reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

jelsi masz 28 dniowe cykle to najpewniej mas zowulacj okolo 14 dnia bo to tak "anatomicznie"wypada - czasem sie przesowa o dzien lub dwa w jedna lub druga strone wiec ja polecam przytulanie od 8 dnia cyklu co drugi dzien do 16-18 dnia i tyle. Mierzenie tempki i ogladanie sluzu jelsi ejst jak surowe białko jaja kurzego znaczy sie ze to ten "własciwy" ;] Ja wiem ze tu juz dosc o testach ale ja powiem szczerze ze jest troche testow kotre nie dzialaja,lub dzialaja jak chca ! to tez zalezy czy nie cierpi sie na jakies schorzenia jajnikow nieszczesne PCO czy cos podobnego ! Ale ja polecam luz i spontan o ile wam si enie spieszy bo cos musicie (jak wmoim przypadku)

reklama
Dziewczyny a jak sie tą temp. mierzy ???????????Bo ja sie tym nie interesowałam tylko po prostu sie kochaliśmy ( zresztą chyba w moim przypadku to o dupe potłuc te testy i mierzenie temp, skoro mąż tylko 2 dni w tygodniu w domu ) !!!!!!!!!!!!

Dziewczyny a jak sie tą temp. mierzy ???????????Bo ja sie tym nie interesowałam tylko po prostu sie kochaliśmy ( zresztą chyba w moim przypadku to o dupe potłuc te testy i mierzenie temp, skoro mąż tylko 2 dni w tygodniu w domu ) !!!!!!!!!!!!

28dni kopalnia wiedzy ;]

ale ogolnie temperature mierzy sie cały czas w tym samym miejscu (usta, "maryśka" odbyt) o stalej godzinie np 6 rano CODZIENNIE przez cały cykl, nanosi sie temp na wykres np na stronie Obserwacja cyklu - enpr.pl tu jest moj wykres Obserwacja cyklu - enpr.pl -bardzo łatwy i przyjemny programik ;] zalecane jest obserowawanie śluzu, oraz połozenie szyjki macicy (dla wtajemniczonych) haha ale ogolnie "dosyc" dobry obraz daje obserwacja sluzu i mierzenie tempki. Mozna zauwazyc kiedy jest skok temperatury, kiedy jest szczyt sluzu itd. Bardzo przyjemne i troche skomplikowane jest na pocztaku ale zawsze znajdzie sie ktos kto jest"madrzejszy"w tych sprawach od nas ;] i tu pragne podziekowac osobie która mecze na privie -wiesz ze o ciebie chodzi ;] ale ogolnie mzoan dosc wyraźnie zoabczyc kiedy mamy owulacje ,kiedy zmienia sie sluz z plodnego na mniej płodny ....

my porobiliśmy koło domku trochę posialiśmy trawę uporządkowaliśmy muszę jeszcze dokupić trochę roślinek w weekend jutro na skalniaku wysiać nasionka traw ozdobnych i jeszcze takich skalnych roślin ale powolutku nabiera wszystko wyglądu....
na urodzinki od męża dostałam kasiorkę i od mamy i taty tez, wiedza że najlepiej to mi dac bo ja bardzo nie zdecydowana :-)

tyle naskrobałyście że nie mam jak nadrobić narobiłyście ochoty na ciasto ale dam rade słodycze nie jem...
Witam nową koleżankę ja w ogóle nie miewam i nigdy w życiu nie miewałam żadnych śluzów wiec ci nie pomogę...
Mamuśka kochana nie kupuj testów z allegro są o du....e roztłuc

i wiecie co przepraszam ale zapominałam resztę starość nie radość
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

mamuśka jeszcze co do tempki to myśle że w twoim przypadku takie zbiegi zbędne są wiesz że nie masz problemu z płodnością proszę cię moja kochana podejdź spokojnie do staranek choć wiem jak dzidzi pragniesz bo sama jej tak samo pragnę wiesz że im bardziej szalejemy tym mniejsze szanse mamy wiec odrzuć wszystko i podejdź na luzie żadnych testów i tempki
ja mierze tylko i wyłącznie po to żeby wiedzieć czy wróciła owulaka po tych moich cudach jajach ja wiem że niedługo do ciebie aniołeczek powróci !!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
kochanie a dlaczego nie kupować.. ze nie wiarygodne????????????

Kasiik dzięki :****** Dobrze ze są tu mądrzejsze osoby hehe :) NO ale ja naprawde nie przywiązywałam dużej wagi kiedy mam owulacje, czy śluz jest gesty czy jeszcze jakiś inny, hehe

Nikola
może masz i racje !!!!!!!!!!!!!!!! Ja fiksuje bo muszę czekać, nie moge nic robić , stoje w miejscu i moze to tak na mnie wpływa ze juz natychmiast musze zajśc za pierwszym razem, ale doświadczenie mnie nauczyło ze jednak jak sie wyluzuje i nie bede o tym myślec to wtedy sie uda ..... !!!! NO ale te testy ciążowe to takie złe na allegro?????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiesz mi pokazywały owulacje choć jej nie było zersztą czytałam o nich wiele nie pochlebnych opinii na różnych forach choć wiadomo opinie są podzielone...po drugie że z przesyłka zapłacisz prawie tyle co za porządne w aptece..........

NO ale teraz wyczytałam ze te ciążowe to dobre, no bo tak; sa po 1zł i jak sie kupi np 5 to z przesyłką wyjdzie ok 10zł wiec tyle co kosztuje jeden w aptece a tu jest ich 5 !!!!!!! NO nie ważne, na razie nie myśle o tym !!!!!!!!!!!

wiesz mi pokazywały owulacje choć jej nie było zersztą czytałam o nich wiele nie pochlebnych opinii na różnych forach choć wiadomo opinie są podzielone...po drugie że z przesyłka zapłacisz prawie tyle co za porządne w aptece..........

nou mnie pokazala owulacje juz "po" za drugim razme pokazala 2 dni pol @ co nie mialo miejsca bo mialam monitoring hahah

No to owulacyjne do bani , - to juz bede wiedziec :D

O matko !!!!!= natrafiłam na taką rozmowe dziewczyn szukając opini testów z allegro- ALE SIE UŚMIAŁAM !!!!!!!!!!!Ja nie wiem po co piszą te dziewczyny skoro sie tylko tam wyzywają !!!!!!!!!!

O masz z tego wszystkiego nie wkleiłam !!!!!!!!!!!!
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4450227

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry