reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Lucky - w dzień Natalka nie śpi dużo i mi nic nie przeszkadza...
ale w nocy MUSZĘ się wyspać, choć 5 godzin pod rząd:-) a w dzień nie umiem spać... absolutnie!!!
i dlatego lekarka zaproponowała aby dawać tą kaszkę do mojego mleka... bo i tak jadła moje mleko z butli na noc... więc - niech żyje kaszka!!! a kaszki daję 1,5 łyżeczki nacała butlę 130 ml...
dziś Nat spała od 21:00 do 4 rano, potem jedzonko i spanko do 8...

Jeśli chodzi o bioderka - my nawet nie byliśmy u ortopedy i na USG! pediatra nic nie mówiła... a właściwie pooglądała, pomacała i powiedziała, że jest OK i nie musimy iść na badaniam USG!!!

Jeśli chodzi o laktator - to mój jest SUPER!!!

Sugar - urżnij się!!! za nas:-D

reklama
Laski zaniedbuje was ale przez te allegro nie mam nawet czasu usiasc i odpoczac ech

zeby mnie bola

dzidz super zdrowieje nadal i broi aż miło, kochany jest
potrafi spac po cycu 5h non stop
nie wprowadzam nic do jego diety bo ze skoro pisze ze po 4mc to znaczy ze tak ma byc, data waznosci tez wkoncu po cos tam jest napisana :) ale ostatnuio kusi mnie by dac mu jabluszko
tyle ze jego zoladeczek ma dosc juz po ciaglych syropach i flegaminach
fuj

kupila Fride, pieprzo..ny szaj, nie lubie jej. wole uzywac rurek ktorych uzywaja w szpitalu do odsluzowania

gadalam chlopowi o tym ze chce jechac do Wawy i powiedzial ze postara sie skolowac kase na ten cel :) :)

a tak wogole to jestescie boskie mamuski :) wszystkie! serio, serio :)

Kicia jutro w szklarskiej będzie tv dwójka- wielka impreza.. baw się dobrze.. może Cię w TV zobaczymy..:tak:
Sugar udanej zabawy.:cool2:

A my dziś zakupiliśmy kaszkę z malinami i daliśmy małemu nieco ale coś kręci nosem..:baffled: Chyba mu nie smakuje.. :baffled: Co prawda kupiliśmy taką na mleku modyfikowanym co się na wodzie robi ale po tym jak reagował na nią to wieczorem spróbuję mu dodać nieco do butli z mleczkiem jakie pije cały czas.. Zobaczymy jak ją przyjmie. Tamtą wypił niecałe 50 ml. No chyba, że to w ogóle nie ten smak. Konsystencja jest podobna do mleka Bebiko OMNEO.. tylko nie wiem jakim smoczkiem go tym karmić.. mamy tylko do mleka.. do papek nie kupowałam jeszcze..:baffled:

Hejka mamusie,przeczytalam ostatnie opisy bo mam zaleglosci i tak skrotowo powiem conieco o ogolnych dwudniowych tematach tu pisanych LAKTATOR:jesli sie zepsuje i czekasz na reklamacje to mozna w szpitalu pozyczyc za dobe 5-7 zł i to sa specjalne laktatoey a mozna po sprawdzeniu kupic sobie za 170zł drogo ale podobno rewelak PIESCI ZACISNIETE U DZIECI: probowac raczka delikatnie rozsuwac paluszki i wkladac np.gryzaczki bo sa lekkie i maja małe raczki ja mam taki z duza dziurka i latwo je utrzymac(tylko nie na siłe) a stymulacja dziala jak diablki bo alka juz chwyta i do buzi wklada gryzak plaski w kształcie butelki a dzisiaj pierwszy raz tylko kciuka w buzi miala a nie cale pięsci MIERZENIE DZIECI I USG BIODER: o ile wiem to jezeli pediatra nie maspecjalizacji ortopodecznej to nie ma prawa mierzyc dzieci chyba ze po pierwszym usg jest ok a zadko jest ok bo kosci sa kruche dzieci mozna mierzyc dopiero jak ortopeda powie ze biodra sa ok>USG jest BARDZO WAZNE i trzeba zmienic pediatre ktory nie dal skierowania dziecku jak mialo 6 tygodni,PIELUCHOWANIE: tez slyszalam ze to jest przezytek i ze sie stosuje jak po 2 usg jest jeszcze nie ok a i tak zastepuje sie to noszeniem w pionie dziecko z nozkami rozszezonymi jak zabka i swiczeniami (nozki pod brzuszek razem zlaczone i rozkladami na boki jak u zaby ale bez uzywania siły) i nie powinno sie dzieci owijac juz w beciki maja miec swobote ruchow aby nozki pracowaly no ja tez mam gorzej bo Ala spi na boku ale nie ma nozek skrepowanych dziecko musi wierzgac swobodnie i TYLKO luzne gacie a nie obcisłe MIEKKIE KOSCI nie wiem co to jest jak to sie obiawia cvzy to zwiazane jest z tym zarastaniem ciemiaczka prosze wytlumacz mi KASZKI I SOCZKI mi moja lekarzx nie kazala podawac a alka spi od 22-2 i przez sen jak zdaze nakarmie a potem o 7 rano pobudka bo placze o butle wiec nie wiem czy dobrze,ja i tak nie przejde na bebiko 2 w 5 miesiacu tylko w piatym dodam kleiku do bebiko 1 podobno mniejsze rewolucje kolkowe w przejsciu z pokarmu na pokarm czy to prawda nie wiem aha i podobno jak zmienia sie mleko to nie odstawiamy bebiko1 przykladowo podajemy na zmiane raz bebiko 1 a raz bebiko 2 mniejsze kolki SZCZEPIENIA dziewczyny czemu macie 3 klucia na szczepieniu czy to dlatego ze to sa te bezplatne..my za duzo kasy nie mamy ale jakas tam doktor mojej znajomej powiedziala ze warto drugie i trzecie szczepienie zaplacic bo podobno sa rwzultaty jak dziecko podrosnie ja i pierwsze zaplacilam 185zł i Ali nic nie było a za drugie zaplacilam 135 zł bo juz bez WZW a za to jakie reakcje po 3 dniach miala nozke czerwona i z zimnego altacetu w zelu robilam okady(POLECAM) a po 5 dniach miala dwa dni biegunke,niepohamowany placz,czaem brak apetytu,oslabienie 36,0,ospalosc,rozdraznienie nadpobudliwosc, wszystko mala draznilo , krotkie drzemki ,kiepski sen ,placz nieopanowany przy zasypianiu(na rekach bo wyje az sie napina i nogi i rece wierzgaja koszmar) w dodatku w srode beda 2 tygodnie od szcepienia a nadal ma problemy z zasypianiem bo jak widze zmeczenie i jest wyciszona to nagle zaczyna tak wyc ze jedynie mocne przytulenie w pionie do piersi i wciskanie smoka na sile i podtrzymanie go dosiskajac glowke do piersi uspokaja po 15 minutach a tak to w pionie robi sie bordowa na twarzy prezy sie napina i macha rekoma i nogami jak przy MEGA kolce a tylko zasypianie takie meczoce POWIEDZCIE czy ktoras z was miala takie objawy 5 dni po szcepionce i jak dlugo trwalo bo podobno do 2 tygodni tak ma myc i ze taka reakcja podobno jest ok bo organizm walczy!!!a ta druga szczepiona ma nazwe u pielegniarki KOMBAJN wic moze to MEGA ZARASKI odpiszcie szybko.....

