reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

przeklejam ze staraczek, bo z emocji nie moge pisac juz ;-)

czesc kochane :) :) :)

pisze do was przeszczesliwa mamusia :) :) :)
dzidzius zdrowy, sliczny, duzy (az hihi 73mm bez nozek! z usg wynika, ze jest 4 dni starszy niz wg suwacka ;-) nawet lekarz powiedzial, ze sliczny duzy "plodzik" ;-) ) i ruchliwy :) szczesliwy tatus ogladal i byl az zaskoczony, ze taki sliczny i "prawdziwy" dzidziolek we mnie mieszka :) :) :) i az sie doktor smial, bo maluszek pokazal gest Kozakiewicza ;-) albo taki "yes, yes, yes!!!" dwoma lapkami ;-) co chwile sie nimi bawil, ruszal... niesamowite.. serduszko bije slicznie, wszystkie parametry w normie! a jaki profil... padniecie jak wam pokaze ;-) jak sie przyjrzec, to widac oczko, buzie i oczka (ale pewnie na fotce nie bedzie tak dobrze widac) no po prostu CUDO!!!!!!!!!!!!!!

no nie moge sie nadziwic, ono juz wyglada naprawde na dzidziusia, nie na kluseczke slodka jakas :) :) :)

kocham to malenstwo strasznie :)
a wyglada mi to na chlopaczka ;-) szczegolnie ten gest - no wymarzony sportowiec ;-)

a co do tych boli, to mowil, ze to skurcze macicy i mam uwazac :) ale na razie nic groznego, skoro to tylko okazjonalnie, ale ja sie beda powtarzac to regularnie nospe. i duphaston mam brac jeszcze 3 opakowania i koniec :) chociaz chyba wolalabym dluzej :/ ale mowi, ze skoro wszystko jest w porzadku, to do 15tc w zupelnosci wystarczy.
i na razie nici z basenu, jak serce bedzie dalej kolatac - robic ekg, na koncert (kurna... Heineken w tym roku ma niesamowity sklad! ale co tam) lepiej nie. ale moge sobie samolotem polatac chociaz ;-)

dobra chyba wszystko :) a zdjecia dopiero jutro, bo niestety wsiakly mi baterie do aparatu i nie moge znalezc :) :) :)

reklama
SUPER!!! SUPER!!! SUPER!!!

Ja mam wizytę 20 czerwca, ale nie mogę przekonać mojego m na wizytę ze mną. Co zrobić???
Powiedział, że gdyby USG było "normalne" a nie dowcipne, to OK; a tak to nie pójdzie - nie będę patrzył jak facet grzebie ci w ... przy mnie! Koniec.
I na nic informacje, że to tylko lekarz! Co zrobić???

Drugi problem - leci mi krew z nosa rano i wieczorem. To trwa chwilke jak się wysmarkam, ale co z tym zrobić? Zapytam lekarza, ale może macie jakieś rady?
Niestety mam zapchany nos - zatoki no stop! i muszę smarkać. Pomocy!!!!!

kate, jak na moj gust powinnac zaczac brac jakies preparaty witaminowe, o ile nie bierzesz jeszcze - bo krwotoki z nosa to albo od cisnienia (jak jest duzy przyrost objetosci krwi to sie zdarza), albo jestes oslabiona - i wtedy koniecznie witaminy, przede wszystkim zelazo. :) tak slyszalam :)

moj gin najpierw ogladal mnie dowcipnie, a potem kazal sie ubrac i badal przez brzusio :) wtedy zawolal szczesliwego tatusia :) i ladniej bylo przez brzusio widac :) mysle, ze na tym etapie bedzie cie badal przez buniek :)

zaraz wkleje fotki mojego Skarbka :) :) :)

aenye super a tak sie zamartwiałas a tu widzisz jakie duze juz maleństwo siedzi w tobie. Normalnie jak Ciebie tak czytam mam ochote juz leciec do gina podgladnac moja kruszynke a to dopiero za 2 tyg:(

Kate moze faktycznie masz osłabiony organizm albo masz naruszona śluzówke nosa ja tez tak kiedys miałam i musiałam bardzo powoli wydmuchiwac aby sie zagoiło.

A ja juz mieszkanko wysprzatałam została mi tylko podloga w kuchni i łazience do umycia a potem obiadek aż jestem dumna z mojej werwy i nawet zamontowałam sobie dziś parasol na balkonie, musiał byc niezły widok baba z wiertarką:))

Ho, ho, ho Czarna - zawsze fajnie wygląda jak kobitka coś naprawia :D

My kobiety wiemy, że umiemy wszystko same naprawić, zamontować czy zmienić koło. Ale po co się przemęczać??? Zawsze jak coś "reperujemy" lub "montujemy" to wzbudzamy "litość" mężczyzn. Na pytanie czy pomóc - mówimy nie i robimy tzw. "minkę". Zawsze podaba mi się widok twarzy faceta, który chce ci pomóc.
Ale co, niech też sobie coś mają - musimy troche poudawać, że niby są potrzebni :D Niech czuja się potrzebni.

Hihihi 8)

Aha - dzięki za rady. Biore "Prenatal Complex", kwas foliowy brałam już od stycznia. Badania OK.
Zapytam lekarza w przyszłym tygodniu.
Spadam robic obiadek 8)

o rany laski
czy wy tez sie dzisiaj tak fatalnie czujecie?
ja ledwo wloke nogami
glowa mi peka nie wytrzymalam i wzielam ibuprom
a jeszcze czekaja mnie zdjecia za godzine nie wiem czy ich nie odwolam :)

pomocy :(

reklama
Bylam dzis u gina i jak zwykle nie zobaczylam mojego maluszka.. dostalam skierowanie na USG do spzitala, a tam robią tylko w poniedzialki... ugh zla przez to jestem bo nie mam ochoty wiecej czekac...
wiec byle do poniedzialku

Kate o nosku mowia ze to norma, blony sluzowkowe rozpulchniaja sie i daj uczucie zatkanego nosa, i czesto krwawią.. dopoki nie jest to obfite krwawienie uwaza sie je za normalne

Aenye wspaniele czyta sie takie wpisy.. same cudowne wiadomosci.. gratuluje!! taki maly ruchliwy tancerz :) cuo

Do góry