reklama
_anita__
grudniowa mamusia Mikusia
Serwus!
Saraa - ależ się cieszę i gratuluję!
W ogóle, dziewczyny, no super, że się odezwałyście, w końcu!
U nas też wszystko jakoś się poukładało - na stałe już osiedliliśmy się w otwocku, wśród sosen
klimat sprzyja mocno pracuję niezmiennie, realizuję pasje
Co do zajęć dodatkowych, miko ma w szkole tańce i szachy, oprócz tego, należy do klubu sportowego, gdzie chodzi na piłkę nożną 2 razy w tygodniu, po 2 godziny - trenerami są prawdziwi zawodnicy, są organizowane rozgrywki z innymi klubami, świetna sprawa
w styczniu zaczynają się zajęcia z robotyki, jest już zapisany
z prezentami u nas bez problemu - lego wszelkie: hero factory, technic (dostaje zestawy, układa, następnie rozkłada, projektuje po swojemu, robi do tego profesjonalne instrukcje) i uwaga: książki!
zaszczepiłam u mikołaja nawyk czytania, który zamienił się w ogromną pasję! dumna jestem niesłychanie!
Godzinami może mówić o mikołajku, czy karlssonie z dachu
Fajnie, bo wiem, że analfabetą nie będzie
Ostatnio zobaczył w tv reklamę, kampanię społeczną, dotyczącą wyłączenia sygnału naziemnego, w której to starsza pani mówi, że coś tam się stanie w "dwutysięcznym trzynastym roku" - Miko szybko zwrócił uwagę, że powinna była powiedzieć w dwa tysiące trzynastym! cóż, rośnie mi mały Bralczyk
Swoją drogą, niezły wstyd, że pozwolili tę reklamę emitować z takim bykiem!
A wracając do prezentów: mamom chłopców polecam sekrety elektroniki (taki przykładowy: SEKRETY ELEKTRONIKI 6lat Wielki Zestaw 500 HIT (2775761881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.); my mamy taki już niemal dwa lata i ciągle jest w użyciu
Pozdrawiam ogromnie!
Chorasom życzę zdrowia i cierpliwości!
Pozostałym, wytrwałości w pisaniu na forum
Całuję!
Saraa - ależ się cieszę i gratuluję!
W ogóle, dziewczyny, no super, że się odezwałyście, w końcu!
U nas też wszystko jakoś się poukładało - na stałe już osiedliliśmy się w otwocku, wśród sosen
klimat sprzyja mocno pracuję niezmiennie, realizuję pasje
Co do zajęć dodatkowych, miko ma w szkole tańce i szachy, oprócz tego, należy do klubu sportowego, gdzie chodzi na piłkę nożną 2 razy w tygodniu, po 2 godziny - trenerami są prawdziwi zawodnicy, są organizowane rozgrywki z innymi klubami, świetna sprawa
w styczniu zaczynają się zajęcia z robotyki, jest już zapisany
z prezentami u nas bez problemu - lego wszelkie: hero factory, technic (dostaje zestawy, układa, następnie rozkłada, projektuje po swojemu, robi do tego profesjonalne instrukcje) i uwaga: książki!
zaszczepiłam u mikołaja nawyk czytania, który zamienił się w ogromną pasję! dumna jestem niesłychanie!
Godzinami może mówić o mikołajku, czy karlssonie z dachu
Fajnie, bo wiem, że analfabetą nie będzie
Ostatnio zobaczył w tv reklamę, kampanię społeczną, dotyczącą wyłączenia sygnału naziemnego, w której to starsza pani mówi, że coś tam się stanie w "dwutysięcznym trzynastym roku" - Miko szybko zwrócił uwagę, że powinna była powiedzieć w dwa tysiące trzynastym! cóż, rośnie mi mały Bralczyk
Swoją drogą, niezły wstyd, że pozwolili tę reklamę emitować z takim bykiem!
A wracając do prezentów: mamom chłopców polecam sekrety elektroniki (taki przykładowy: SEKRETY ELEKTRONIKI 6lat Wielki Zestaw 500 HIT (2775761881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.); my mamy taki już niemal dwa lata i ciągle jest w użyciu
Pozdrawiam ogromnie!
Chorasom życzę zdrowia i cierpliwości!
Pozostałym, wytrwałości w pisaniu na forum
Całuję!
