reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

ale jaki skok? kryzysu laktacyjnego nie mam, cycki mam wielkie i pelne, a ten pije, pije, pije, az sie przepije i uleje. wczoraj sie az zrzygal bidulek! (tak mu chlusnelo, z pozycji lezacej, szok, Fiol nigdy nie mial takich akcji! az sie przerazilam, ze wirus jakis czy co, ale jednorazowa akcja, spal cala noc pieknie)

ale duzo nie ulewa, co to to nie. raczej przysysa sie, potem puszcza, zezuje, znowu troche possie, znowu przerwa.. i tak chcialby w kolko.. jak nie daje, to ryczy :-(

reklama
skok rozwojowy
czyli dziecko dostaje takiego pauera do rozwoju i moze marudzic

co do chusty to zazwyczaj bawelna, ale tez bawelna z welna, jedwabiem czy konopiami
najwazniejszy jest to jak one sa tkane
tzw skosnokrzyzowo, zeby sie nie rozciagalo a potem dziecko opada etc
ale wiem ze dziewczyny same tez robily rozne
mozesz np poszukac na tym forum o ktorym jakichs trojmiastek chustowych i pojsc sobie na rekonesans, wsadzic mlodziez do chusty etc i zobaczyc czy sie spodoba
my kupilismy dopiero po tym jak Lulka ja przetestowala i zaakceptowala

mozna tez kupic uzywana chociaz tak naprawde uzywana znaczy lepsza , bo jest juz "zlamana" i lepiej nosi, im wiecej prana , meczona , zawieszana jako hamak tym lepiej
i jesli sie chce chusty pozbyc to praktycznie nie traci sie na sprzedazy albo nawet zarabia ;)

doczytałam uff.....

Pati a może to "wszystko jedzenie" coś nie służy Maksikowi?
Maja wypoczęta??
Dita i kate ja poprosze o foto i to szybciutko!!!!
Lucky kochana pisz jak tam Matylka! Dzielna kobietko! Kiedy T. wraca?
Kasia_z fajnie, że Pitu tak wszystko je
Kasu gratuluje zasypiania - ja się dzisiaj chyba za to wezme!
Miłak!!!! wreszcie częściej piszesz! SUper
Sugar doszłas już do siebie?
Agutka co z Tobą????????

Mi się jeszcze komputer rypie:wściekła/y:
postaram się wrzucić foto małego cosmo ale nie obiecuje
Mapecior git cieka cały szczęśliwy - troszke był nie zadowolony bo pada tutaj i aci nie można wyjść ale narazie się zabawił
Ja w niedziele miałam egzamin no i raczej ok ale to jeszcze nic pewnego
Tomaszek pracuje całe dnie dopiero niedawno wrócił do domu:-(
buziam mocno i jak mi komp nie padnie to później się odezwe

Moje dzieciaki dzis mnie obudzily z ranca.Kazaly szybko wstawac a tu kawa na stole i prezecik z okazji dnia matki od wszystkich jej dzieci.Az mi sie lzy zakrecily w oczach.Dostalam 3 ramki 2 kupione a jedna z mozolem wykonana przez moje starszaki.
0007.gif

Miłka a widzisz imie mam dosc proste i popularne.Magdalena mi dali na drugie i tego uzywam na codzien.

Kicia my na tatralandie 4 rok z rzedu jedziemy i w tym ostatnim terminie przed otwarciem to juz wsio dziala.Duzo tez jest za darmo bo przed sezonem.

Nieistotna no to YUPI.Oby tak zostalo.
ange.gif

hej, a ja dostałam kolczyki wybierane osobiście przez Alę, kupione przez Andrzeja;-)

Kurcze, ale ciężka noc była....obie małe wymiotowały na zmianę. Ala z 4 razy, Natala z 7....
Od rana już ok, Natka jeszcze tylko zrobiła wieeelką wodnistą kupe trując całe otoczenie, normalnie dom sie przez pół godziny wietrzył:eek:
Teraz ma stan podgorączkowy, profilaktycznie czopka dostała.

aenye - skok jak nic;-):tak:

halo :tak:

ja dostałam krem do paszczaka od Milutka na Dzień Mamersa ;-)

Kasiu z myślimy o kupnie czegoś małego do jazdy po mieście może Grande Punto albo Renault Clio ale to zobaczymy jak się Adam w nowej robocie będzie czuł i jak coś to wtedy się na jesień kupi:tak:

kurde nie chce mi się do roboty wracać :dry: może sobie dzidziersa strzele ;-)

jezu jestem w trakcie boju o samodzielne spanie w łóżeczku
Mapecik drze paszczaka a mi serce pęka
mam nadzieje, że dam rade:-(

Lucky super mamuska to malo powiedziane...ty jestes super kobieta po prostu
3d-morphing-coeur.gif

Dita zdrowka dzieciaka zycze.Mam nadzije ze juz przeszlo i pewnie wkrotce doczytam.

Co do tranu i d3 mi lekarka zwiekszyla dawke tych specyfikow i wcale nam na zdrowie nie wyszlo.Zalatwila Kaspianowi watrobe a to co chciala tym wyleczyc tylko pogorszyla.Takze uwazajcie z iloscia tych specyfikow.

Kase nono to i tobie dziecko wygrzecznialo.Ja jak mojemu kazalam samemu zasypiac to i owszem zaakceptowala po 5 minutach nowa sytuacje i wykorzystal ja na zabawe.

Maja u mnie juz pozrastane.

Ja mam zalecenie aby malego na 20 minut na golacha codziennie na slonce wywalic i to ma zalatwic wit d3 latem

Kasu moj Kaspian czesto imbirowke pije.Co to imbirowka zaraz napisze.Ja podaje mu strzykawka klade go na bok i w koncik ust wstrzykuje zeby sie nie zakrztusil i szybko polknal nie czujac za specjalnie smaku.
Imbirowka to lekarstwo na sluzy )kaszel katar).na szklanke wrzatku wsypac czubata lyzeczke imbiru gotowac 5 min i wypic .Kaspian oczywiscie duzo mniej dostaje.To tak jakby kogo interesowalo jak to smakuje.Tylko nie radze wam sie tym leczyc bo nie potrafie przewidziec skutkow tego lekarstwa na nie pp-owcow.

Aenye z moich doswiadczen kazde dziecko inne.Pawel moj odkad 7 miesiecy skonczyl zasypial sam,Paula sama zasypiala do roku potem jej sie odwidzialo a Kaspian on sam nie zasnie trzeba przy nim byc.Musisz poznac instrukcje obslugi Maksa kazde ma inna.

reklama
Do góry