reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

jestem z lutówek 2006 i gratuluje wszystkim przyszłym mamusią, dbajcie o swoje fasolki :)
od 2ms. jestem szczęśliwą mamusią Natalki, termin porodu miałam na 17 lutego ale moj Aniołek postanowił inaczej i urodziła sie w styczniu w 36tyg. ciaży
Czarna witam serdecznie kolejna mamusie z Piły na babyboomie :)

reklama
Witam serdecznie!! Byałam prywatnie u ginekologa. Zalecił mi listę podstawowych badań. Jak myślicie czy mozna pójść do lekarza w państwowej przychodni i poprosić o przepisanie tych badań i wykonanie ich  w ramach NFZ?? Dodam jeszcze, że w rejonowej przychodni do , której jestem zapisana nie ma ginekologa.

..aenye nie mam ani krwawienia ani plamienia, nie czuje żadnego bólu nic, naprawde moje samopoczucie(fizyczne) jest wspaniałe. Wizyty mam za 4 tyg. no chyba, że odpukać.....

didi no własnie tą luteine mam 2x1 i mam spać na brzuchu. Pecherzyk płodowym ma na USG 8,1 mm. Musze chyba poszperać na bb czy któras też miała robine usg w 5 tyg i jak to u niej wygladało.

A moja pani doktor jest troche panikara może dlatego tak podeszła do sprawy?Choć na wyjściu pogratulowałami i powiedziała że jak piersi bolą i rosną to znaczy że dzieciątko też. Ojjj boziu jak ja te 4 tyg wytrzymam z ta niewiedza czy wszystko rozwija sie jak należy? już nawet mam plan aby za 2 tyg iść na usg czy wszystko ok.

villemo a Ty też jesteś z Piły. No i gratuluje córeczki.

coc cichutko dzisiaj... mi sie tez jakos pisac nie chce... ale ja znowu mam do was wazkie pytanie :) :)

co do tego brzucha... juz nie boli jak na @, tylko gdzies tam cos tam czasem zakluje, zaboli, ale jakos mnie to nie niepokoi. ale jak np. budze sie rano lub po drzemeczce ::) to mam takie obolale podbrzusze, jakbym jakas pokopana od srodka byla albo cos... czy wy tez tak macie???
oprocz tego praktycznie nic mnie nie boli... nawet cycuszki nie bardzo... tylko troche. i nie siusiam czesciej niz zwykle, ani mdlosci nie mam... tylko caly czas okropnie mi zimno...
nie wiem, czy to dobrze czy nie?

w sumie i tak sie nie martwie, bo nie mam plamien ani nic, tylko duzo bialego sluziku... ale troszke mnie to dziwi...

jak mozecie to napiszcie...

czesc..:)

aenye...wiesz co po co niepotrzebnie sie zamartwiasz dziewczynko..ja na Twoim miejscu poszlabym na izbe przyjec do szpitala i opowiedzialabym jak sie czuje i w ogole wszystko co trzeba o przejsciach ..a oni tam powinni zbadac Cie od stop do glow..:)..no i napewno zrobia USG..a jeszcze lepiej byloby gdyby zrobili topie USG dopochwowe:)..wszystko widac co i jak wyraznie lepiej niz przez brzuch

Witam
..aenye niezamartwiaj się jednych boli brzuszek, drugich nie, jedne maja mdłości inne nie:)) didi ma racje jak naprawde się boisz przejedz sie na izbe niech Cie przepadają bo stresik napewno nie jest wskazany:) Ja tez jestem pełna obaw ale poki nic sie niedzieje niezamartwiam sie choc juz teraz wiem ze nie wytrzymam 4 tyg do kolejnej wizyty i dla swietego spokoju ide za 2 tyg na usg ;)

A ja w nocy przechodze katorge musze spać na brzuszku ale jak mam spać jak mi cycuszki przeszkadzają ;) budze sie kilka razy w nocy bo czuje podśmiadomie że znów leże na boku i przekrecam sie na brzuszek ;D Taki sen kontrolowany. Czuje sie super dziś rano jak wstałam tak mnie cycuchy bolały że jak szłam to musiałm je trzymać:) A moj m sie tylko usmiecha że mam coraz ciekawsze baloniki ;D. Ide zrobic corci sniadanko, posprzatac i jeszcze musze liste przygotowac co na swieta i na zakupy

Wdepłam zobaczyc co słychac u grudniówek 2006 a tu same znajome gęby z 2005 hehe a może chcecie się załapać ::) ;D ;D

Wszystkim oczekujacym na fasolkę duzo zdrówka i wytrwałosci i Wesołych Świąt ;D ;D ;D

Witam , tak jak moje kolezanki z forum grudniowek 2005 przyszlam sie z Wami przywitac i napisac ze bardzo Wam zazdroszcze i cieszcie sie tymi pieknymi chwilami bo o tej porze za rok bedziecie trzymac juz Wasze dzieciatka na raczkach ;D ;D

Aga strasznie mi przykro,trzymaj sie
czarna wszystko jest w porzadku.ja tez bylam na 1 usg w 5 tyg.i tez byl ylko pecherzyk,a karte mialam zalozona jakos w 10 tyg.wiec nie martw sie niczym.
luteine bralam takze dopochwowo od 25 tyg.a moj szwagierka ktora krotko przed ciaza poronila brala od poczatku do 12 tyg.i pewnie ty tez bedziesz musiala brac do 12,ale niczym sie nie martw ja luteinie bardzo ufam !

reklama
czesc, dziewczynki!!!

jak tam uplywaja swieta? :) u mnie juz wszystko zrobione, no, prawie - jeszcze tylko ostatecznie podloge odkurzyc i zmyc na mokro! i finito!!!! :) strasznie sie namachalismy przez te ostatnie dwa dni - w sumie po raz pierwszy od remontu generalne porzadki, mycie okien, resztki farby zewszad... ale lsni wreszcie wsio jak trzeba :) superowo!

a ja dalej nie mam objawow... poza lekkim kluciem jajniczkow. nawet cycuszki mniej bola niz wczoraj. ale zimno mi juz nie jest przynajmniej :) :) :)

a jak u was z mdlosciami? sa? :) u mnie na razie jest okejka, no ale i dzidzius jest malutki :)

ale ja sie modle o niego... zeby sie tym razem udalo... :) i mysle, ze sie uda :)
jutro wielki dzien... zaniose moim rodzicom tescik ciazowy zapakowany w prezencik... alez beda sie cieszyc :) caly czas mowia o Dzidzi :) ze sie doczekac nie moga :) sama radosc w te swieta... a na przyszle Boze Narodzenie, dziewczyny... to dopiero w domu zapanuje szal radosci, co nie? :) :) :)

zycze wszystkim grudnioweczkom - WSPANIAŁYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!! pełnych spokoju i radości.. :)

buziaki :-* :-* :-*

Do góry