reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

madurowicz mniejszy i bardziej kameralny sama sie tam urodziłam ;-)
a czmp to wielki szpital
proponuje żebys poszła sobie zobaczy porodowe tu i tu bo słyszłam niestety ze w matce polce są takie sobie

reklama
To i tak będzie cc a więc oglądanie porodówki mi nic nie da:no:
KU!@#$ jasna nie wiem co robić:wściekła/y:
SUgar ale tak ze słyszenia jakbyś miała zadecydować to gdzie byś poszła:confused:

zabiłas mi cwieka...
matke polke znam a w madurowiczu nie bylam od własnych urodzin
a Ty widziałaś go w środku???
czytałas fora różne?
rdzicpoludzku.pl zobacz

ps dawaj na gg albo skajpa jakby co

No i byłam na KTG - Piotruś wspiął się na wyżyny fikania, najlepszy zapis jak dotychczas, piękne oscylacje :-)
Też pobrali mi wymaz z pochwy na posiew.
Pytałam jak tam poród wygląda - to wygląda 50/50 sn lub cc w zależności jak będzie z szyjką i w ogóle. Tymczasem do końca listopada czekamy.
Lekarz też złożył mi życzenia imieninowe hihi :-D:-D

Ale Kasia to dopiero w soboet chyba nie??

Sugar czytałam opinie na rodzićpoludzku no i właśnie ze względu na nie mam problem bo madurowicz niby bez skazy ale CZMP znane i z najlepszym sprzętem:wściekła/y:

Byłam oglądać wózki i tak se pooglądałam, że aż strach bo polecaną hurotwnie zamkneli jakiś czase temu:wściekła/y:

Oj dzisiaj nie jest mój dobry dzień zdecydowanie:dry:

dziewczyny nie bojcie sie tak cesarek!!
dla dzidzi to napewno lepiej nie musi sie meczyc! spada tez ryzyko uszkodzenia malenstwa podczas porodu.
sara ja slyszalam wiele strasznych historii na temat naturalnych porodow, takze przy kazdym sposobie cos sie znajdzie.
na pocieszenie moja kolezanka, ktora rodzila naturalnie i przez cesarke mowi ze jakby miala rodzic jeszcze raz zdecydowanie wybralaby cesarke!!
po naturalnym porodzie jesli sie jest nacinanie krocza to tez wszystko boli i ciagnie, nie mozna siedziec itp ... takze i tak zle i tak nie dobrze!!
jesli lekarze zalecaja cesarke to nie ma nad czym myslec to dla waszego i dziecka dobra!
bedzie dobrze :tak:

Kicia, prosze mnie nie straszyc,bo mnie czeka porod naturalny;-);-) probuje sie do tego pozytywnie nastawic. na razie mi nie wychodzi:szok::szok:

reklama
A ja słyszałam że przy naturalnym jak masz zzo, to nie masz za bardzo czucia od pasa w doł dlatego, po pierwsze masz cewnik, aby systematycznie siusiu odchodzilo, bo już się nie czuje parcia na pecherz, a poza tym ciężko chodzic, no i lezy się już w łózku cały czas, nie ma chodzenia to tu to tam no i do kibelka.
Nawet u nas w szkole rodzenia pokazywali cwiczenia ktore mozna robic juz w lozku , bo chodzic nie mozna.

Do góry