reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Jeszcze sie zalapalam na
Big stowke dla Milenki !!!!!!!!!!!!!!!

Wcale nie jest tak slodko dziewczyny.Jak dlugo do jasnej chlery mozna miec goraczke.
Doczytalam sie gdzies ze takie zapalenia leczy sie zazwyczaj w szpitalu.Normalnie rycze,rycze rycze.Serce mi sie kraja.Nie wiem skad to...

Nieistotna-moj Mikolaj tez mial obolala raczke.Plakal strasznie jak jej dotykalam.Do tego goraczkowal dwa dni(na trzeci dalam mu dop pracetamol).Za wczesnie nie wciskalam mu czopka bo temp. nie byla wysoka a tworzyly sie przeciwciala po szczepieniu.
Poprostu oszczedzalam ta raczke.Szybko minie

My musielismy sobie odpuscic niestety szczepienie ,bo wyszlo jak wyszlo.
Teraz po tej aantybiotyko terapi to juz calkiem bedzie trzba chyba odczekac jakis dluszy okres czasu..
Nieistotna jak dlugo czekaliscie??????

Sugar..gratuluje zawasolkowania.
Jednak cos jest w tych "marcach"..."magia marca":-)
Malutki ludzik w brzuszku.Kolejne nowe zyjatko.
Super,super,super

kate_less,:-)
luckymama :-)

reklama
kulka hehe ja nie wiem jak sie to stalo ale podejrzewamy murzasichle bo byla awaria durexa ale potem wzielam postinor, jednak moj gin powiedzial dzisiaj ze tyle ciaz ile on widzial po postinorze to powiini to scierwo wycofac hehe
no wiec pewnie gory albo po prostu niepokalane poczecie
tez tak podejrzewamy ;-)

hehe z racji mojego zamilowania do mojego gina mam usg za friko hehe
przynajmniej tyle

kate no wlasnie nie wiem jak mam to liczyc scierwo
bo na macierzynskim jestem od 16 grudnia czyli automatycznie od dnia porodu
kiedy mi sie to konczy?

dzieki laski za wsparcia i gratulacje
bedzie dobrze bo jak ma byc
tylko niech mi przestanie byc niedobrze!!!
bsz z małpką nie mialam zadnych praktycznie objawow i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie...

znowu mi sie szykuje kolejna praca przy fabule z brzuchem i o suchym pysku hehe
a przy filmie zawsze najlepsze imprezy :cool2: :cool2: :cool2:

dzisiaj byli u nas znajomi ktorzy wrocili z wyjazdu laos, tajlandia kambodza
znalezli mistrzowa wyspe gdzie jedziemy z dzieciarnia ;-)

jutro mam jakies spotkanko z niania zobaczymy

roni daj namiar na Twoja kumpele plisss bo zgubilam!!!!!!

ech dobra juz mi przeszly doly chociaz z poprzedniego odcinka wiem ze moj facet bedzie miala teraz prze****** przez dwa miechy hehehehe

Sugar - wynika z tego, że do 4 maja jesteś na macierzyńskim... to na L4 od 5 maja :) i też masz 16 TP... jak Ignacy:-D
będzie dobrze!!!

Coś źle zobaczyłam... nie masz terminu 16 grudnia, tylko 21 listopad???
Ale beka... i tak będzie grudniówek 2007!!!

Sugar ma drugi suwaczek... fajnie!

nie nie
16 grudzien to Ignacy
teraz mam 21 listopad ale to jest teoretyczne bo z usg bo z @ nie ma jak wyliczac bo to jakas sciemniona byla

ale mam brac zwolnienie od 5 maja tak ?

hehehe
zarabiam na wlasnych dzieciach :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Już się poprawiłam ;-)

tak od 5 maja...
a wychowawczy ci się nie opłaca teraz, bo ci nie płacą... chyba, że na osobę przypada ci 504 zł/miesiąc... to i tak dostałabyś 400 zł/miesiąc...
a na L4 chyba dostajesz więcej... bo jeśli więcej zarabiasz...
masz 100% płatne znów :)

Jezu sugar ale dziwnie patrzy sie ta Twoje suwaczki heheh

Asia nie bój sie wszystko bedzie dobrze
rob wszelkie mozliwe badania, przyczyn moze byc wiele, ale nie bede nic wymieniac bo wiem ze czlowiek w stresie zaraz doszukuje sie objawow

My po chorobie odczekalismy 1.5 tygodnia

Sugar - jaki fajny suwaczek... o Jezu....:-D
No to jak była awaria durexa to wszystko jasne. ale że postinor to ściema... heh...
Ja zawsze powtarzam,że produkty z biedronki the best. Gumy też!:-) My 5 lat po Ali na gumach z biedrony jechaliśmy i nie było awarii.

A u mnie szpital nosz kufa mać.
Ali się ucho zatkało, Natalia kicha i kaszle, spania nie było W OGÓLE!!!!
Spałam w nocy 3x pół godziny! Idę z obiema na 12.30 do lekarza, mam nadzieję że nie zasnę po drodze. I we wtorek miało być szczepienie i lipa. Kurw kurw kurw!:dry::baffled:

Asia
- nie bój nic na zapas! Będzie dobrze, najwyżej antybiotyk młody dostanie i już.

Asia26 w szpitalu leczy się noworodki i dzieci które wymiotują, mają biegunki, więc nie można im doustnie podać antybiotyku - także się nie bój.

Mój Piotruś właśnie ma zakażenie ukł. moczowego i właśnie go leczę.
Co prawda miał bezobjawowe - nie miał gorączki, a zakażenie wykryto przy posiewie moczu kontrolnym, które robię co 6 tygodni. Ale on cały jest bezobjawowy - po szczepionce nic go nie bolało i nie miał gorączki.
Zakażenie - E.coli - leczę furaginą (z antybiogramu wyszło że jest wrażliwa, a to jedyne co nie jest gorzkie) - robiona w aptece, dosładzana glukozą furagina, zmieszana z moim mleczkiem - smakuje małemu lepiej niż mleko - cała buźka mu się śmieje, jak zje to paskudztwo :tak: A podaję zakraplaczem Canpol i jest superancki, bardzo łatwo to zrobić i nie ma bólu że uszkodzisz dziąsełka.

Włąsnie przy zakażeniach układu moczowego często jest taka gorączka, co nie ustępuje po niczym, dopiero po antybiotyku.

Nie musisz używać tetry - mi lekarka powiedziała że wystarczy jak będę często zmieniać pampersy - max 3 godziny w jednym. Szczególnie że mój Piotruś robi mikrosiki co 15 min, tetry sobie nie wyobrażam. A robi tak z powodu tego refluksu prawdopodobnie.

No i pisz co tam wyszło z badania moczu?

reklama
kasia ty do wszystkiego z takim spokojem podchodzisz podziwiam, ja jestem nie dosyc ze panikara to nerwus:eek: :no: :dry:

Do góry