reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Wow, wody!!! :-)

Fajnie, fajnie, już się nie mogę doczekać Jaśka :-)
Podobno wody lepiej lecą na leżąco, bo na stojąco główka zatyka.

Kate_less - niezłe opcje z datami hihi. Mi mama przyniosła jakiś kalendarz z gazety o gwiazdach, na razie do 3 grudnia o tym, jakie będą z charakteru urodzone danego dnia noworodki. To jakby się rodziły będę pisać hyhy :-D

Na szybki poród polecam Pocztę Polską. Właśnie byłam odbierać złośliwą sądówkę (niestety trzeba osobiście). Kobieta szukała jej 20 minut - w tym czasie mało nie zemdlałam i dostałam jakichś skurczy. Na szczęście w drodze do domu minęło, ale trochę się przeraziłam że tam zaraz mi wody odejdą jak ich tempo pracy się nie zmieni. Niestety Poczta Polska monopolista pism urzędowych i nie zmieni się to, a szkoda...

Roni podobno takie wlasnie bole (tzw krzyzowe) to najprawdopodobniej poczatek...Tak mi ostatnio mowila sasiadka(doktor wirusolog) jak mnie wlasnie tak ciagnelo jak na mega okres. Ale spokojnie, jeszcze czas.(chyba);-)

kasia zapraszam na moja poczte, porod gwarantowany. Glownie z nerwow i klorni z glupia pindzia w okienku.

myslalam ze juz moze jakis dzidzius przez noc wyskoczyl, ale jeszcze nie.

z ta poczta to tragedia, zawsze podniosa cisnienie! i te kolejki...
jeszcze teraz strajkuja pier.... mozna dostac!

mnie tez nachodza czasem takie mysli jak to bedzie? kazdy mowi: ze wszysto sie zmieni, mam nadzieje, ze na lepsze :tak:
mam nadzieje, ze nie bedziemy sie klocic "o dziecko" - to by bylo straszne!

Hehe
Podobno wszyscy się kłócą nt:
Mąż wraca z pracy "może byś się zajął dzieckiem?"
"przecież wróciłem z pracy, teraz odpoczywam, a ty cały dzień w domu to wypoczęta"

;-) zobaczymy jak tam będzie, ja się mało boję

Powiem Wam jedna madra rzecz. Dziewczyna jak urodzi, to przestawia sie zupelnie na dziecko. Taka natura. bardzo czesto mezczyzna czuje sie opuszczony, w koncu to jemu poswiecala wczesniej czas. Czuje zagrozenie. Dlatego nie wolno mimo wszystko zaniedbywac mezczyzny. Niech czuje sie potrzebny, pomocny. Nawet niech to bedzie wyplakanie sie na ramieniu, albo wspolna kapiel dzidziolka. Niech nie czuje sie odstawiony na boczny tor.

reklama
Do góry