reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witajcie kobitki
Jejciu jak dziś cudnie !
Byliśmy z mężem i Szymkiem na spacerze, my "na nogach" a Szymek na swoim rowerku biegowym :)

Ja wróciłam do pracy jak Szymek miał pół roku, ale na 4 dni w tygodniu po 7h, mąż wtedy pracował piątek-niedziela a ja pon-czw. Potem jak Szymek miał 8 m-cy to skręciłam kostkę :p i poszłam na zwolnienie lekarskie, potem operacja i rehabilitacja więc na zwolnieniu byłam 10 m-cy, a w tym czasie Szymek poszedł do żłobka (bo wiedziałam, że jak wrócę ze zwolnienia to będę musiała pracować - kwestie finansowe nie do przeskoczenia) więc wróciłam z powrotem do pracy w lutym rok temu i w grudniu czyli po 10,5 m-cach znów miałam operację na kostkę i do dziś jestem na zwolnieniu. Teraz mam nadzieję, że niedługo będę w ciąży, więc kolejne zwolnienie, macierzyński, wypoczynkowy - więc Szymek by miał 4 lata z kawałkiem jakbym znów do pracy wróciła.
a najbardziej bym chciała wygrać w totka i nie musieć pracować, o! :-):-D

reklama
Hej Kobietki
Od piatku jetsam pelnoetatowa mama, odeszlam z pracy na rzecz dziecka:) czy ktoras z was tez tak ma? Jak to jest?

Wczoraj z ciekawości zrobiłam test negatywny w sumie okres ,6go ale już boli mnie podbrzusze pewnie przyjdzie wcześniej niby się staram nie nastawiac ale.....

Trudno szczęścia mi brak, no ale może teraz bez stresu, wyspana, może zadziała.
Dziś robimy grilla ahh jak mi się chciało

Miłej niedzieli życzę

w pl to nie jest tak wesolo jak w UK jesli chodzi o pełnoetatowa mame ;] niestety !

my dzis bylismy w tychach za jakims nowym autem i - nic nie kupilismy 2 auta nam sprzed nosa uciekly!

to widze ze nie tylko moj syn tak mial z tymi katarmi i zebami ;]

co do testu to chyba nie zorbie bo wlasnie widze ze moj cykl spada do tempki w czasie okresu tzn 36,8 taka mialam temp w ustach juz 2 dni prze @ ....

normlane ...ale wiesz syn mial 6 tygodni od razu po urodzoneiu antybiotykoterapie , caly czas cos nowego wychodizli i jak juz byl wdomu to 2 miesiace psokoju i znow jakies leki niekoniecnzie atybiotyki a ja sie bałam ze znow duzo chemi w sobie ma ahhhhh

co do testowania to łobadamy jutro jak nie zagapie sie to kupie test (polecacie jakis dobry i pewny) i we wtorek rano zrobie to bedzi 5 a ja mam niby dostac 6 okres.

ale jak wam mowie zadnych objajow oprcz bolu brzucha takiego na @ od kilku dni

my byliśmy w Krakowie chciałam sobie coś kupić ale du......a normalnie niby wszystkiego w sklepach a nie ma w czym wybierać nie jestem jakoś szczególnie gruba ale naprawde stwierdzam że ta moda jest na anorektyczki które chcą ukryć anoreksje matko kochana wszystkie te ciuchy jakieś takie bezkształtne w żaden sposób nie można ani podkreślićurody ani zakryć mankamentów i to cholerne ubieranie na cebule któż to wymyślił opasanie sie tysiącem dodatków jak normalnie jakaś choinka i w każdym sklepie wszystko na jedno kopyto po prostu pojadę na targ gdzie na pewno znajdę coś fajnego do tego w cenie po 3/4 niższej i wale to że będę nie z tego sezonu....

ja już kiedyś pisałam że strasznie sie ciesze że nie muszę na razie wracać do pracy i oby tak zostało jak najdłużej....

