reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

no to teraz coś z innej beczki...

czy Wasze dzieci zawsze drą ryja na spacerze :confused:

bo moja zawsze :eek: i ja zamiast się od stresować i chociaż poodychać świeżym powietrzem to zawsze jestem wk urwiona na maxa dodam tylko że zawsze jest najedzona (bo daje jej cyca przed wyjściem), jest przebrana i ubrana stosownie do temperatury panującej na dworze

a może nadmiar świeżego powietrza ją wnerwia :dry:

reklama
no to przynajmniej na to nie moge narzekac, u mnie nie jest wazne czy pora spania czy nie, tylko wyjade z nia na dwor a ona zasypia, musze tylko non stop jezdzic lub bujac wozkiem bo jak usiade czy stane to sie budzi (chyba ze mocno juz zasnie).

a moja dzis rano zjadla np 40ml i nie chiala wiecej:dry:

Moja na spacerku jest zadowolona, czasem jak nie wiem co mam zrobc bo marudzi to biore na spacer i w mig sie uspokaja :-)
Wlasnie byl u nas pediatra- fajny bo ma wizyty domowe, zbadal mala i wsio gicior, nie jest zaglodzona wiec mam sie nie martwic przyrostami.
Mam 1-2 razy dziennie dac sztuczniaka, aby mala zawsze sie najadla do syta, a jak dam butle to mleko sie zdazy zrobic w cycu i sie mala nawpiernicza. Nie moge jej zaszczepic na gruzlice teraz bo dopiero jak skonczy 1 rok, albo w 6 roku zycia.

Kiciu zdjecie wkleje pozniej bo wlasnie jade po becikowe :-)

Moja też drze ryja i robię tak jak oczekująca - wychodzę w porze spania. I mała śpi nie ryczy.

Tak samo było z Alą, jak zaczęła siedzieć to dopiero zaczęło ją interesować, co się na dworze dzieje.

Hej Kochane...

piszę, abyście się nie martwiły o mnie...
teraz nie mam czasu na pisanie, bo Pawła siostra jutro leci do USA /nie widziała mamy swojej 16 lat/...
i musimy ją "pożegnać"...
więc ciągle coś robimy i dlatego nie ma mnie na forum...

Kasiu - na pewno kosztorys dostanisz w tym tygodniu:-D

Kate, spoko, nie spieszy się :tak: Żegnajcie siostrę spokojnie :-) Pozdrowienia

U mnie na spacerach jak u Atol - uwielbia je po prostu. Teraz juz nie zawsze śpi, ale jak nie śpi to filuje i generalnie jest wesolutki:happy:

Dziś ruszyłam cztery litery i sama z obiema latoroślami wyruszyłam na wycieczkę survivalową na ruiny zamku nieopodal mnie;)

Fajnie było, ale następnym razem musze zabrać
soczek,
ciastka,
chrupki,
smoczek,
mleko,
herbatkę,
zapasową butelkę,
zapasowe baterie do aparatu,
pompkę do rowerka dzieciecego,
zapasowe buty,
opakowanie pieluch,
środki uspokajające (to dla mnie...)...heh

a teraz idziemy na szczepienie...

reklama
mój Filip też uwielbia spacery, Jak tylko zaczynam go ubierać to on już się uspokaja (nawet nie piśnie) leży zadowolony że zaraz wyjdzie na dwór. A na dworze leży i patrzy patrzy... aż w końcu po jakimś czasie usypia sobie i śpi nawet 4h na dworze.

Miłka jeżeli wychodzisz z dzieckiem zaraz po karmieniu to nie jest to wskazane, lepiej poczekać z 30min aby jedzonko się uleżało, ponosić maluszka aby sobie beknął pare razy i wtedy na spacerek. U mnie się to sprawdza:happy:

No a jeżeli nie wychodzisz tak od razu to ja nie wiem, może tak jak piszą dziewczyny. Wykorzystuj jej pore spania..

Do góry