..aenye
Mama grudniowa'06
wooooow, Anito!!!! masz wspanialego synka!!! nie, zebym ja nie miala takich trzech ale Filip, choc sklada literki i zaczyna czytac, to jeszcze dluuugo sam ksiazki calej nie przeczyta ale oni w pkolu nie cwicza tego :/ tzn cos tam tak, ale podstawy na razie. a w domu to owszem, zachecam i nagradzam za to i widze, ze ciagnie go do ksiazek bardzo sklada juz coraz dluzsze wyrazy, ale mowie, jeszcze dluga droga do swobodnego czytania. pisze coraz lepiej za to. i na razie ma etap rysowania, malowania, po prostu sztuke tworzy na kilogramy pisaki wypisuje w takim tempie, ze w supermarkecie po 2 paczki kupujena zapas co niedlugi czas, chociaz pani w pkolu - thx God, Filip bardzo ja szanuje, widze, i slucha co ona mowi, i nasladuje - mowila, ze kredkami sie najlepiej rysuje i ostatnio to ciagle go widze, jak rysuje, ostrzy, uklada te kredki
a gadki ma nieprzecietne.. i zabija swoimi tekstami, niestety, probuje pyskowac, co wkurza mnie niesamowicie i ma kary, ale jakos zawsze mu sie 'wymsknie' i potem przeprasza itp, itd.. ech
strasznie sie ciesze, ze mam naraz Maksia i Filipka, bo choc kloca sie ciagle, to tez sie swietnie bawia razem, coraz wiecej takich tworczych zabaw, pt odgrywanie rol, robienie przedstawien, budowanie fortec, schronow dla gormitow itp fajnie. lego ez u nas na mega topie, z tym ze glownie Ninjago Filip na urodziny zamowil sobie wielki zestaw, na ktory zlozymy sie z cala rodzina, bo mnie nie porabalo, zeby za 350zl kupowac mu taki prezent. ale on zajarany na maxa i juz wie, ze tylko to dostanie i koniec. jeszcze gra ninjago jest z lego i to tez mu odlozylam, na urodziny albo na gwiazdke juz od kogos tam, rodzicow, czy cioc
a na gwiazdke chcialam cholernie drogi tablet overmax,
Promocja tablet dla dzieci OVERMAX EduTab karaoke (2797653109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo tam duzo edukacyjnych gier, a on mi sie ciagle rwie do kompa, zeby pograc w swoje gierki z ksiazek do nauki angielskiego, rysowanki itp (w inne nie pozwalam), a tam wlasnie tez pol-ang, flagi, pisanie, itp, itd, ale chyba zrezygnuje, bo boje sie, ze nie zostalaby tak uszanowana, jak ja bym sobie zyczyla, zeby szanowali 400zl. takze chyba odpuszcze.
rok temu dostal niby palmtop, to umie juz rozwiazywac wszystkie zadania i to dzialanie na dotyk rozkminil chyba w minute. i do dzis sie tym bawi, nic sie nie stalo z nim, chociaz Felek i Maks tez miewaja go w uzyciu. taki
HH POLAND # PALMTOP PL-ANG Dotykowy Ekran KOMPUTER (2793040226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i w sumie nie wiem, co jemu jeszcze.
te sekrety elektroniki to fajna sprawa, ale trzeba trafic w upodobanai dziecka, moi chyba by sie tym nie jarali niestety. a w jakie gry graja z wami wasze dzieci? moje w karty w kolko, ostatnio w slammers, no i memo, i chinczyk; ale juz mi sie nudzi, myslalam nad powazniejsza, moze monopoly junior..? w scrabble maks z nami nie pogra na razie, a to musi byc dla nas wszystkich.. cos polecicie?
i chcialam napisac, ze Felek dzis juz jak zdrowy dzieki Bogu, bo w sobote to az plakalam nad nim, serio i wstawilismy mu lozko do chlopcow do pokoju, takze cala trojka naraz tam i zagracony ten pokoj, no ale jest juz i biurko podwojne dla starszakow, trzy lozka (tzn pietrowe i zwykle na 160cm) i duzo szafek, zeby kazdy mial tam juz swoje rzeczy.. no i tyle z nowosci
Dita, zdjec nie posiadam jeszcze i mam nerwa na to. ech.
a co do fb, to ja lubie, ale nie takie wpisy, jak mowicie, kawy, tysiace zdjec pt zjadlam super ciacho, i bylam w takim i tkaim barze czy klubie, no na ch.. mi to. wlasciwie to mi sluzy do wymiany zdjec z rodzina i kolezankami, co daleko mieszkaja i do pisania w grupach zamknietych, co sie z bb tam przeniosly, moze utworzymy tez na fb taka grupe mamusie grudniowe? bo tam chyba jednak latwiej wszystko pisac.. i komentowac bezposrednio itp.
