reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Nieistotna dobre! Najpierw zaciekawienie co to a pozniej to przerazenie...bzitki tato bzitki...
Ide z mala na spacerek. Czasem mam takie glupie skojarzenia jakbym psa na spacer wyprowadzala...

Nieistotna napisała:A ja pokaze wam filmik jak ostatnio moj chlop wystraszyl filipa hehe
Biedny maluszek.. jak tatuś tak mógł wystraszyć własne dziecko ojojj:no:

kasia_z napisała: Ja swojego to nie noszę, tylko przytulam na siedząco, bo za dużo waży i nie mam siły. Ale jakoś nie protestuje.

Ja mam tak samo, Filip waży 8600

nonek napisała: chyba wiekszosc Filipkow tak ma.

oj ja sie nie zgodzę bo mój Filip jest grzeczniutki;-)

oczekująca napisała: NIEISTOTNA...Może spróbuj nie brać małego na ręce za każdym razem, gdy płacze (poczekaj 5 minut-załóż słuchawki).Z tego, co piszesz zaczął Tobą rządzić(będzie z niego niezły kierownik albo dyrektor

zgadzam się!:tak:

kasia_z napisała: mnie też jakoś źle jak widzę, że ja się męczę a mąż śpi..

u mnie było bardzo podobnie...:-( Ale teraz robimy na zmiane; jedna nocka On a jedna Ja i tak jest lepiej bo jedno z nas się porzadnie wyśpi (w drugim pokoju) :-)

Aenye ale sie usmialam :-D no co ci moge powiedziec jakos wytrzymasz!
a jak cie to bedzie naprawde tak bardzo meczyc to daj mu butle na noc i juz moze pomoze!!
twoje zdrowie psychiczne tez jest wazne :tak:

Nieistotna tak to jest z chlopami czasem gowno wiedza a sie wymadrzaja!!
malemu u mamausi na raczkach najlepiej dlatego nie chce nic innego!
ciezko jest tego oduczyc!

Nieistotna Kinga super filmiki :tak: :-) :-D

Pingwinek wklej jakies foto malej po fryzjerze, ja chyba tez niedlugo bede musiala sie z malym wybrac!

jejku, laski kocham was... normalnie glupio mi bylo, ze to wczoraj napisalam, ale myslalam, ze albo zaraz siebie potne, albo malego udusze, albo meza naprawie srubokretem kuzwa i beda jaja...
grupa wsparcia normalnie :-) i powiem wam, ze milion razy mi lepiej sie zrobilo, jak was poczytalam. kocham was i juz.
teraz jestem nawet wyspana i zadowolona z zycia ;-) ufff!

kasia_z - nawet nie wiesz, jak potrzebowalam tych slow! ze twoj tez tak mial i sie naprawil! jesu.. licze, ze i moj sie naprawi... a moze mu pomoglas? czy to od wprowadzenia regularnosci karmienia? tylko u mnie ciezko to zrobic, ale sie postaram! maly wyje na karmienie co chwile ostatnio, wszyscy mnie wnerwiaja dookola, ze moze mam slaby pokarm albo co i on naprawde jest glodny.. sama juz trace glowe!

nieistotna - moj Filip ma to samo, nudza go zabawki po jakichs 15min max i trzeba pajacowac, jak mowi milka. ale rzadko nosze, bo rece mi wymiekaja. hehe za to kupilam nosidelko i czekam na nie wlasnie ;-) moze mnie uwolni od malego wirachy! aaa i boski film! mojego tez pare razy przestraszylam ;-) a jaki z niego grubasek sie robi powoli!!!

kinga - Filip boski! a jak zrobilas, ze ta karuzelka jest tak nisko!? moj w zyciu jej nie dosiegnie..

a w ogole jak zmniejszacie filmy???? moje maja najmniej 200MB najkrotsze... z aparatu... wiec nie mam pojecia, co z nimi zrobic!

aenye jeżeli chodzi o karuzele to ja nic nie robiłam, po prostu jest przymocowana do łóżeczka i akurat na takiej wysokości jak widziałaś.

A jeżeli chodzi o filimiki to wszystkim zajmuje się "wrzuta" Wrzuta.pl załóż konto i spokojnie możesz dodawać filmiki. Chociaż jeżeli są one naprawde długie to pewnie zajmie ci to sporo czasu z wrzuceniem .
Pozdrawiam!

Aenye, ja to nie wiem, od czego mały był taki dziwny. Może się naprawił od regularności karmienia, a może od leczenia furaginą? W każdym razie regularne karmienie zrobiło mu dobrze, bo on ciągle chciał cyca, a w sumie nie był głodny, tylko tak ciamkał, bawił się. Potem jak miał 3 godziny przerwy między karmieniami to jak się przysysał to jadł, nawet rękami nie ruszał, aż wyssał co miał. I to też na pewno reguluje ładnie trawienie, jak jest jakiś kłopot (zresztą tak jak i u dorosłych). W sumie nam 1 dzień marudził i chciał między karmieniami pić, a potem już nie.

mi lekarka mowilaze musi byc miedzy karmieniami przy cycyu minimum 2 godziny a przy sztucznym minimum3 godziny bo inaczej zoladek nie odpoczywa, moze dlatego Filipek taki marudny bo go brzuszek boli?

reklama
Do góry