dziewczyny jak dokladnie mieszaciem te kaszki jesli karmicie mlekiem sztucznym czy po prostu do butli z proszkiem mleka dajecie kaszke w proszku i woda zalewacie?? czy gotowa kaszke lub kleik dodajecie do rozrobionego mleka

Asiu
Te szczepionki to sa szczepionki nowej generacji.Nie powinnysmy sie ich obawiac.
Reakcje sa zawsze rozne...tak samo rozne jak nasze dzieci.
Moj maluszek po tej 6w1 mial przez dwa dni goraczkowal.
Na 3 dalam mu juz pol czopka z paracetamolu/dla niemowlaczkow.
Co prawda goraczka nie przekroczyla 38,5 ,ale jednak meczyl sie.To byla jego pierwsza goraczka.
Wymiotowal kilka razy i byl "pol zywy".Spal tylko na moich rekach.
Po tych 3 dniach musial sie jakos "nastroic" i tak w zasadzie byl troszke inny moze przez tydzien.
Pozniej wszystko wrocilo do normy...

Ale co z tego jak 14.III mamy nastepną...a do tego pierwsza na pnemokoki.
Juz sie boje...dwie raczki beda poklute:-(

ja uwielbialam malinowa kaszka napewno bede ja podjadac mojemu dziecku

na temat szczepien sie nie wypowiem bo moje dziecko nie byl jeszcze wogole szczepione :(

usg bioderek mial robione, ortopeda zbadal go i zrobil usg bez pytania :)

Asia ja wcześniej dałam kaszkę (kaszka mleczno ryżowa na mleku modyfikowanym) tak jak było w instrukcji czyli z wodą rozrobiłam. Mały nie chciał tego pić... pluł tym..:baffled: udało mu się wypić 50 ml ale nie wiem ile faktycznie było w brzuszku a ile na pieluchę wypluł... teraz na noc zrobiłam normalnie butlę jak zawsze i dodałam do niej tak jak Kate pisała- półtorej łyżeczki kaszki. Mały pięknie zjadł.:tak: Zasnął jeszcze na rękach.. zobaczymy do której będzie spał.. Jutro dam znać.

Dziewczyny ale program oglądałam.. na kanale "polsat zdrowie i uroda" jest taki cykl reportaży "operacje" i dziś było o cc.. Normalnie cała cesarka od a do z + wypowiedzi lekarzy co jak i dlaczego.. normalnie super:cool2: najfajniejsze było to, że nie pokazali tylko szczęśliwego narodzenia bez szczegółów ale tam pokazują najpierw na szablonach co i jak być powinno a potem całą operację od pierwszego cięcia aż do opatrunku. czyli pokazali jak wyciąga na koniec macicę i ją zszywa, jak ją wpychał do środka, jak grzebał w brzuchu (rany mnie też coś takiego robili..) aż do ostatniego szwu i opatrunku. A w między czasie pokazali także co robią z dzidzią. Fajny program. Ja jestem maniaczką takich filmów najlepiej dokumentalnych.. to chyba zboczenie zawodowe..;-)
To jest polski program w polskich szpitalach więc tym bardziej interesujący. W tygodniu będą to powtarzać więc macie szanse jeszcze obejrzeć..:-p

reklama
Fanti.:szok::szok::szok::szok:
oglądać nie zamierzam, mam bujną wyobraźnię i słaby żołądek:laugh2:
chociaż jestem ciekawa, czy mówili, ile czasu czuje się szwy.bo mnie jeszcze ciągną:eek:

Do góry