl i trudno jest stwierdzic kiedy owulacja byla tak na 100% bo pare tempek nie ma bo nie dziala mi termometr

reklama
Do góry