reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

aenye - no opowiadaj o tym negatywie, no:tak:
kasia_z - no dla mnie naprawde mega dziwne - nawet nie alergia, bo przy alergii katar wodnisty i przejrzysty, tu gluty zielono-zółte, oż ku....:angry::wściekła/y:
lucky - no i jak tam, nadal nie ma???

reklama
Dita, no jak tak ladnie prosisz.. ;-) :-D w sierpniu kupilam bluze. 60 dych. uzywana miala byc, ale w idealnym stanie, jak nowa. no i byla cala w plamach, rozciagnieta, brudna i smierdzaca fajkami. wkurzylam sie, na szczescie laska zgodzila sie na zwrot. ale jak sie okazalo, cudownym trafem dwa dni pozniej wyjezdzala do stanow i absolutnie nikt nie mogl zamiast niej odebrac. no ale nic. miala wrocic 17.10 i od tamtej pory regularnie nekalam ja prosbami o mozliwosc odeslania bluzy. zwodzila, klamala, ze nie ma dostepu do konta, a w miedzyczasie, jak sie okazalo pozniej, robila zakupy na allegro! no ale nic. miesiac czekalam, juz 3 razy niby mi wysylala, przelew jakos nie dotarl i powiedzialam: BASTA :-D :-D :-D i nie chce uniewazniac komentarza, niech inni wiedza, co za klamczucha. fuj. ;-)

no i czekam na odzew. pewnie rownie przyjemny jak inne wystawione rpzez nia negatywy... moze wyzwie mnie: "wrzucie na dupie narodu" :-D ze niby wrzodzie. hehehehehehe :-D

aenye - hehe - no i potwierdza się reguła że są ludzie i taborety:)
Allegro specyficzne jest, coraz mniej mnie ciągnie do tych ,,okazji", chyba że jest to sklep i kup teraz...
Co innego że allegro psuje rynek - np nasz klient/zleceniobiorca od nas polecenie druku wizytówek ( z gotowym projektem - moim, kurza stopa, 2 godziny pracy:crazy:)wycenia na 15 zł, a podpatrzyliśmy go na allegro ze druk łącznie z jego projektem kosztuje 13 zł.... No to zamówiliśmy na allegro - zaprojektował, wydrukował i.... się obraził;-):-D
Olał go, akurat nie był jakiś strategiczny, no, ale gdzieś coś nie w tą stronę co trzeba zmierza....

Heloł baby :-)

Aenye dzięki za uffa;-) :* Ja też ostatnio przeżywałam "dramacik" na allegro z tym że ja sprzedawałam:-) Oj skończyło się na strachu kupującej tylko. I czad:happy2:

Kasiku my znowu szczekamy tzn Domiś, Mandolina ciupnę, chyba za szybko schodzę ze sterydu. Ale potwornie boję się ze doprowadzę do astmy,a tego nie chce za żadne skarby. No i chce pogotować trochę wg Pięciu Przemian. Z nudów jakby ktoś pytał:rofl2::-D;-)

Ditku no a jakże:-D Oczywiście że nie ma:-) Ale ciąży też. Beta 0, 3 testy negatywne. Nic tylko zostaje lekarz. :-) Ale nie martwie sie na zapas. Jedyne co mnie uspokoiło to fakt że to nie ciąża. Ps czytałam o mirenie ze po niej tez moze nie byc okresu. Oj za Chiny nie chciałabym, jeszcze raz martwic sie czy to aby nie zaciązenie.:-D

Kurka zaczynam myslec o świętach. Już mi się chce.:happy2:
Jakie prezenty kombinujecie dla łosi na teraz? tematyka jakaś? zabawki? książki? manualne pt zestaw malarski, modelina? Srio żadnych pomysłów niet. Chłopaki zakochane w Carsach do dziś i toy storach, Mandolina spolszczyła Jessie na Dżesię, ma taką mikro z shella za paliwo:-) No nie wiem co im...
Zaczynamy pomysły?:rofl2::happy2::-D

Lucky, a wy zaraźliwi? Bo nie zrozumiałam, steryd to raczej pogarsza zakażenia, więc jak leczysz sterydem to nie zakaźne, jo? czyli możemy się spotkać czy nie możemy?

Aenye - dla mnie super. To zapraszam w sobotę :-) Jak coś mogę nie kłaść demonów w dzień spać. Możesz przyjechać na cały dzień jak twój się chce was pozbyć :D

Co do prezentów to nasi potrzebują znów kuchni (rozpadła się chińska z dnia dziecka). Dzieci mega są gotujące i jest super zabawka, niestety jakieś kurka drogie te kuchnie. Ale się fajnie bawili razem, bez tłuczenia się. Z prezentów dostali też hulajnogę (na zapas już teraz ze względu na pogodę). Mamy też podwójne sanki już kupione. Na topie są ubrania z bohaterami bajek (skarpetki, majtki, koszulki, czapki itd). Piotrek lubi grę literkową teraz, w ogóle gry "wchodzą", ale ty Lucky pewnie masz po Lucku trochę :happy2: Są takie zabawki - gry pt. zbuduj elektrownię wiatrową. Chcemy Piotrkowi kupić jakiś diwajs do budowania na baterie słoneczne bo mocno był zafascynowany na targach rolniczych. W ogóle takie majsterkowe lubi. Myślę żeby mu kupić książkę z eksperymentami bo bardzo lubi robić różne. Mamy jedną książkę encyklopedia nauki i tam trochę jest i nas zamęcza ;-) U nas też niedobór jest garażu samochodowego. No i pistolety też u nas są trendy. Lubią sobie terkotać nimi. Ale to zabawka co wiele osób obecnie uważa za złą. Ja wierzę, że lepiej przejść etap ten w wieku lat 4 niż 24 sobie kompensować na ludziach ;-)
Ale tak naprawdę to widzę, że już wychodzi Piotrek z wieku zabawkowego. Teraz najbardziej się cieszy jak ktoś mu da cztery sznurki, dwa patyki, trzy koce i czas wolny ;-) Już takie stricte zabawki idą w kąt a pracuje wyobraźnia. :-)

