reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasia kartka świetna, naprawdę super pomysł hehe :-)

Ja wam też już złożę życzenia bo to już tuż tuż...
Najpiękniejsze, świąteczne
Wielkanocne życzenia
składamy od serca
życząc ich spełnienia
Smacznego jajka!

życzą Kinga i Filipek

reklama
Kinga, ale akcja! Ale nie martw się, to pewnie jednorazowy wybryk :tak:
U mnie rzygał non stop i się nie odwodnił (rekord 4x rzyg po 1 karmieniu), a był całkiem malutki. Filipek to duży chłop, nie tak łatwo go odwodnić. :tak:

Dzięki za pochwały za kartkę :-D

Dita, super że się udało w końcu :happy:

Pozdrawiam i spadam na święta :-D:-):laugh2:

hej, kochane!

jejku, tyle mialam od dwoch dni do nadrobienia ze hej... polowe na pewno zapomnialam (zeby mi sie tylko nikt nie obrazil..!!!)

Kinga - bidulek ten twoj maluszek.. ale jak spi, to bardzo dobrze! jesli juz sie nie powtorzy rzyganko, to byolabym spokojna, a moze zadzwonisz do jakiegos pediatry i zapytasz, dla swietego spokoju? bo moze to tez ten wirus, co twoj men ma? chyba ze on tez tylko sie strul. buziaki :-)

Roni - to super, ze poradzilas sobie z zakupami :-) a jak tesciowie, beda na swieta?

STO LAT DLA KASINKOWEJ NATALCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasia_z - nie obrazisz sie, mam nadzieje, jak ukradne ci pomysla z ta kartka..? chcialabym dac moim rodzicom i tesciom.. wydrukuje na drukarce, moze sie uda.. super pomysl!

kicia - moj tez ma nietolerancje mleka, i chociaz mi bylo strasznie ciezko zrezygnowac, to przestalam kupowac i jak nie mam w lodowce, to mnie tak nie ciagnie ;-) ale wiesz, moj pediatra mnie o tyle pocieszyl, ze w wiekszosci przypadkow to wlasnie na samo mleko jest alergia, a nie na mleczne przetwory - znaczy, mozna jest wszystko z krowiego mleczka oprocz mleka, smietany i jogurtow. u mnie sie sprawdza - tylko po mleku maly jest wysypany. ale ja smietane jem tez - we wszystkich sosach. i np. po budyniu tez malemu nic nie jest, ani po nalesnikach. moze to chodzi o te wiazania cukru, o czym pisala nonek?? ale polecam ;-)

i gdzie te fotki zabkow??? ja nie wiem, jak to powino wygladac, u mojego malego w dziaselku (ale wg mnie za nisko) pojawila sie taka bial wypustka, na razie jakby kropka, nie wiem, co to? ale nie jest to plesniawka :-) cos takiego lekko wystajacego, jakby cos wlasnie pod skora byla. biale. HMMM...

nonek - gratulacje! i tak piec miesiecy to bardzo dlugo!!! ja kiedys myslalam, ze po trzech miesiacach max przestane cycolic i nie wiem, czy sie tak nie skonczy, choc mleka mam bardzo duzo (nie wyrabiam z wkladkami, 50szt na maks tydzien.. i to oszczednie, zmieniam, jak sa naprawde juz mokre), jakas nadprodukcje mam. ale musze myslec powoli o zajeciach :-( chociaz chcialabym karmic do sierpnia, albo do zebow..

a w ogole, hyhy, okazuje sie, ze ja mialam pierwszy zab w wieku.... 14 miesiecy!!! az mama robila mi przeswietlenie, czy sa zawiazki zebow, a ciocia protetyk pocieszala, ze zrobi mi sliczna protezke ;-) hyhy. a zeby mam najzdrowsze z calej rodziny :-) i ponoc male (tak mi kiedys dentysta powiedzial). ale nie wiem, osochosi ;-)

w ogole to mam dzis dobry humor, bo okazalo sie, ze z egzaminu, co to go pisalam juz jakis miesiac temu - dostalam 5!!! zapomnialam wczesniej zadzwonic, bo wiedzialam, ze zdalam. ale nie wiedzialam, ze az tak dobrze mi poszlo ;-) SUUUUUUUUPER!!! kolejna 5 z 6 przedmiotow, co sie licza do sredniej. choc watpie, bym miala co marzyc w ogole o stypie, na razie marze, by mi rok zaliczyli..

