reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

Czesc wszystkim:)
Cholera..jak zimno u mnie.Mialam noc z przygodami:) Snily mi sie dni..kiedy bede w ciazy..z wielkim brzchem.Pewnie ogladanie zdjec wczoraj to spowodowalo.
Generalnie to duzo sie u was dzieje..duzo piszecie..wiecej niz w innych miesiacach:)Bardzo sie z tego powodu ciesze :) Mam do was pytanie.Jak to jest z wypadaniem wlosow w trakcie ciazy? ja generalnie na to cierpie...i boje sie ze bedzie jeszcze gorzej. Do tego lykam roznosci..ale chyba bede musiala przestac na jakis czas..
Macie jakies doswiadczenia? I jak wasza cera teraz wyglada?Moja przesuszona..i w pryszczach.Az dziw bierze..nawet przed @ tak nie mialam. NO i piersi bola..W ogole...nie wiem co swiruje..na pewno jestem w ciazy. W koncu test cos wykryl..A bez hormonu ciazy nie ma ;)

reklama
hej dziewczynki :)

witaj, lampa :)

anjali
:) no pewnie, ze to ciaza :) :) :) wysyp syfkow, bole piersi, glupie sny i w ogole problemy ze snem (ze za duzo, czeste budzenie w srodku nocy... itp) - to pewne oznaki ciazy :) widze, ze mamy podobny termin - ja mam na 15.12 :) (ale to moje obliczenia, zobaczymy, co lekarz powie... za miesiac!?) zrob za kilka dni nowy test, to zobaczysz dwie cudne kreseczki :)

didi - od zawsze chodze do tego lekarza i on prowadzil ostatnia ciaze.. wiec wszystko ma w pamieci :) zreszta jak dzwonie to o wszystkie niepokojace zeczy sie pyta. jak na razie plamienia brak i tylko ten bol brzucha meczy... ale nie zeby tak fizycznie - az tak mnie nie boli - ale boli nieustannie. :( ale wierze, ze to dlatego, ze ta Kruszynka rozwija sie prawidlowo, bo wtedy nie bolalo... :)

dziwi mnie tez brak innych objawow... tylko te cycuszki czuje jeszcze. zero mdlosci. no, moze glupie sny... i zmiany nastrojow :) zazwyczaj mam jakies dolki i chce mi sie ryczec :) :) a raczej tryskam radoscia zazwyczaj. hymh. :)

dobra, teraz uciekam :) milego dnia, grudnioweczki.. :)

lampa już oficjalnie wpisałam Cię do nas:)) Jeszcze raz WITAJ. Co do badań obiecuje że napewno napisze:)

anjali w pierwszej ciąży miałam straszne problemy z włosami doszło do tego że musiałam ściąć bo nie mogłam nawet roszczesać. Teraz natomiast strasznie mi sie przetłuszczają choć z natury mam suche. Czekam na znak aby umieścić Cie na liscie.

..aenye u mnie taż nie ma jakiś wielkich objawów. Bola cycuchy, wieczorkami mam wzdęcia i może ta senność kiedyś byłam nocnym markiem a teraz po 22 już ledwo na oczka widze no i czasmi hormonki dają znac i lepiej jak nikogo nie ma na drodze:))

Dziewczyny, jeśli chodzi o wypadanie włosów, to ja nie miałam tego problemu w ciąży z Asią, zby też byy OK i cera też śliczna. Teraz to w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, bo nic mnie nie boli, żadnych mdłości, nudności czy wymiotów, ani zachcianek czy wilczego apetytu. Jedynie co, to trochę bolą piersi. Cięzko mi powiedzieć czy są większe, bo mam rozmiar 85 F!!! strasznie wielkie! i nie mogę stwierdzić czy się powiększyły. Mój mąż twierdzi, że tak trochę:)

A jak u was?

No to moze mnie dopisz?
Terminy dwa;) 12 albo 14.
Kate..twoje piersi naprawde sa duze:) Ja mam takie bardzo normalne..75B.
Moje piersi..sie takie dziwne zrobily.Rozpulchnione..inne w dotyku.Zwykle byly bardzo jedrne, takie zbite..a teraz.Jak kluchy :D I bola tylko z jedej strony. A mianowicie..z boku..tak do gory. Nigdzie indziej nie.Zreszta co to za bol.. Sutki tez raczej normalne.Nie zmienily koloru..
Jakie macie typowe objawy? Jestem bardzo ciekawa jak to u was jest..Ja nawet nie siusiam wiecej..nie mam mdlosci..wszystko jest ok. tylko cera:)

Moje sutki zrobiły się bardziej widoczne - bardziej brązowe. Cikawe jak moje piersi będą wyglądały później??? Tylko mąż się cieszy...

CZesc..zafasolkowane..:)

aenye..:)..no to super dobrze ze masz fajnego lekarza..ja zmienialam lekarza w ciazy bo okazal sie gnojem,,;D...ale pwiem tak kazdy organizm jest inny i kazda z nas przechodzi inaczej ciaze..:)..np..ja na waszym etapie ciagle bym tylko spala i jadla..:D :D... ochota na sex byla taka sama ale odczuwalam lekkie klucia jak sie bzykalismy..wiec cos mi podpadalo a jeszcze nie wiedzialam o ciazy...:)..no i wszystko bolalo jak na okres brzuszek tez raczej ciagniecia czulam w jajnikach i w dol brzucha ..a co do cery to tak samo jak z z objawamii u kazdej jest inaczej..a wlosy wypadaja bo brak witamin..:D..wiec lykac witaminki dla kobiet w ciazy..:)..ja lykalam i lykam nadal Prenatal..ale w ciazy bylo mi po nim niedobrze to przeszlam na Materne z selenem

reklama
NO i sie pospieszylam..wlasnie bez zadnego wyraznego sygnalu...dostalam @.
W sumie..nie wiem jaka jest.Zawsze moze byc przeciez implantacyjna ;)
mam taka nadzieje..Fajnie bylo byc w waszym gornie przez jeden dzien:)
Pozdrawiam:)

Do góry