reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Kicia ja mam karmienie mieszane. Praktycznie pol na pol. Kiedys tylko czasem dokarmialam. Teraz niestety coraz wiecej jest tej miesznki. Ale jak nie wyjdzie z pobudzeniem laktacji to trudno. ilez mozna wiecznie sciagac pokarm.

reklama
nonek - nie przejmuj się tak. I tak Majeranka zjada twoje mleko już 5 miesięcy!!!

kinga - jeśli mierzysz temperaturę w pupie to odejmujesz 5 kresek. Jeśli w pachwince, nic nie odejmujesz. Jak dziś Filipek?

Hej dziewczyny, ja znowu o cieście, ale znalazłam u siostry super przepis na naprawde ,,ekskluzywne'' (hehe) i pyszne ciasto - i jest bardzo proste do wykonania bo z półproduktów! Może komuś sie przyda:tak:

TOFFI lub pod inną nazwą CIASTO SZEFA
Składniki:
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 1 paczka krakersów
- 3 paczki herbatników
- 1 krem karpatkowy (robić jak na opakowaniu)
- 1 śmietana 30% 0,5l (łaciata)
- 2 razy śmietan-fix
- gorzka czekolada lub wiórki kokosowe do posypania ciasta
- orzechy laskowe

Wykonanie:
Puszkę mleka zanurzyć całą w wodzie i od momentu zagotowania gotować 2,5 godziny.
Na blachę wyłożoną folią aluminiową ułożyć herbatniki, posmarować kremem karpatkowym. Na krem ułożyć krakersy i po ugotowaniu mleka, gorące mleko ułożyć na krakersy, rozsmarować po całości i posypać kawałkami orzechów laskowych. Pozostawić do wystygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijać mikserem ok. 2 min, dodać 2 śmietan-fix i 2 łyżki cukru pudru. Po ubiciu na gęsto wyłożyć na blachę. Posypać wiórkami lub gorzką czekoladą i postawić w chłodne miejsce.

brzmi pysznie!!!!!!!
mega bomba kaloryczna :szok:

acha kasiaz super krtka z zajaczkami !!!!!!!!!! tez chce taka :-(

Dita własnie tak mierze temp Filipkowi, ale chcialam sie upewnić czy dobrze to robię.

Filip dziś już lepiej. Je mniej,ale ważne że je. Jestem już spokojniejsza bo i się uśmiecha, bawi, gaworzy. Czyli jest ok:happy:

hej dziewczyny
dawno mnie nie bylo, wyjechalam z brunkiem na dzien 'na wies' do siostry:-)
ale zapinkalacie z pisaniem... musze sobie poczytac:tak:

brunek ma juz dwa zabki na dole, jak tam zeby waszych babli?

dita ale mi smaka zrobilas... zjadlabym takie ciacho...;-)

nonek nie przejmuj sie, tak dlugo wytrzymalas!! nie mozesz sie zameczac.

Najlepszego z okazji święta maluszkom!:happy:
Nonek przecież 5 miesięcy to też sztuka:tak: :-) Spokojnie:-)
Kinga wspólczuję i zdrowia dla Filipka życzę.:-)
Kasia_z rewelacyjan kartka:-D

reklama
Do góry