a co do biegunki... moj maly od dawna robi strasznie rzadkie kupy, wrecz sama woda... lekko sluzowate. nie wiem, czy to dobra kupa, czy nie.. mniej wiecej od tego samego czasu one inaczej "pachna", wrecz mocno smierdza. sama jem to, co zawsze i maly je tylko moje mleko, nawet herbatkami gardzi - raz na kilka dni raptem 30 ml.

mam jeszcze jedno pytanie - pliz o odpowiedz - czy wasze maluchy tez tak pokasluja jak moj? moj normalnie kilkanascie razy dziennie, ale tak jakby wysilkowo, jakby mu cos zalatywalo, nigdy sie nie zanosi kaszlem ani nic. ale nie wiem, czy tak byc powino?
i czy cos ie stanie, jesli moj maly pojdzie na szczepienie w wieku 15 tygodni??? mielismy pojsc w zeszlym tyg (ze wzgledu na chorobe malego pozniej niz zwykle), ale nie wyszlo, a teraz przed swietami troche sie obawiam, zeby nie bylo jakiejs jazdy na swieta...

help!

aenye - moja pokasłuje często. To naturalne oczyszczanie oskrzeli. Nie martw się!
Co innego jesli będziesz słyszała,ze to ,,mokry" kaszel no albo dojdzie do tego katar i gorączka.Wtedy do lekarza!
A co do szczepień to wiem,że nie powinno być przerwy dłuższej niż ileśtam tygodnie od poprzedniego szczepienia. Ale kurde, nie wiem, ile ta przerwa wynosi...

aenye chetnie bym fotke zrobila ale brunek nie da sobie nic wepchnac do buzi, zabki zaslania jezyczkiem, trzeba paluchem macac, masowac; slini sie lokrutnie...
i tez czsem kaszlnie, wiec bez obaw :)

lecim na spacer!!!!!!!!!!!!!:-)

Aenye, nie martw się kaszlem, u mnie kaszlał długo - w sumie od dwóch tygodni jakoś tak przestał. Ze dwa razy oglądał go pediatra i wszystko było ok. Może być, że masz za sucho w domu. Nam kazał nawilżać dom i śluzówkę noska dzieciowi 4x dziennie Sterimarem.

Kupy u mnie są normalne, więc nie pomogę. Może wrzuć fotę kupy to porównamy na forum ;-):-D

Szczepienia - minimalny odstęp to 6 tygodni, maksymalny - nie wiem, ale mój też się opóźnia (teraz mija 8 tydzień między szczepionkami ze względu na zakażenie i lekarzom nie przeszkadza)

Wyniki posiewu: jałowy :-D:-D:-D
(niezła jestem w pobieraniu, w sumie do 1000 bakterii przy takim pobieraniu to norma a ja pobrałam jałowy hehe, to laboratoryjne ręce i oko:-D)

Mój Filip też pokasłuje sobie trochę. To chyba normalne no chyba ze tak jak pisała Dita, słychać mokry kaszel i do tego katar to juz do lekarza!
A kupy Filipka są zielone i nie śmierdzą aż tak na maksa że się zygać chce.

Cholernie dziś ziiiimnoo! :dry: brrr....

reklama
Kinga u Julki i Majerany zielone kupy ( kolor khaki) to objaw zblizajacych sie zebow. My jak mieszkalismy w Italii i Julka miala wlasnie takie kupy to polecielismy do lekarza, nic nie potrafil nam kretyn pomoc. Okazalo sie, ze to pojawia sie za kazdym wyrzynajacym sie zebem. U Majerany tez tak jest. Jak kupy sa regularne, zachowanie nie wskazuje na chorobe to spokojnie. Nie ma sie czym przejmowac.

Do góry