reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mamuśka, a ja bym Ci radziła odmalować póki co, bo tapetę trudniej zmienić, jak dziecko pomaluje :p ścianę łatwiej i taniej odmalować. a jak dzieci podrosną, to wtedy tapetę :)
No, chyba że teraz masz tapetę i chcesz zmienić, bo z tapety to strasznie ciężko w farbę przejść :)
A ja ostatnio porobiłam zdjęcia Szymkowego pokoiku :D
taki mu urządziłam pokoik :D
DSC04738.jpgDSC04744.jpgDSC04748.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
i głupia ludzka zazdrość:wściekła/y: ja nigdy ikomu nic nie zazdrościłam nawet jak ktoś ma lepiej bo to tylko nie potrzebne złe emocje....
Rysica fajny przytulny pokoik:*
ja sie narazie nie pochwale bo pokój mojego synka jeszcze przed nami;) w trakcie planów

Ostatnia edycja:
Rysica bardzo ładny pokój. Nie za dużo rzeczy ani nie za mało. Taki w sam raz :tak: Mój Wiki też ma taką trasę do samochodów z tymi zjeżdżalniami. Ile on czasu przy tym spędza... Potrafi ponad godzinę posiedzieć i puszczać autka.

Agak2 - dziękuję :*:*:*
W sumie to pomalowany był tak od początku (mój pomysł !!! :D), tylko miał inne meble (znaczy tylko komodę i wersalkę i małe łóżeczko - bo na początku w jego pokoiku spaliśmy, a jak Szymuś skończył pół roczku to się wynieśliśmy do siebie a Szymuś spał już sam, a jak miał 11 m-cy to mu regały te kupiliśmy :)

KlaudusiaNK - pokoik jest malutki (2,5x3m), więc dużo rzeczy tam nie ma szans zmieścić :D a zabawek ma wyjątkowo mało w porównaniu do dzieci moich znajomych, bo on i tak się tym wszystkim na raz nie bawi :p On też uwielbia ten garaż, i uwielbia klocki i tory ;]
Chociaż ostatnio ma szał na puzzle - 20 elementowe i 30 el. układa w kilka minut :D

Ostatnia edycja:
Agnieszka ja mam taką wiochę w bloku. Wieśniaki kłócą się o wszystko, zazdroszczą wszystkiego, mnie jest stać na sporo rzeczy i nie oszczędzamy sobie i to ich najbardziej boli, że my mamy a oni nie... Dobrze, że niedługo stąd się wyprowadzamy.

NO My własnie u małego chcemy zrobić taką fale ale na dole ocean a na górze niebo i ponaklejać ryby słonce chmury itd albo takie coś jak na zdjeciach NAKLEJKI na ścianę WIELKIE SAFARI 2,6m2- PROMOCJA! (1511817851) - Aukcje internetowe Allegro mnie sie takie cos bardzo podoba, a ta tapeta to do salonu ma być ale własnie sie zastanawiamy jeszcze, czy pomalowac czy tapete nałożyc !!!!!!!!!!! Jest u mnie taka hurtownia co farby sa za grosze bo juz dochodzi termin przydatności i za 50zł to spokojnie kupie 2 farby do Jasia i do nas tez !!!!!!!!!!!!! taty znajomy kupił za 100zł farby na cały dom!!!!!!!

Rysica pokoik bardzo ładny , bardzo przytulny !!!!!!!!!!! A jak tą fale sie robi, jakis szablon mialaś?????????

Mati ma etap już lego:) a ja uwielbiam je składac hehe ma taki tor 8 metrowy wadera i po tym jezdzi lego i tor ma tez taki wysoki garaz, jak jest ciepło to nie bawi sie w domu w tamtym roku na dzien dziecka dostał basen i cały dzien bawi sie na dworze zjezdza z zjezdzalni do basenu ubaw jest bo mnie tam wrzucaja chłopy takie podłe sa:-D
Klaudusia ja sie obawiam ze u nas chodzi o to samo bo ten nowy samochód kupilismy i ludzie wiedza ze sie bedziemy budowac tylko kurcze ja przez to nie chce miec wrogów....powiedziała mi to osoba która naprawde nie ma kasy
Mamuska teraz moda jest ze tylko na jedna sciane tapete na inne farbe fajnie to wyglada na leroy merlin sa inspiracje moze cos tam ci sie spodoba:)

Ostatnia edycja:
Wikiemu ostatnio siorka kupiła alfabet do układania, coś takiego jak puzzle i wiecie ułoży wszystkie literki bez problemu i prawie wszystkie potrafi nazwać, w ogóle ostatnio chce, żebym mu czytała. Kiedyś go nie interesowało i zajmował się czymś innym jak zaczynałam czytać.
Mamusia fajne te naklejki. Czekam na efekty :tak:
Agnieszka jak sąsiedzi dowiedzieli się, że idę na studia to mnie wyśmiali, bo stwierdzili, że to strata kasy a teraz plują sobie w brodę, bo ja pracowałam od 8 do 16 a oni zapieprzali na 3 zmiany za psie pieniądze.

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuśka - naklejki SUPER! :D Tylko mnie by chyba wkurzało to, że od ich powierzchni się światło odbija - ja mam takie "piankowe" są genialne, bo mają bardzo wyraziste kolory a jednocześnie są takie jakby pochłaniały światło i nie robią efektu odbicia światła :)
Bardzo fajnie są pomalowane te pokoiki na tej aukcji.
a pokój Szymkowy malował mój tata, sam rysował szablon na takim duuużym kartonie (on ma takie w pracy, bo pracuje w pracowni zdjęć lotniczych a tam wywołuje zdjęcia nawet 2x2m) i sam narysował i wyciął taką falę. Ona jest nieregularna, bo ja nie chciałam takiej sinusoidy tylko taką właśnie "falę" :)
ale nie wiem, czy niebieski pokoik nie był by zbyt "zimny" ? Może to dlatego, że ja mam wszędzie ciepłe barwy :)

a salon - ja też stawiam na jedną ścianę z tapetą, a resztę w kolorze elementów na tapecie :) Do tej co wkleiłaś, to ja bym dała jakiś ciemny lila, ale nie taki śliwkowy bardzo, tylko taki średnio ciemny ale intensywny :) albo popielaty ;]

aaa jeszcze odnośnie łóżeczka - SUPER!!! Sama chciałam Szymkowi takie kupić, jakby się okazało, że spada z tego tapczanu co ma (panieński tapczan po mnie, ale raptem rok używany :p)

Ostatnia edycja:
Do góry