a gadki ma nieprzecietne.. i zabija swoimi tekstami, niestety, probuje pyskowac, co wkurza mnie niesamowicie i ma kary, ale jakos zawsze mu sie 'wymsknie' i potem przeprasza itp, itd.. ech
strasznie sie ciesze, ze mam naraz Maksia i Filipka, bo choc kloca sie ciagle, to tez sie swietnie bawia razem, coraz wiecej takich tworczych zabaw, pt odgrywanie rol, robienie przedstawien, budowanie fortec, schronow dla gormitow itp fajnie. lego ez u nas na mega topie, z tym ze glownie Ninjago Filip na urodziny zamowil sobie wielki zestaw, na ktory zlozymy sie z cala rodzina, bo mnie nie porabalo, zeby za 350zl kupowac mu taki prezent. ale on zajarany na maxa i juz wie, ze tylko to dostanie i koniec. jeszcze gra ninjago jest z lego i to tez mu odlozylam, na urodziny albo na gwiazdke juz od kogos tam, rodzicow, czy cioc
a na gwiazdke chcialam cholernie drogi tablet overmax,
Promocja tablet dla dzieci OVERMAX EduTab karaoke (2797653109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo tam duzo edukacyjnych gier, a on mi sie ciagle rwie do kompa, zeby pograc w swoje gierki z ksiazek do nauki angielskiego, rysowanki itp (w inne nie pozwalam), a tam wlasnie tez pol-ang, flagi, pisanie, itp, itd, ale chyba zrezygnuje, bo boje sie, ze nie zostalaby tak uszanowana, jak ja bym sobie zyczyla, zeby szanowali 400zl. takze chyba odpuszcze.
rok temu dostal niby palmtop, to umie juz rozwiazywac wszystkie zadania i to dzialanie na dotyk rozkminil chyba w minute. i do dzis sie tym bawi, nic sie nie stalo z nim, chociaz Felek i Maks tez miewaja go w uzyciu. taki
HH POLAND # PALMTOP PL-ANG Dotykowy Ekran KOMPUTER (2793040226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i w sumie nie wiem, co jemu jeszcze.
te sekrety elektroniki to fajna sprawa, ale trzeba trafic w upodobanai dziecka, moi chyba by sie tym nie jarali niestety. a w jakie gry graja z wami wasze dzieci? moje w karty w kolko, ostatnio w slammers, no i memo, i chinczyk; ale juz mi sie nudzi, myslalam nad powazniejsza, moze monopoly junior..? w scrabble maks z nami nie pogra na razie, a to musi byc dla nas wszystkich.. cos polecicie?
i chcialam napisac, ze Felek dzis juz jak zdrowy dzieki Bogu, bo w sobote to az plakalam nad nim, serio i wstawilismy mu lozko do chlopcow do pokoju, takze cala trojka naraz tam i zagracony ten pokoj, no ale jest juz i biurko podwojne dla starszakow, trzy lozka (tzn pietrowe i zwykle na 160cm) i duzo szafek, zeby kazdy mial tam juz swoje rzeczy.. no i tyle z nowosci
Dita, zdjec nie posiadam jeszcze i mam nerwa na to. ech.
a co do fb, to ja lubie, ale nie takie wpisy, jak mowicie, kawy, tysiace zdjec pt zjadlam super ciacho, i bylam w takim i tkaim barze czy klubie, no na ch.. mi to. wlasciwie to mi sluzy do wymiany zdjec z rodzina i kolezankami, co daleko mieszkaja i do pisania w grupach zamknietych, co sie z bb tam przeniosly, moze utworzymy tez na fb taka grupe mamusie grudniowe? bo tam chyba jednak latwiej wszystko pisac.. i komentowac bezposrednio itp.
Ostatnia edycja:
Zamorduję normalnie Pingwinek - koniecznie się spotkajmy!!!Dita najlepsze ze my od siebie jakies 80 km mamy
Anita - super!!! A puściłaś Mikołaja do 1 czy do zerki??
aenye - czemu jeszcze zdjęć nie ma??
