reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

My wróciłyśmy z polka pogoda ładna ale powietrze takie dość ostre wiec nie byłyśmy długo
co do imienia dla chłopca to u nas prawdopodobnie stanęło by na Maksymilianie mnie podoba sie też Nikodem ale mojemu już nie a co do obrzydzania sobie imion oj to mam pełno takich których nie cierpię albo źle mi się kojarzą najgorsze z najgorszych dla mnie to Żaneta oj chryste jak ja nienawidzę tego imienia z męskich to dwa na 10000000% odpadają w moim przypadku Łukasz i Jakub ......
Marysia będzie dobrze nie ma co zawsze stawiać na najgorsze choć rozumiem twoje niepokoje i chyba każda z nas takie ma .. bo tak naprawdę to ciąża i poród to loteria stworzona dla nas przez Boga....w każdym razie życzę powodzenia....
Maju hejka

reklama
Hej dziewczyny, beta NIC nie wykazała... Ale babeczka w laboratorium powiedziała, że to baardzo wcześnie (powiedziała, że to 8 dpo nie 9 dpo jak ja liczyłam, a w 10 dpo tylko ok 50% ciąż jest potwierdzanych a tak to najczęściej tak czy siak w okolicach okresu... No cóż, trochę mnie to na ziemię sprowadziło i nie wiem co o tym myśleć... No bo jak nie ciąża, to co się dzieje z moim organizmem, cholercia? Czy to przez odstawienie tabsów? Hmmm....
Będę później! :)

Rysica spokojnie poczekaj teraz spokojnie do terminu @ i powtórz bo nadzieje jest jeszcze!!!!a co się z twoim organizmem dzieje no cóż ci mogę napisać że jeśli to nie fasola to głowa płata ci figle tak ja nam wszystkim chyba każda z starających się przerabiała całą masę objawów no może oprócz Klaudusia bo ona za pierwszym razem zaciążyła;-) po prostu szukasz objawów, można wmówić sobie prawie wszystko czego dowodem jest i maja i mamuśka w cyklach w których im się nie udało a widzisz jak obie zaciążyły to żadnych szczególnych objawów przed @ nie miały oprócz przeczucia.... wszelkiego rodzaju kłucia zawroty głowy mdłości można mieć i bez fasolki niestety a obserwując bacznie nasze ciało czekając na nią po prostu wszystko podciągamy po jedno ja już wiem że żaden objaw nie musi świadczyć o fasoli bo ja przez ostatnie 3 miesiące miałam wszystkie możliwe objawy łącznie z wyciekiem z piersi a w ciąży nie byłam i nie jestem .......nawet teraz mam ciążowe objawy:-D:-D:-D:-D

Rysica nie martw sie dobrze bedzie:*zawczesnie napewno zrobiłas poczekaj do @ ja to nawet po test nie siegam chyba ze sie pare dni spozni to dopiero a nawet nie kupuje bo apteke ma 24 h wrazie co....
ja w tym cyklu nie doszukuje objawów bo juz przez dwa miechy sie przekonałam ze to bujda a nie objawy były tak jak Nikola mówi ze mozna sobie duzo wmówić

przebrnelam ;]

odpisuje ;p

a wiec w dniu kobiet zycze wsyztskim jak tu siedzimy zebysmy wpadły ;p

co do kobiety w ciayz na umowe zlecenie to ....... jezeli kobieta jest w ciazy a jest na umowie zlecenie kotra ma sie skonczyc pracodawca ma OBOWIĄZEK - przedłuzyc umowe do rozwiazania ciazy czyli dnia porodu - macierzysnki to juz zalezy od dobrych intencji pracodawcy - no chyba ze masz umowe na lat pare to co innego. Zus wypłąca tobie macierzynski jesli jest pracownikow mniej niz 20!! Jezeli jest 20 lub więcej to wowczas pracodawca wypłąca kase a zus mu zwraca ;]

RYSICA- mysle ze beta wyjdzie za pare dni dopiero ;]

co do imion Kinga,zuzana czy Paulina - to ja wole Pauline KING i Zuź to ja znam z 15 !!!!

Ja jeszcze nie myslalam nad imieniem dla drugiego dziecka ..ale chce zeby pasowalo do imienia synka zbeybylo tez takie inne ;] haha ;> ale na razie musze zaciazyc zeby wybierac imie ;]

czy mozna pic/jesc imbir w ciazy ? bo ja ostanio polibilam samorobiona herbatke z imbiru i boje sie ze imbir moze zaszkodzic dzidzi

Kasiurek imbir w ciązy jest bezpieczny, a nawet wiecej- pomaga podczas mdłości i wymiotów :) Tak wiec smiało można pić w ciązy :D

Pauliny u nas napewno nie bedzie, w życiu sie na to nie zgodze !!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Izka hej a co u ciebie????
kasiurek przepraszam ale zapominałam który ty masz dzień cyklu????i jeśli można wiedzieć jak ma na imię synek???

a co wcześniejszego wybierania imion ja imię dla mojej Wiki miałam wybrane na długo długo przed jej urodzeniem miałam 17 lat jak sobie obiecałam że jesli bedę miała córkę to bedzie miała na imię Wikitoria po mojej prababci która zmarła właśnie kiedy miałam 17 lat i była mi bardzo bliska...a nad imieniem dla drugie dziecka to myślę już od bardzo dawna jeszcze zanim zaczęliśmy się starać ja jakoś tak lobię wcześniej wszystko planować....

reklama
co do imion, to u nas synek na bank będzie Piotr - drugie moje ulubione imię po Szymku i bardzo miło mi się kojarzy (mój brat, który będzie jego chrzestnym, mój i męża wspólny znajomy też Piotr) a dziewczynka już w pierwszej ciąży wybrane - Wiktoria :) prawda, że Wam się Wiktoria podoba? :D

Do góry