reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

Ooo aenye to poszalalas! My powinnismy cos zrobic z pokojem dziewczyn bo nie maja w ogole gdzie lekcji odrabiac. Problem jest taki ze mega maly ten pokoj. Widzialam na necie takie lozka pietrowe w L i pod spodem biurko, tylko nie moglam znalezc dokladnie takiego o jakie nam chodzi. Moze na zamowienie zrobimy? Daje sobie czas do wakacji, potem juz obie beds mialy jakies lekcje i wypadaloby zeby mialy jakies biurko... A co do fb to ja lubie, pomijsjsc gry to jest to moje zrodlo inf co sie dzieje w okolicy, jakie zajecia dodatkowe, warsztaty itp Pozdrawiam!!

reklama
za to mam nawrot anginy... nosz k... zalamka. tydzien temu skonczylam antybiotyk i wyzarlam go do konca, plus cale opakowanie prebiotykow. w miedzyczasie mialam na dole jazde, jak zwykle przy antybiotyku, ledwo co sie z nia uporalam. nosz k!!!! i dopiero na pogotowie musze pojechac, bo dzis poltorej h czekalam w kolejce i zrezygnowalam, tyle ludzi bylo. zgroza.

za to mam film ze slubu :D 20 października 2012 - Ślub Patrycji i Dawida, chrzciny Feliksa i Bruno - YouTube zapraszam :)

a co do pokoju - atol, na pewno wasz nie jest mniejszy :p ja mam 12mkw na 3 chlopcow, zaraz wstawie fotki, jak to wyszlo :)

aenye super filmik, poplakalam sie:sorry: ale macie zla date w filmiku jest 20.10.2010 a nie 2012

co do antybiotyku, to nie wiem jakie probiotyki bralas, ale ja zawsze jak antybiotyk biore, to lykam 3 rodzaje Dicoflor 60 raz dziennie, Enterol raz dziennie i provag albo Lacibios femina taki zorientowany na dolne partie, w innym przypadku masakra:baffled:

duzo zdrowia zycze, angina masakra po prostu...

moje dziewczyny dzis z katarami sie obudzily, mam nadzieje ze po kosciach sie rozejdzie

czekam na zdjecia pokoju moze mnie zainspiruje:-D

aenye - pięknie, już mówiłam na fb, piękną kreację miałaś, a chłopcy po prostu przesłodcy:-) Cudna rodzinka, jak rodzinka.pl:-)
Ja po ostatnim antybiotyku na zapalenie oskrzeli też miałam rewolucję, myślałam, ze zwariuję:baffled: Ratowałam się maścią clotrimazol i lactovaginalem dowcipnym (drogie to-to, cholera), oprócz jogurtów i jogurtopodobnych suplementów oczywiście.
sa_raa - kurcze, pierwsze słyszę o ,,nastawianiu " tyłozgięcia, zwłaszcza w ciąży..

Cóz, moje dziewczyny nie mają problemu wspólnego pokoju, obie mają swoje, duże i przestronne.... i obie hodują mega-pier-dolnik. Nie mam już czasami siły po prostu, na chusteczkę mi taki duży dom? Wstaję, sprzątam, wracam z pracy, sprzątam, sobota, weekend - sprzątam jeszcze bardziej. Pokoi dziewczynek staram się nie ruszać, ewentualnie pomagam i zwracam uwagę, ze wejść się nie da, za co, zaaaaa co????? eeeech:confused2:

Jeszcze łzy ocieram po Patkowym filmiku. Nie dosyć, że piękni, szczęśliwi, zakochani i kochani przez Wszystkich to jeszcze z tak wspaniali. No bomba emocjonalna dla mnie dzisiaj :tak:

Dita też pierwsze słyszę no ale cóż ciąże Mapeciaka prowadziła dobrze poza tym znajoma rodziny więc ufam i mimo, że ciężo leże na brzuchu ile się da. Aha ja mam fazę na sprzątanie pomiędzy jedzeniem i spaniem - może wpadnę do Was? ;-)

Wstrętne choróbska!! A sezon w pełni i jeszcze trochę potrwa:confused2: Precz!

Niedawno mój ex zadzwonił z informacją, że jakiś czas temu kuzyn Oliviera załapał Salmonellę nosz FAK! Ciekawe czy do domu przywiezie??

Ostatnia edycja:
Hanka miala salmonelle w zesxlym roku pod koniec sierpnia. Masakra! O tyle dobrze ze nie wyladowala w szpitalu, ale co sie nameczyla... Odpukac nikt z nas sie nie zarazil, mimo ze po ustapieniu objawow byla nosicielem przez jakis czas. W te wakacje zrobilam jej kolejny kontrolny posiew i wreszcie czysty ufff

atol - nosz k........ sto razy to ogladalam i nie zauwazylam tej cholernej daty!!! i wczoraj ejszcze sama poprawialam bo byly mikrobledy, a teraz to... zalamie sie chyba... musze to jeszcze raz tej lasce wyslac, no nie wierze!.. jak ja moglam tego nie zauwazyc! ale dzieki, dzieki stukrotne, jedyna ty zauwazylas i powiedzialas ;)
i dzieks tez za podpowiedz o probiotykach, ja zawsze lykam linex, teraz mam trilac. lekarka mowila, zeby brac najtansze :p ale lacibios na bank zakupie! wystarczy jak od dzis bede brac?? a ostatnio przy tym moim grzybku, gdy nie zadzialaly globulki clotrimazolu i krem, to zastosowalam fluconazole - wyczytalam na ulotce, ze na to tez jest - i zadzialalo! co myslisz, slyszalas cos o tym? ja juz bylam w desperacji!!! a nie mialam jak wyjsc do gina.

