reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Dziewczyny - panikary!!!Ja co prawda cc nie miałam,ale miała dwa razy narkozę i ... bardzo miło ja wspominam. Takie błogie zasypianie. Po obudzeniu owszem - miałam ręce przywiązane bandażem do łóżka - ale jak tylko się rozbudziłam, to mnie odwiązywali.
Ludzie różnie na narkozę reagują, są przypadki,że przy budzeniu taki ktoś może się wściekać, rzucać, bić i krzyczeć( oczywiście potem tego nie pamięta) i po to te pasy - żeby przypadkiem nie rozdrapać rany pooperacyjnej itp.
Ja akurat narkozę znosiłam świetnie - żadnych dolegliwości typu rzyganko;-), tylko ogólne osłabienie.

A zakładanego cewnika nie miałam, ale słyszałam, że piecze. (Hehe, ja po porodzie i szyciu miałam wyjodynowane wnętrze pochwy - nie wyobrażam sobie,żeby cos piekło bardziej:-D:-D:-D)

Po pierwsze przypinaja jedna reke pasem, ta gdzie jest wenflon. Ja na stole zaczelam sie tak trzasc z wrazenia i stresu, ze musieli mnie przykryc koldra zanim mnie pokroili. Operacja to nic przyjemnego to fakt. macica bolesnie sie kurczy, szczegolnie jesli to byl drugi porod. Za pierwszym razem raz tylko mi dali srodki p-bolowe. Teraz bylo kilka. Po cc dzidzia nie ma znieksztalconej glowki, nie jest wymeczona porodem jak przy naturalnym. Jak wiadomo sa plusy i minusy wszystkiego. Ja musialam miec cc, bo mam jaskre i ryzyko odklejenia siatkowki. Jesli chodzi o dzwiganie, to Julka wazy okolo 20 kg i musze ja czasem dzwignac, nie mam z tym problemow. Powiem tak, jak wyladujecie na porodowce to tak naprawde bedziecie w takim stresie, ze niewiele bedziecie pamietac szczegolow i bedzie wiele rzeczy wam obojetne, byleby bylo juz po wszystkim. Dzidziolki zdrowe i silne. Bedziecie tylko myslec aby juz je zobaczyc!:-):-):-):-):-)

Dzięki... a czy przy zzo dają cewnik?
Bo ja rodzę SN i mam mozliwość na żadanie wziąć zzo bezpłatnie... nie wiem, czy wezmę... ale jak mam taką możliwość, to jest jakaś taka ulga... a może nie będę musiała? mam możliwość i czy skorzystam, to nie wiem...
teraz to chociaż wiem, że cewnik nie boli... a opercji nie miałam nigdy w życiu!

Z tego co wiem, to cewnik daja tylko przy cc, bo pecherz musi byc oprozniony. w koncu przy nim odbywa sie cala "akcja". Nie slyszalam, zeby dawali do porodu sn. Jedyne co moga to chcec zrobic przed lewatywe. Moze to nie jest przyjemne, ale nie dosc, ze przy parciu mozna sie obrobic, to jeszcze jest kwestia bakterii, ktorymi ewentualnie mogla by sie dzidzia zarazic. Roznie to bywa.

miałam cewnik dwa razy i teraz dwa tyg temu tez i zalezy od pielegniarki ja nie czułam niec oprócz dezynfekcj przed heeh a zakładanie sciaganie nic nie boli trzeba sie tylko rozluznic!

Kate, przy znieczulaniu porodu zzo nie trzeba zakładać cewnika. Masz możliwość poruszania i pójścia do wc.
Przy znieczulaniu do cc zakłada się cewnik, ale wtedy używa się całkiem innych leków i zniesione jest czucie od pasa w dół.
Wg mojej kumpelki cewnik trochę boli, ale nie bardzo.

Dzięki za info! Teraz to już się nie boję :)
A lewatywa - jak najbardziej!!! Wiem to z autopsji - jak rodziłam Asię...
względy higieniczne, medyczne i ogólnie człowiek czuje się taki lekki...:-)

panike juz sieją !!:-D
mnie postraszyli cc ale sie młody odkrecił i póki co będzie normalnie
no chyba że jakiś strasznie duży jest chlopak a tak wyglądało ostatnio
jutro ide do gina to sie okaże

nie ma sie co bac chyba tego cc
ja jak mi powiedzieli że czeka mnie krojenie to prezeczytałam wszystkie możliwe rzeczy na ten temat w necie i nie tylko i nie taki diabeł straszny jak go malują
a blizna to nie blizna tylko malutki uśmieszek super sexi ;-)

sa_raa ja leżałam w matce polce 3 razy i miło wspominam ten szpital no może poza jedna pania doktor ale to juz szczegól
także jakby co to Cie odwiedze jak będę w łodzi jak tam będziesz jeszcze :-)
jaki lekarz będzie się tam Toba opiekował?

reklama
Sugar to jest jakiś bardzo dobry znajomy mojej gin dr. Włodarczyk??
Bo mam do wyboru Madurowicza jeszcze i nie bardzo wiem który lepszy. CZMP polecam moja gin ze względu na najlepsza opieke na noworodkiem a w necie różne opinie są na ich temat:baffled:za to Madurowicz ma same pozytywne opinie od mam no i jestem w kropce a musze się szybko zdecydować:realmad:

Do góry