reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kulka nie martw sie bo mój Minis też nie przybiera za dużo:-)

Kate les
s serio uważasz że kaszka tak szybko jest ok:confused: Serio Maleńka musi tyle spać:confused::confused: No bo co jest powodem podawania teraz kaszki:confused:Jestem pod wrażeniem jej osiągnięć:tak:np to siadanie jest aż nie do wiary:tak:Gratuluę córci:happy:

Ostatnio oglądałam tvn style i było o szerokim pieluchoweaniu że to juz przeżytek, że teraz najważniejsze jest ruchomość nóżek i że wtedy wszystko wraca do normy:-)

Wiecie co a ja mam niespodziankę na dzień kobiet:męża w domu:happy: Taka niespodzianka:tak:

Kiciu moja je co 3h, no i nie domaga sie wczesniej papu, a jak konczy jesc to placze ze juz nie chce, ale po Twoim poscie dalam jej cyca po 2h i chetnie zjadla, chociaz na pewno nie miala az tyle mleka co po 3h, ale sie zrobi po 2dniach przystawiania co 2h. Zobaczymy co to da.Obliczylam ze na tydzien tyla tylko 120gram to chyba ciut za malo :no:
Moja miala zacisniete lapki, ale od kilku dni czesto jej wkladam moje palce w lapki i mala powoli otwiera je sama i chetnie zaczyna wszytko chwytac.Wlasnie chcemy sie wybrac do sklepu po jakies zabaweczki dla niej, moze polecacie cos fajnego.
Dla mam "podrozujacych"wynalazlam zawodowe lozko turystyczne 150x80 ktore sklada sie do rozmiarow torby, jakbyscie byly zainteresowane pokaze Wam jutro zdjecie. Ja na pewno bede zamawiac dla siebie.Mysle ze mala w roznych miejscach jak bedzie miala swoje wlasne lozio to bedzie jej sie lepiej spalo i szybciej sie zaadoptuje.
A jakie zle ukladanie do spania moze wyginac uszka? Bo moja mala jakby miala coraz bardziej odgiete uszka i nie wiem czy ten typ tak ma czy cos nie tak robie, tymbardziej ze mala nienawidzi czapek, ktore jej scislo przykrywaja uszka.

Kulka Twoja mala jest 2 tyg starsza, a moja przytyla od urodzenia tylko 1500gram!!
Szkoda ze dawno nie bylo Atol, bo jej kruszynka byla mala jak sie urodzila i jestem ciekawe jak jej mala przybierala na wadze w ciagu pierwszych miesiecy??

przestancie z tymi uszami :-D
jak ma miec odstajace to bedzie miec a jak nie to nie i zadne ukladanie tego nie zmieni no chyba ze lezalyby non toper na zagietych ale to nie lada wyczyn hehe

pingwinek pokaz lozeczko

Wracając do tematu szerokiego pieluchowania.. nam w szpitalu zalecono takowe z powodu- hmm.. cytuję: "bo to chłopak więc trzeba" Podczas wyizyty u pediatry pytałam czy faktycznie trzeba to powiedziała, że może się przydać nie mówiąc co jest nie tak. My małego dużo nosimy- z własnego egoizmu- dla mnie to ogromna przyjemność:-p. Często noszę go (mąż też) w pozycji pionowej i wtedy ma szeroko nóżki rozłożone, poza tym mąż często z nim ćwiczy nóżki, rączki itd. Także nie jest to z naszej strony całkowite olanie problemu- ile razy dopytywałam się pediatry czy coś mu jest mówiła, że nie ale lepiej teraz szeroko pieluchować niż potem szyny zakładać. Tylko pytam się po co dziecko męczyć skoro jest wszystko ok? Jak chciałam skierowanie do ortopedy- powiedziała, że nie ma takiej potrzeby więc chyba wszystko jest ok. a do 6 miesiąca i tak się wybiorę do ortopedy by zobaczył czy mały się dobrze rozwija.

Pingwinek nie przejmuj się małym przyrostem wagi u swojego maleństwa. być może Mercunia tak jak Ty będzie jak to się mówi "drobnokoścista". Nie każde dziecko musi tak szybko przybierać na wadze..

Pingwinek dawaj ja tak co dwie godziny do cyca i bedzie git! dobrze tez jest dawac jesc w nocy najlepiej miedzy 22-6 wtedy jest najbardziej tresciwy i tlusty pokarm!
bedzie dobrze zobaczysz!

Kulka 2kg to dobrze moim zdaniem!!

dziewczyny pocieszylyscie mnie z tymi zacisnietymi lapkami, myslalam ze to tylko moj tak ma!!
DZIEKUJE !!!!!! :tak:

reklama
Pingwinek Ty jesteś drobnej kości więc nie możesz oczekiwac po dziecku, że będzie rosło jak szalone ;-)
Kuleczko 2 kg to baqrdzo dobry wynik u mnie też tak chyba będzie :tak:
Fanti najlepiej idź sobie na USG ja byłam u nas prywatnie koszt 30 zeta i robi je ortopeda więc masz 2 w 1 i wszystkiego się dowiesz i sprawdzisz czy jest dobrze dla świętego spokoju i lepiej idź teraz bo u 2 miesięcznego dziecka korekta bioder trwa 2 miesiące a u 6 miesiącznego już 6 :eek:
Kicia moja tez piastki zaciska a ja jej je otwieram albo coś w nie wkładam ;-)

Do góry