Co do fb, naprawdę o wiele łatwiej mi jednak tutaj pisać i komentować, fb ma wredny sposób na wpieprzanie reklam wszędzie gdzie się da, przypisywanie ,,lubię to" mimo że nie lubię itp. Wnerwia mnie ta nachalność. A ustawienia są tak skomplikowane, że się w ogóle wszystkiego odechciewa. Wymiana zdjęć z kuzynkami - to tak, ale jak np chcę wstawić zdjęcie z Nat, bo coś-tam jej się udało, to mam wrażenie, że wy mnie zrozumiecie a reszta pomyśli ,,na ch.. wrzuca tyle zdjęć bachora, co mnie to obchodzi" (sama tak myślę w przypadku dalekich znajomych, hehe) No wiem, marudzę;-)
Sa_raa - melduj jak tam dzidź;-)
No i po wizycie okazało się, że nie miałam USG a tak chciałam podejrzeć Maleństwo :-( mam zalecenie leżenia a najlepiej spania na brzuchu - tylko ja się pytam jak??? Kiedy nawet jak ręce na nim położę to się duszę a cycki mnie tak bolą, że chodzić nie mogę
Poza tym głowa mnie boli bo ciśnienie mam za niskie......ehh....
ANITKA super wieści na prawdę!!!
Pati ten palmtop super sprawa dodałam do obserwowanych. Fajnie tak mieć chłopaków w jednym pokoju co? W ogóle fajną masz rodzinkę!
Poza tym głowa mnie boli bo ciśnienie mam za niskie......ehh....
ANITKA super wieści na prawdę!!!
Pati ten palmtop super sprawa dodałam do obserwowanych. Fajnie tak mieć chłopaków w jednym pokoju co? W ogóle fajną masz rodzinkę!
Ostatnia edycja:
atol
Fanka BB :)
Oo anita witaj, musze w domu na kompie te wszystkie linki poodpalac bo na telefonie nic mi sie nie odpala, ani prezenty, ani Mercedes( A wiekszosc czasu spedzam na bb mobilnym. Ja mialam dzis kontrole z sanepidu, na szczescie wszystko ok, ale co sie zestresowalam to moje. W niedz bylam z dziewczynami na urodzinach ich kolegi z zajec teatralnych, on jest wczesniakiem, ma wade wzroku i rodzice poslali go do szkoly dla dzieci niedowidzacych, wiec wiekszosc dzieci na urodzinach z problemami, sami wczesniacy, wszyscy w okularach, czesc jeszcze z innymi schoerzeniami. Po tych urodzinach doszlam do wniosku ze to ze Hanka zle spi czy inne moje problemy sa niezbyt wielkiej wagi, to ze obie sa zdrowe liczy sie najbardziej i powinnam sie z tego cieszyc, a czlowiek zapomina o takich podstawach.... Ojciec tego chlopca zaczal opowiadac jak do CZD przyjezdzaja rodzice z dziecmi, dzieci na oddzial a oni tydzien spia w samochodzie bo nie maja kasy na paliwo, albo dziecko w szpitalu pierwszy raz oglada tv bo w domu nie ma pradu... Tragedia!
Atol tez tak mam, znaczy ze ciesze sie ze np Sara ma tylko astme. Jak z Sara 5cio miesieczna bylam w szpitalu, a potem na oddziale gruzliczym to "wyleczylam" sie z zastanawiania i przesadnego uzalania daczego akurat ja dopadla astma.
A propo czytania zaczynam miec kompleksy, bo Mercedes zna literki ale nie czyta nic. Wiem ze w zerowce zacznie i nie popedzam jej, ale czy oby nie zaniedbuje czegos?
A propo czytania zaczynam miec kompleksy, bo Mercedes zna literki ale nie czyta nic. Wiem ze w zerowce zacznie i nie popedzam jej, ale czy oby nie zaniedbuje czegos?
eee, bez przesady pingwinek, w tym wieku dzieci się mega indywidualnym tokiem rozwijają, dlatego tez są takie wojny o sześciolatki w 1 kl. Co prawda moja Nat zna literki i czyta słowa, ale o książeczkach jak u Mikołaja Anity jeszcze nie ma mowy. Mimo to Nat jest w 1 kl i radzi sobie bardzo dobrze.
Spoko, to dopiero sześciolatki, a tak prawdę mówiąc kilka dni/godzin i nasze gnojki byłyby pięciolatkami;-)
sa_raa - a czemu NA brzuchu??
atol - co prawda to prawda, nie doceniamy naszego szczęścia póki nie widzimy nieszczęścia innych, zwłaszcza gdy dotyczy to dzieci Dziękuję codziennie Niebiosom za zdrowe dzieci - mimo że Ala znowu zmaga się z AZS (nawrót po 8 latach) a Nat ma wciąż niezdiagnozowaną anizokorię.
