reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

co tu za cisza laski???
polazilam po innycgh forach i tam gadaja jak w kurniku a tu co???
ujawniac sie?
gadamy chyba tylko w 4!!!

powiedzcie no smarujecie sie czyms panienki?

reklama
hej kochane!!!

no to dyskusja wre ;-)

kate
, ja tez bym chciala synusiowi Dawid - po tacie, ale moj Dawid nie chce sie zgodzic ;-) a generalnie Dawid podoba mi sie ze wszystkich meskich imion najbardziej :) (a moj m twierdzi, ze sie na jakies zydowskie imiona uparlam ::) hehehehe)

nonek - Tosia... slicznie!!! strasznie mi sie podoba :)

czarna
- Samuel mi sie jakos zle kojarzy :( mam takiego strasznie tlustego kuzynka, a jego mama taka dziwna jakas ;-)

kicia - siostrzenica mojego m ma na imie Amelka :) slodko :)

a Sarunie grzeczne ;-) chociaz jak po mamie albo po tacie odziedziczy, to bedzie sie darla jak opetana 20h/24 :(

sugar
- ja smaruje sie mustela - mama zrobila mi niespodzianke i sie wykosztowala ktoregos dnia. a nic jej nie wspominalam, ze mustela niby najlepsza, wiec prawdziwie mila niespodzianka :) kupila mi, jak bylam w 2 miesiacu dopiero, zaczelam uzywac kilka dni temu. super sie rozsmarowuje - konsystencja jakby pasty - zelu do wlosow, ladnie pachnie (nie drazniaco), bardzo wydajna, i rewelacyjnie szybko sie wchlania, zostawiajac taki fajny film - nie klejacy. generalnie jestem superancko zadowolona. jedyny minus, ze kosztuje ok. 90zl.
ale moja szwagierka cala ciaze uzywala na zmiane fissanu i w wiekszosci zwyklej oliwki i nie ma rozstepow wcale!

Wybor imon hehe troche to trudne
Dla dziewuszki bedzie Inka ewentualnie Kornelia
Chlopiec.. i tu jest trudniej :) jak narazie zapasowo jest Filip.. ale nic nie wiadomo :)

Co do smarowania
na samym początku olivka przeciw rozstępom z Rossmanna
jak narazie Balsam Ziajki mamma mia, przeciw rozstępom
w zapasie lezy oliwka w zelu Johnssona
ale przymierzam sie bardziej do musteli :)

Nieistotna masz na mysli imie Ina? Bardzo mnie zaskoczylas. Moja babcia miala tak na imie i wszyscy sie dziwili, ze takie imie jest. Nigdy oprocz babci, nie spotkalam Inki. Myslalam, ze juz nikt nie wie o istnieniu go. A to takie ladne imie ;D
Jesli chodzi o rozstepy pamietajcie, ze jesli ktoras z Was ma predyspozycje do rozstepow, to nic nie pomoze. Moze owszem zminimalizowac skutki. Nie mozna powiedziec, ze uzywalam jakiegos tam kremu i on ochronil przed nimi. Dobrze jest sie smarowac, bo skora jest wtedy bardziej elastyczna, odzywiona i dotleniona, bardziej wtedy podatna na rozciaganie.

Witam Was dziewczynki!!!! Ja niestety muszę Was opuścic, poroniłam w 12 miesiącu, na Dzień Matki. Poszliśmy na usg kontrolne w 12 tygodniu, podobno bardzo ważne badanie i okazało się, że ciąża jest martwa. Był to dla nas szok. Muszę odczekać teraz przynajmniej 3 miesiące, żeby się starać o następną dzidzię. W ciąży czułam się dobrze, nic mnie nie bolało, nie miałam żadnego krwawienia, plamienia. Przyczyna poronienia jest na razie nieznana. Pozdrawiam Was cieplutko!!!! Dbajcie o swoje fasolki!!!!! Buziaczki!!!!!

Amelkaaa, strasznie mi przykro. Trzymam kciuki za Twój powrót do stanu błogosławionego.

Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie.

Pozdrawiam

Kasia

reklama
Do góry