Kasiurek - ja nie polecam bobo-testu niebieskiego - jest mega czuły, o czułości 10 mIU/ml i wykrył mi ciążę pomimo, iż w ciąży nie byłam!!! Ja radzę poczekać do dnia planowanej @ albo i następnego dnia i zrobić jakiś normalny płytkowy. Aaa jeszcze mama mi mówiła, że w TV wsłyszała coś, że jakąś wadliwą serię testów wyprodukowali, może coś w necie będzie na ten temat...
Nikolaa - ja mam takie samo zdanie co Ty jeśli chodzi o sklepy... Chciałam sobie ostatnio kupić jeansy i co??? Same rurki i to takie, że mi ręka wchodzi!!! A nie noga. Masakra. Ja co prawda do najszczuplejszych nie należę, ale ZAWSZE coś na mnie było, a teraz NIC - same maciupcie spodnie. Bluzki - koszmarne :/ W końcu kupiłam spodnie w supermarkecie! Za 29 zł! I są super ;]

A ja się po obiedzie tak fatalnie poczułam, że najpierw godzinę leżałam, po czym zwróciłam cały obiad i dalej mnie mdli :/ Czuję się FATALNIE!!!!!!!!! Nie wiem co się stało. Do obiadu było wszystko ok, a na obiad jadłam jajka sadzone i kefir, ale wszystko świeże... chyba?
Nie, w ciąży nie jestem, dziś jest 11 dc dopiero...

a u mnie nie chodzi o to że sie nie mieszczę czy za małe rozmiary ale ubrania mimo że są w większych rozmiarach to po prostu dobrze tylko wyglądają na dziewczynach rozmiarze xs max s bo ja w większości m przymierzałam i rozmiarowo oki ale modele tragedia normalnie żeby ładnie wyglądać trzeba mieć malusieńkie cyce to przede wszystkim zero bioder a nóżki jak patyczki a ja nawet ważąc 54 kilo kedyś przed ciążą byłam bardzo kobieco zbudowana wiec nie o wagę tu chodzi tylko o to że robią to na tzw stick dziewczyny taka dziwna tendencja panuje że w modzie jest chudość i zero kobiecości trochę smutne bo jak ja byłam nastolatką to ideałem była cindy crawford i jej naprawdę kobieca figura a dziś anja rubik która wygląda jak szkielet i zero jakichkolwiek proprcji w jej ciele a to przerażające bo tysiące naprawade ładnych i świetnie kobieco zbudowanych dziewczyn ma kompleksy a to niby czemu bo jakiemuś pedałowi projektantowi cycki się nie podobają..

Ostatnia edycja:
Nikola - wiesz ja mam to smao dlatego chodze w tunikach oraz leginsach bo to chyba najnormlaniejsze! ze tak powiem ;] jakos nie lubie dopasowanych ubran niestety ja nie woriclam do figury jak wiekszosc z was mam brzuchol maly bo maly ale odstaje od tzw norm haha ;] pozatym lubie luźniejsze szmatki ;] hihi a i na okres ciazy sie przydadza i pologu i pozniejszym to samo ;] takze to takie obupolne ;]

reklama
Dziewczyny a ja mam znów odmienne zdanie :-D uwielbiam tą modę co teraz jest, bo W KOŃCU mogę nosić ciuchy dopasowane do figury!!!! :-D Wcześniej jak mierzyłam spodnie to jak były na długość dobre to na dupci wisiały a jak choć trochę chciałam dopasować to były za krótkie... A tak w ogóle to ja teraz mieszczę się w swoje spodnie w rozmiar 27 tylko się nie dopinam ze względu na brzuch, bo wisi już na dole. Ale tak ostatnio to nawet jakiś ciołek trąbił na mnie (że niby jakaś laska idzie :-)) Tylko, że jak zobaczył mnie z przodu od razu kopara opadła. Ach jakie śmieszne są takie sytuacje :-):tak:

Do góry