Spoko, to dopiero sześciolatki, a tak prawdę mówiąc kilka dni/godzin i nasze gnojki byłyby pięciolatkami;-)
sa_raa - a czemu NA brzuchu??
atol - co prawda to prawda, nie doceniamy naszego szczęścia póki nie widzimy nieszczęścia innych, zwłaszcza gdy dotyczy to dzieci Dziękuję codziennie Niebiosom za zdrowe dzieci - mimo że Ala znowu zmaga się z AZS (nawrót po 8 latach) a Nat ma wciąż niezdiagnozowaną anizokorię.
Ostatnia edycja:
atol przykre historie :-( a mi ludzie nie potrafią uwierzyć, że jest mi wszystko jedno czy to chłopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe było. Nie ma większego nieszczęścia niż chore dziecko :-(
Dita - bo mam tyłozgięcie które ma się podobno naprostować
pingwinek - Dita ma rację przecież to prawie pięciolatki i do tego każde inne - Olivier czyta i pisze ale miesięcy spamiętać nie potrafi ale nazwy wszystkich dinozaurów i kosmitów z ben 10 w jednym paluszku.
Wczoraj byłam w przedszkolu na rozmowie z Panią - dawała ocenę gotowości dziecka do szkoły. No całkiem inne to moje dziecko w domu i inne w pkolu.
Tak się załatwiłam wieczorem musiałam napić się kawy bo nie mogłam sobie z bólem głowy poradzić, jak się napiłam tak ból głowy nie minął a zawroty i mdłości osiągnęły apogeum - no masakra!
Dita - bo mam tyłozgięcie które ma się podobno naprostować
pingwinek - Dita ma rację przecież to prawie pięciolatki i do tego każde inne - Olivier czyta i pisze ale miesięcy spamiętać nie potrafi ale nazwy wszystkich dinozaurów i kosmitów z ben 10 w jednym paluszku.
Wczoraj byłam w przedszkolu na rozmowie z Panią - dawała ocenę gotowości dziecka do szkoły. No całkiem inne to moje dziecko w domu i inne w pkolu.
Tak się załatwiłam wieczorem musiałam napić się kawy bo nie mogłam sobie z bólem głowy poradzić, jak się napiłam tak ból głowy nie minął a zawroty i mdłości osiągnęły apogeum - no masakra!
reklama
..aenye
Mama grudniowa'06
wspolczuje, Saro a moje dziecie w pkolu tez jakies inne np chodzilismy na zajecia z pilki i nawet trener mowil, ze Filip jest lewonozny - zawsze lewa kopie, a w pkolu jak byk pisze, ze prawa ja chyba raz widzialam, zeby prawa kopal, a pani mowi, ze u nich zawsze prawa... akurat...
co do szczescia, jakie mamy.. to prawda, ja codziennie dziekuje za to, ze mam zdrowe dzieci, dach nad glowa, Dawida, ktorego kocham i spokojny byt. wiecej mi nie trzeba. no, o podrozy do stanow marze od lat
Dita, tez bym chciala wiedziec..
ja wczoraj sie nasprzatalam.. ostatnio mialam juz taki bajzel w kazdym kacie, nie nawet brud, tylko bajzel, za duzo rzeczy, miszmasz, nic nie pasowalo do siebie.. i jeszcze ten dzieciecy pokoj, kupilismy biurko, lozko dla Felka, nowa szafke na zabawki i po prostu od Annasza do Kajfasza; i jak sie wscieklam to wiecej zrobilam niz przez caly rok nawet sciane pomalowalam i fronty szafek, gdzie farba odprysla w dzieciecym, i sama poprzybijalam wszystko do scian, i nawet ksiazki poukladalam
i wreszcie sie da mieszkac! ufff, czuje sie jakies 100kg lzejsza
co do szczescia, jakie mamy.. to prawda, ja codziennie dziekuje za to, ze mam zdrowe dzieci, dach nad glowa, Dawida, ktorego kocham i spokojny byt. wiecej mi nie trzeba. no, o podrozy do stanow marze od lat
Dita, tez bym chciala wiedziec..
ja wczoraj sie nasprzatalam.. ostatnio mialam juz taki bajzel w kazdym kacie, nie nawet brud, tylko bajzel, za duzo rzeczy, miszmasz, nic nie pasowalo do siebie.. i jeszcze ten dzieciecy pokoj, kupilismy biurko, lozko dla Felka, nowa szafke na zabawki i po prostu od Annasza do Kajfasza; i jak sie wscieklam to wiecej zrobilam niz przez caly rok nawet sciane pomalowalam i fronty szafek, gdzie farba odprysla w dzieciecym, i sama poprzybijalam wszystko do scian, i nawet ksiazki poukladalam
i wreszcie sie da mieszkac! ufff, czuje sie jakies 100kg lzejsza