zapomnialam wstawic tych fotek, zaraz wrzuce :) na watek zdjeciowy otwarty sie postaram, o ile istnieje jeszcze ;)

Dita,
dzieki :) moi sprzataja sami pokoj,najwyzej czasem ja siedze i pokazuje palcem, co gdzie maja wlozyc; ale raz na miesiac max to ja im musze ogarnac, bo wszystko maja pomieszane, ksiazki z puzzlami, klocki z autami i potem niczym sie nie moga bawic, bo nie ma zadnych kompletow.

sa_raa
- ale mi milo :*** dzieki! powiem ci, ze ja to tak szybko organizowalam, chyba lacznie 2 tygodnie! sukienke kupilam w 3 salonie w przecenie 70% :)) nad niczym sie nie zastanawialam, wszystkie decyzje z bomby podejmowalam, restauracja pierwsza obok nas,i troche sie martwilam, ze przez to lapu-capu nic nie bedzie do siebie pasowac :D a wyszlo pieknie, sama bylam zaskoczona!
co do tylozgiecia - tez nic nie wiem, ale ja zawsze w ciazy na brzuchu spalam :D zreszta nie tylko w ciazy. a odn salmo - mialam z tym jazde w zeszlym roku, Maks w sumie dosc lekko przeszedl, nigdy bym nie pomyslala, ze to to. 3 czy 4 dni z wysoka goraczka i sraczka, akurat wszystkim rowno robilam badania w lab to i jego kupsztala zanioslam i... zonk. ale choroba przeszla lekko, bral bactrim i do zera sie wyleczyl na tym, potem dwa posiewy jeszcze robilam i oba czyste :) tylko ja szalenczo wrecz pilnowalam mycia rak, co tylko ktos wlazl do kibla, nawet po zabawke z wanny, to zaraz rece, nawet klamke dezynfekowalam kilka razy dziennie. i styknelo.

atol ,
jeszcze jedno pyt. wczesniej bralam amoksiklav przez 7 dni, a teraz dostalam zinnat 500 - ponoc b. silny wg tego, co w necie czytam .ale mowia w necie, ze na angine powinnam brac 10dni, a ja dostalam tylko 1 opakowanie - na 5 dni. co myslisz?

Aenye moze dostalas tylko na 5 dni bo jestes po amoksiklavie, mowilas lekarzowi ze bralas amoksiklav? Co do probiotykow to trilac jest dobry, przebadany ale dodatkowo ten lacibios wez koniecznie. Fluconazol p/grzybiczy jak najbardziej, ale niestety na rp. Pokoj chlopakow obejrze w domu bo tu mi sie nie odpala

no to super, ze fluco moge brac, bo naprawde jednorazowo sie bierze i po tej jednej dawce nie mam zadnego problemu. dla Felka na plesniawki dostalam to i bardzo malo zuzylam, wiec mam jeszcze prawie caly ;) tylko przeczyscilo mnie przeokrutnie, az prawie plakalam ;) serio, bo nie wiedzialam, skad ten bol, taki silny, ze sie zwijalam na wyrku ;) a jesli by przy tym antyb znowu mnie wzielo z tym dolem, to moge znowu zazyc? czy za czesto? ale na bank kupie ten lacibios, po antyb tez to stosowac i jak dlugo?
i tak, mowilam lekarce o tym, ze juz bralam amoks. to uspokoilas mnie :)

i jest niezle, tzn widac, ze sie tak nie rozwija juz ta angina. poprzednim razem zle sie czulam w poniedzialek, ale nie chcialo mi sie isc do lekarza, myslalam, ze to przeziebienie zwykle, a na drugi dzien po prostu juz umieralam, gardlo zawalone tak, ze po prostu cale biale i w ogole koszmar. a od wczoraj, chyba dzieki temu zinnatowi, to jakby stoi w miejscu, nie boli nic bardziej. ufff :) bo wtedy to nie wiedzialam, jak sie nazywam, cale dwa dni spedzilam w lozku, spalam z 18h na dobe. teraz moze bedzie lepiej.

atol,
a jeszcze cie tak podpytam. od lekarza mojego dzieciecego zawsze slysze, zreszta moi rodzice tez tak mi zawsze mowili, ze pierwsza dawke antybiotyku powinno sie dac podwojna. czyli jak ma zapisane 3,5- dac 7. i potem juz normalnie 3,5ml. to prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
aenye fluco mozesz brac w razie potrzeby, lacibios pobrac jeszcze przez tydzien po zakonczeniu antybiotyku, co do pierwszej podwojnej dawki, nie slyszalam o tym szczerze powiem:confused: moja lekarka jak przepisywala mi antybiotyki dla dziewczyn nie zalecala czegos takiego, nie mam pojecia czy to ok???

co do pokoju to dziewczyny maja 10m2, czyli na dwie niby wecej o metr niz u ciebie na trzech, ale faktycznie mniejszy jest ten pokoj imniej rzeczy mozesz wcisnac:baffled:
mam niezla zagwozdke z tym ich pokojem, tak wlasciwie to moglibysmy sie z nimi zamienic, bo nasza sypialnia jest wieksza, ale T nie chce:dry:

co do lozka to cos w tym stylu, ale pod biurko musze wcisnac jeszcze lozko dla Heleny, czyli musialoby byc bez tych szufladek i innych p ier dol
http://www.sklep.projektujikupuj.pl/produkt/lozka-pietrowe/lozko-pietrowe-karol-biurko--i.html

albo ew cos takiego, ale wtedy musialabym wywalic od nich z pokoju komode i na jej miejsce wsadzic biurko
http://www.tome.pl/index.php?route=product/product&path=60_67&product_id=315

Ostatnia edycja:
Do góry