reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Nieistotna dobre! Najpierw zaciekawienie co to a pozniej to przerazenie...bzitki tato bzitki...
Ide z mala na spacerek. Czasem mam takie glupie skojarzenia jakbym psa na spacer wyprowadzala...

Nieistotna napisała:A ja pokaze wam filmik jak ostatnio moj chlop wystraszyl filipa hehe
Biedny maluszek.. jak tatuś tak mógł wystraszyć własne dziecko ojojj:no:

kasia_z napisała: Ja swojego to nie noszę, tylko przytulam na siedząco, bo za dużo waży i nie mam siły. Ale jakoś nie protestuje.

Ja mam tak samo, Filip waży 8600

nonek napisała: chyba wiekszosc Filipkow tak ma.

oj ja sie nie zgodzę bo mój Filip jest grzeczniutki;-)

oczekująca napisała: NIEISTOTNA...Może spróbuj nie brać małego na ręce za każdym razem, gdy płacze (poczekaj 5 minut-załóż słuchawki).Z tego, co piszesz zaczął Tobą rządzić(będzie z niego niezły kierownik albo dyrektor

zgadzam się!:tak:

kasia_z napisała: mnie też jakoś źle jak widzę, że ja się męczę a mąż śpi..

u mnie było bardzo podobnie...:-( Ale teraz robimy na zmiane; jedna nocka On a jedna Ja i tak jest lepiej bo jedno z nas się porzadnie wyśpi (w drugim pokoju) :-)

Aenye ale sie usmialam :-D no co ci moge powiedziec jakos wytrzymasz!
a jak cie to bedzie naprawde tak bardzo meczyc to daj mu butle na noc i juz moze pomoze!!
twoje zdrowie psychiczne tez jest wazne :tak:

Nieistotna tak to jest z chlopami czasem gowno wiedza a sie wymadrzaja!!
malemu u mamausi na raczkach najlepiej dlatego nie chce nic innego!
ciezko jest tego oduczyc!

Nieistotna Kinga super filmiki :tak: :-) :-D

Pingwinek wklej jakies foto malej po fryzjerze, ja chyba tez niedlugo bede musiala sie z malym wybrac!

jejku, laski kocham was... normalnie glupio mi bylo, ze to wczoraj napisalam, ale myslalam, ze albo zaraz siebie potne, albo malego udusze, albo meza naprawie srubokretem kuzwa i beda jaja...
grupa wsparcia normalnie :-) i powiem wam, ze milion razy mi lepiej sie zrobilo, jak was poczytalam. kocham was i juz.
teraz jestem nawet wyspana i zadowolona z zycia ;-) ufff!

kasia_z - nawet nie wiesz, jak potrzebowalam tych slow! ze twoj tez tak mial i sie naprawil! jesu.. licze, ze i moj sie naprawi... a moze mu pomoglas? czy to od wprowadzenia regularnosci karmienia? tylko u mnie ciezko to zrobic, ale sie postaram! maly wyje na karmienie co chwile ostatnio, wszyscy mnie wnerwiaja dookola, ze moze mam slaby pokarm albo co i on naprawde jest glodny.. sama juz trace glowe!

nieistotna - moj Filip ma to samo, nudza go zabawki po jakichs 15min max i trzeba pajacowac, jak mowi milka. ale rzadko nosze, bo rece mi wymiekaja. hehe za to kupilam nosidelko i czekam na nie wlasnie ;-) moze mnie uwolni od malego wirachy! aaa i boski film! mojego tez pare razy przestraszylam ;-) a jaki z niego grubasek sie robi powoli!!!

kinga - Filip boski! a jak zrobilas, ze ta karuzelka jest tak nisko!? moj w zyciu jej nie dosiegnie..

a w ogole jak zmniejszacie filmy???? moje maja najmniej 200MB najkrotsze... z aparatu... wiec nie mam pojecia, co z nimi zrobic!

aenye jeżeli chodzi o karuzele to ja nic nie robiłam, po prostu jest przymocowana do łóżeczka i akurat na takiej wysokości jak widziałaś.

A jeżeli chodzi o filimiki to wszystkim zajmuje się "wrzuta" Wrzuta.pl załóż konto i spokojnie możesz dodawać filmiki. Chociaż jeżeli są one naprawde długie to pewnie zajmie ci to sporo czasu z wrzuceniem .
Pozdrawiam!

Aenye, ja to nie wiem, od czego mały był taki dziwny. Może się naprawił od regularności karmienia, a może od leczenia furaginą? W każdym razie regularne karmienie zrobiło mu dobrze, bo on ciągle chciał cyca, a w sumie nie był głodny, tylko tak ciamkał, bawił się. Potem jak miał 3 godziny przerwy między karmieniami to jak się przysysał to jadł, nawet rękami nie ruszał, aż wyssał co miał. I to też na pewno reguluje ładnie trawienie, jak jest jakiś kłopot (zresztą tak jak i u dorosłych). W sumie nam 1 dzień marudził i chciał między karmieniami pić, a potem już nie.

mi lekarka mowilaze musi byc miedzy karmieniami przy cycyu minimum 2 godziny a przy sztucznym minimum3 godziny bo inaczej zoladek nie odpoczywa, moze dlatego Filipek taki marudny bo go brzuszek boli?

reklama
Do góry