reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Hej,

a mi się wydaje, że już czułam ruchy dzidzi /ale to może trylko autosugestia?/.
To było takie bąbelkowanie od środka i takie falowanie inne niż od jelit.

Czy to możliwe??? Asię poczułam około 18 tc.

reklama
Czarna...

zaczęłyśmy 4 miesiąc, co??? Fajnie :D

tylko znowu nam się dni nie zgadzają - o jeden dzień różnicy. Ciekawe dlaczego???

tez do mnie nie docieralo! dopiero jak zobaczylam wiercaca sie dzidzie na usg to uwierzylam :laugh:
ale dalej to jest jakies bardzo odlegle i jakies malo realne! nic nie widac nie czuc...

jesli chodzi o ruchy to czytalam, ze jest mozliwe juz nawet od 12 tyg czuc ruchy dzidzi, ale to sie baaaaardzo zadko zdaza ::)
ty kate_less juz wiesz czego sie spodziewac to moze, to juz to :)

kate ja troszke inaczej licze bo ty chyba według tego:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
a ja licze miesiac jako 28 dni bo ciaza przeciez trwa 280 dni czyli 40 tyg a to jest rowne 10 miechow:)) moze i zle mowie i mysle ale tak ja to widze. Wiec wedlug moich wyliczen 4 tydzien rozpoczął sie 28 maja ;D
A co do tych dni na suwaczku kiedys sprawdzilam i jak zrobilam taki jak twoj tez byl dzionek róznicy i niewim od czego to zależy, grunt ze idzie do przodu z tygodniami a z dniami do tyłu ;) Aha i bardzo możliwe ze juz cosik odczuwasz toc juz 14 tydzien mamy.

Mmmmhhhh,

czarna, tak sobie patrzę i 13,5 tygodnia to zaczęty 4 miesiąc. Popatrz, że na liście jest 9 a nie 10 miesięcy;)

KICIA80 pisze:
tez do mnie nie docieralo! dopiero jak zobaczylam wiercaca sie dzidzie na usg to uwierzylam  :laugh:
ale dalej to jest jakies bardzo odlegle i jakies malo realne! nic nie widac nie czuc...

jesli chodzi o ruchy to czytalam, ze jest mozliwe juz nawet od 12 tyg czuc ruchy dzidzi, ale to sie baaaaardzo zadko zdaza  ::)   
ty kate_less juz wiesz czego sie spodziewac to moze, to juz to :)

Mam taką nadzieję. Fajne uczucie :D

kate masz racje ale 9 miesiac zaczynamy w 36 tyg do 40 wiec cale 9 miesiecy czyli do 10 miesiaca. A co to tych wyliczen miesiace nie maja po 4,5 tyg np: czerwiec ma 4,2 wiec skad to sie bierze?  A ja licze miesiace ksiezycowe i tak mi jest wygodnie.

reklama
Kate mam nadzieje ze nie obraziłaś się co do mojej wypowiedzi, takie jest moje zdanie i każdy liczy jak mu wygodnie. tak wiec gratulacje osiagniecia 4 miesiaca:)) I kurde az ci zazdroszcze tych fal ja tez tak chce już :mad:

Do góry