reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

wy chyba jeszcze tego nie mialyscie ;) - didi wyręczam cie :)
NAJPIEKNIEJSZY ANIOŁ Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuł jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie chłopiec pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Chłopiec zastanawia sie: “Słyszałem, ęe na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chlopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział mu Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO

reklama
Witajcie:))
Mam chwilke swobody wiec postanowiłam napisać. Gdybyście wiedziały co ja ostatnio przechodziłam przez 3 dni!!!!!! Jakoś 3 dni temu zauważyłam że mój śluz zmienił kolorek i zaczełam wnikliwie się mu przyglądać :-[ i zauważyłam ze pojawia się taki bardzo bardzo słabo zaróżowiony, więc pewna obaw postanowiłam dużo leżeć no i oczywiście zaraz czarny scenariusz, ale wczoraj coś mnie zastanowiło bo taki śluz pojawiał sie tylko za dnia a nigdy po całej nocy. I wpadłam na pomysł czy nie ma to związku z papierem toaletowym ( mam różowy) wiec zamoczyłam kawałek i wycisnełam i woda sie zabarwiła na różowo wiec postanowiłam zmienic na inny i jest ok:))))))))Ale sie usmiałam. A co samopoczucia chyba przesadziłam ze światecznym jedzonkiem bo mam takie wzdecia wieczorem że hoho.
mamaCyprysia co do tego wierszyku właśnie taki wysłałam mojemu męzowi jak potwierdziłam ciąże beta tylko że zmieniłam troche tresc na liczbe mnogą czyli zamiast mamusi wychodzili rodzice:))

Widzę że mamy takie same problemy :laugh: Ja miałam podobną sytuację z papierem koloru łososiowego :laugh: no ale papier zmieniałam i wątpliwości już nie mam :laugh:

No niestety mnie dopadły mdłości na dobre, zaczęło się wszsystko 6 dni temu :-[ mniej jem, ogólnie jestem jakoś bardziej drażliwa, a jeszcze mnie czeka pisanie pracy mgr. i obrona, nie wiem jak to wszystko pogodzić :-[

No ale taki urok, grunt żeby maleństwo było zdrowe :)

Pozdrawiam Wszystkie Mamamusie :laugh:

a ja tu jestem całkiem nowa :)
czytam sobie wasze odpowiedzi i myśle jak to bedzie fajnie :)

pobolewa mnie brzuch ale z tego co widze to normalne
no i niestety nerwowa jestem jak szatan
jak tu trzymac nerwy na wodzy?

pozdrawiam

Witam po świetach..:)

ach te papiery toaletowe..:D..caleszczescie ze wszystko to wina tej makulatury..:)

wioluś..kochana..my przecież jesteśmy jak zaraza:)..całe forum nasze...opanowałysmy je..a niedługo opanujemy świat..:D :D :D

sugarspunsister - najlepsze na nerwy wiesz co jest ..czekolada..:)..dobra ksiażka..:)..i fajna muzyczka...a jeszcze lepsze od tego jest foruum..:D ..tylko pamietajcie mlode zafasolkowane ze teraz wam tylko wolno dziennie 4 godzinki spedzac przy kompie..bo to poczatek ciazy a wlasnie wtedy siedzenie przy kompie jest najgorsze..:)

reklama
Hej Koleżanki,

jak tam po świętach??? U mnie OK.

Wyobraźcie sobie, że moja młodsza siostra też jest ciąży!!! Rodzice byli szoku, bo o mnie wiedzieli ale o Małgosi doiedzieli się w sobotę około 13:00.
W czwartek siostra powiedziała mi, że spóźnie się jej @, ale tłumaczyła to chorobą i stresem. Ale móiła też, że nie było sexu bez zabezpieczenia. Używali prezerwatyw kupowanych w ... Żabce, kioskach i marketach ;D
Wiadomo, że nie można, bo tam przekłuwają opakowania :D

No i jest w ciąży, bo w piątek u mnie w domu zrobiła test i wyszły dwie kreski! Jedna bardzo blada, ale jest! No i sprawdziło się powiedzenie naszej babci, że kobiety z naszego rodu tylko spojrzą na rozporek i już są w ciąży!

No to teraz Mała rzuciła palenie i musi skończyć studia! Ma 25 lat, ma narzeczonego, chce wyjechać do Irlandii. Cieszy się, ale jest w szoku.
Nie mają gdzie razem mieszkać, nie ma pracy, szwagier pracuje.

Co im poradzić???

Pozdrawiam

Do góry