hej
i ja si witam po weekendzie
jak zwykle było ŚWIETNIE u Ditów - dzięki i buźka
kiełbaski i szyneczki wyszły nam bosko
też nie mam pomysłów na prezenty
jest zimno, jest szaro... brrrr, paskudna jesień
Lucky czekam na wieści
co do chorób, to muszę powiedzieć, że tylko ja mam katar, reszta zdrowa

no pogoda to sie pod psem zrobiła....

Jeju, jakiego schiza mialam wczoraj - Nat przestała słyszeć. Tzn słyszła jak isę do niej mówiło głośno i bardzo głośno.
Kuźwa, masakra - mówisz cos do dziecka, a ona się tylko uśmiecha i dopytuje....:szok:Migiem do lekarza, no i nic - uszy czyste, zapalenia brak. Opuchnięte trąbki słuchowe z powodu kataru. Zwiększona do maksa ilość inhalacji, kropli, itd - dziś już dużo lepiej.Właściwie już w normie, ale stracha mieliśmy.

Co do prezentów... Nat uwielbia malowac - może kupie jej jakiś zestaw kreślarski - w biedronce często takie są;-)

o, moj ulubiony temat ;-) :-D

ja mam okropny problem, bo bedac otoczona zabawkami mam oczaplas murowany i wszystko mi sie wydaje zajefajne. no i nie wiem, absolutnie, na co sie zdecydujemy.

mam takie typy poki co ;-)

aparat cyfrowy dzieciecy ;-) Fiol na topie robienia zdjec, oczywiscie najwieksza ekstaze wywoluje moja lustrzanka, wiec ja mam zawal serca za kazdym razem ;-)

warsztat lub garaz samochodowy (jedno z dwoch z racji braku miejsca) - dla Masia - polecacie ktorys garaz konkretnie?

bajkoczytacz (Fiol zamecza nas strasznie, po 20 razy te same bajki, uwielbia czytac..) - tylko drogie to cholerstwo i ksiazeczki! no ale jest krol lew i carsy w ksiazeczkach, no orgazm bylby :-D

poza tym.. nie wiem. robota bym chciala, ale takiego zwyklego, co tylko chodzi i robi proste rzeczy, nie zdalnie sterowanego, bo to psuja z miejsca. a moze my im jakies szity przynosimy, nie wiem.

z gier to odpada, Maks niecierpliwy, wszystko rozwala zaraz.. Fiol zreszta tez. moze tablice lepiej do rysowania? ale boje sie, ze ta kreda ladowalaby wszedzie, tylko nie na tablicy..

Kasia
, moi tez uwielbiaja ciuchy z postaciami bajkowymi (macie juz tv? :-D) - ale Carsy, Spiderman i ewentulnie troche Miki i Tom i Jerry. i tez lubia pistolety, ale dla mnie to jakies malo fajne.. ale chlopiece faktycznie i masz troche racji ;-) ale mnie wkurza ten dzwiek. jeny, my mamy takie karabiny (dostali od babci w hurtowni), a moze nie karabiny, cos kolorowego i dziwnego, co mega drze ryja ;-) DROP YOUR WEAPON! HANDS UP! DON'T MOVE! FIRE, FIRE! :-D :-D :-D po 15 minutach migrena murowana :-/ i cholerstwo nie chce sie zepsuc ;-) w przeciwienstwie do innych chinszczyzn ;-)

lucky
:-D dobrze, ze zrobilas bete, bo watpilam w twoje testy mimo uffa ;-) buzia. lec szybko i sczekautuj, co sie dzieje, ze @ brak.

Dita
, mega wspolczuje. glownie stresa. biedna mala :-( dobrze, ze tylko tak sie to skonczylo. fajnie, ze wam sie udalo spotkanie z kate :-)

a mnie boli gardlo i rozklada cos :-( brrr. to przez ta zimnice cholerna. faks.

Aenye... no co ty, tv jest dla sooooftów :-p Mamy abonament na hotfile'u :-p:-p
My mamy pistolety na terkotkę, mechaniczne, więc nie hałasują, a wydają jakieś tam dźwięki. Za to mamy robota (chodzi i macha rękami) który wydaje dźwięki migrenogenne. Na szczęście dzieci jakoś też ich nie lubią. Stoi i się kurzy ;-) A na Mikołaja to im kupimy (właśnie uzgodniłam) książeczki takie co się coś w środku rusza. Widziałam takie o zębach. Ale teraz dużo jest takich fajnych, typu jak coś tam działą, a najlepiej coś o fizjologii bo są obaj zafascynowani Było sobie życie. :-)

Dita, o rany, rzeczywiście stres na maksa, szczególnie jak się mówi w kółko że to popularne powikłanie po tych grypo-przeziębieniowych chorobach, co u was były. Dobrze, że się poprawia :tak:

reklama
Klacid:-(
Nigdy nie wyjdziemy. Tak długo kaszlą juz 4 tygodnie, zmiany w oskrzelach naloty na płucka, podejrzenie krztuśca:-( I kolejne 10 dni uziemienia:hmm::-(

Sory baby ale normalnie dół

Do góry