reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

hej :)

ja tez ostatnio leczylam infekcje. bralam nystatyne i clotrimazolum. moj lekarz twierdzi, ze to bezpieczne leki i ja mu wierze :) generalnie kazdy wytworca leku, jesli nie ma przeprowadzonych 100% badan, czy szkodzi, czy nie, pisze, ze nie uzywac w ciazy, zeby nie ryzykowac.

ja niestety bralam nystatyne w tabletkach 1xco dwa dni; i jakos zawsze dzien po zalozeniu jej bolal mnie brzuszek. poza tym schizowalam sie, bo to caly dzien wyciekalo ze mnie i balam sie, ze to wiecie co... (bo uczucie jak na okres) i po 6 tabletach odstawilam :/ a co! juz jest luz :)

reklama
dziewczyny a jak jest z nospa w ciazy? mozna uzywac czy nie? niebawem jade na urlop i chce wziasc cos ze soba na wszelki wypadek.

ja na rozstepy teraz uzywam musteli, a jak mi sie skonczy mam dr ireny erissspecjalne dla kobiet w ciazy. niestety mimo smrowania jak maja sie zrobic to i tak sie zrobia! mam jedak cicha nadzieje ze nie!!

nospa w ciazy jest nawet wskazana, za kazdym razem jak boli brzuch! jesli boli jak na okres, tzn. ze macica ma lekkie skurcze, wtedy nawet trzeba wziac nospe. niektorzy polecaja nawet kilkanascie dziennie, np. ok. 20tc, jesli ma sie lekkie twardnienia brzuszka, skurcze przedwczesne itp. wiec bez obaw.

a co do tych rozstepow... no niestety, ja juz mam; zrobily mi sie podczas szybkiego dojrzewania (zawsze bylam chuda jak kosciotrup, a tu nagle zaczely mi rosnac biodra itp), przede wszystkim na biodrach i wlasnie w dole kregoslupa pare... wiec mysle, ze te predyspozycje do rozstepow mam... i boje sie, zeby mi na buniu sie nie zrobily, bo on dzisiaj nie jest zbyt piekny i tak - mam okropna blizne pooperacyjna wzdluz pepka... :( no i jeszcze gorzej by bylo... :( i dlatego mam zamiar inwestowac w te najlepsze kosmetyki, chociaz sie poludze troche :)

dzieki ..aenye !!
ja wlasnie tez chyba mam predyspozycje do rozstepow :mad: tak jak ty w wieku dojrzewania zalapalam sie na kilka na biodrach! mam nadzieje ze nie porobia mi sie jakies straszne w czasie ciazy, bo wiem, ze bede sie z tym zle czula!!
no ale badzmy dobrej mysli!!

no to jest nas trzy z tymi biodrami ;)
ale teraz to juz jestesmy dojrzale laseczki i nie ma sie co bac
smarujemy i damy rade

ps
wiecie co tak sie strasznie zdenerwowalam i pokrzyczalam na moja rodzicielke i teraz sie boje ze dzidzi biednej cos sie stalo tfu tfu tfu albo cos
powiedzcie jak ja mam te nerwy trzymac na wodzy :(

aenye ja w okresie dojrzewania mialam to samo, czyli male rozstepy na biodrach i biuscie. Natomiast w pierwszej ciazy nie mialam ani jednego, mimo, ze niczym sie nie smarowalam. Wiec kto wie? Przede wszystkim zalezy tez to od wielkosci brzuszka i kg przybylych. Smarujcie sie dziewczyny, poprawicie jakosc kolagenu i elastyny w skorze, ktore sa odpowiedzialne glownie za rozciagenie i elastycznasc.
Mnie od dwoch dni znow meczy potworna zgaga. Ble.
Od wczoraj zyje wakacjami. Jade w cieple kraje z Jula. Moja mama powiedzial, ze jestem nienormalna. No coz, jak bylam z Jula w brzusiu to pod koniec 7 m-ca pojechalam do meza 1100 km autokarem przez 16 godzin. I nic mi nie bylo. Jestem wiec dobrej mysli, a wyjazd mi jest niezbedny!

no to mamy jednak szanse na brak rozstepow! SUPER!

nonek ja tez jade w cieple kraje. gdzie sie wybierasz? napewno bedzie extra, nie ma co sie stresowac :D

sugarspunsister dzidzi napewno nic nie bedzie. moze zamiast sie klocic sprobuj wyjsc z pokoju czy cos w tym stylu??

sugar gdyby nerwy mialy dzidzi szkodzic bo mojej chyba juz by nie bylo bo pol ciazy przeplakalam.. i byl nawet moment kryzysu gdy bole sie zaczely.. ale dzidzie to twardziele i sie nie dadzą tak latwo :)

ja mam straszne rozstepy na plecach, nad nerkami.. tez z okresu dojrzewania.. wiec teraz wole zapobiegac, moze to nie pozwoli im zapobiec ale chociaz zmiejszy ich wystepowanie.. w co wierze szczerze :) a autosugestia to juz cos :)

reklama
Do góry