reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Hej, piszę tu jakby sama do siebie? :-p
Wpadłam się pochwalić, że zakwalifikowali mnie na warsztaty Dziewczyny też rysują komiksy!/ ARTERIA strasznie się cieszę! Wyżyję się artystycznie na wiosnę :-) To praktycznie wszystkie weekendy aż do 8 maja, ale myślę że dam radę (a raczej D. da radę z potworami). :-) Jeeeaaahhh!

reklama
Super Kasia! Gratulacje! no to teraz obie możemy sie wspierać w dopingu małżom co by dali rade podczas naszych edukacji;)hehe

Jeju, jak u nas sypie właśnie tym białym gie... Biało, nic nie widać, cud bedzie jeśli nas do jutro znowu nie zasypie. Ile można????

kasia, prawdziwa rewelacja! pochwalisz sie jakims projektem?

u mnie bz, z tym ze wlasnie dzieci POSZLY DO PRZEDSZKOLA!!! cud nad wisla! a ze moi rodzice wyjechali na dwa tygodnie na wywczasy, to oni przez te dwa tygodnie MUSZA byc zdrowi. albo z choroba beda do pkola chodzic ;-) dziz.

ale zafundowalam im wczoraj fajny dzionek, bylismy w kinie (lizaki, popcorn, cola ;-) ) i poszlismy na fajny spacer bulwarem, a skonczylismy na duzych lodach. byli zachwyceni i spali potem 2,5h :-D

Aenye - ciebie to nawet mogę zaprosić 8 maja na wernisaż w Dworku Artura :D Znaczy zapraszam wszystkich, ale Pat to jeszcze ma szansę się dokulać ;-) Będę robić foty, obiecuję :-)

Mi się wczoraj dwa gnomy udało w końcu wyprowadzić do piaskownicy razem (zwykle śpią na zmianę i się nie da bo Piotrek śpi w dzień 4h, a maciek 2,5h). Ale zrobili furorę, było chyba 10 dzieciaków, a oni rozdawali łopatki, bo prawie nikt nie miał sprzętów. Super się bawili :D Już było tak że mogliśmy sobie poplotkować ze znajomymi a nie ich pilnować. :D

Hej,

Kasi SUPER z warsztatami i piaskownicą.
U nas piaskownica przykryta przez ŚNIEG:wściekła/y:

Pati fajnie, że dzieci już zdrowe. No i ta praca, co?

Dita - czekam na projekt. Cieszę się, że udało ci sie zapisac na kurs. Małżem się nie przejmuj, przejdzie mu. Jak zawsze.

Liczę już dni do spotkania z Mają:-D

U nas po staremu, lecę was poczytać.

Kisses

kasia_z gratki! Wow jak to robisz że Twoje chłopaki tyle śpią? :szok: Zazdroszczę, bo moje w dzien to już w ogóle, ale za to kładę je koło 19 i mam luz :-D Pobudka ostatnio przed 6 i kilka w nocy :szok:

moi nadal zle sypiaja w nocy i to juz sie chyba nie zmieni. o 3 Maks laduje u nas, potem o 5 filip sie budzi i musze Maksa odniesc, by Fiol sie zmiescil. czasem sie uda, a czasem musimy sie jak sardynki w czworke kisic = zero spania.

do tego Filip nieprzewidywalny z sikaniem w nocy - 10 nocy sucho, a potem nagle tak, ze az ma wlosy mokre. dlatego ciagle daje mu pampersy, nie chce mi sie w nocy cyrkow robic (tym bardziej, ze on wtedy strasznie placze, ktos mu czegos chyba nagadal i on sie wstydzi, bidulek. az histerii dostaje).

co z praca to MOZE jutro sie okaze, co dalej. szczerze? mam juz w to wylane. laski bez ;-)

kasia
, super!! 4h w dzien!? a on zdrowy jest? ;-) Fiol juz w dzien nie zmrozy oka. Maks ok 1,5h wali i to juz jest lux :-)

dzisiaj dostalam pierwsze zaliczenie w tym roku ;-) wowowoowowow. jeszcze 10 :crazy: :-(

Aenye - z zaliczeniami dasz radę :tak::-) Jeszcze 10 brzmi co prawda trochę słabo, ale spoko. Pamiętam jak miałam w tygodniowej sesji 10 zaliczeń i zdawałam. Co prawda drugi egz. w 1 dniu to wrogowi nie życzę, mózg zlasowany na maksa.
Mi oni śpią aktualnie całą noc obaj - w sumie jak są zdrowi to tak śpią. Maciek śpi od 2 m-ca życia całe noce, z nim nigdy nie było problemu. Czasem jak się budził od zębów to trzeba było go pójść położyć w dobrą stronę i przykryć, zasmarować, teraz to nawet się nie budzi, mimo że mu idą 4 naraz. Piotrek jak się przyzwyczaił do przedszkola to już ładnie śpi w nocy, nie budzi się. A w dzień on zawsze spał min. 3 godziny. W przedszkolu podobno śpi 1-2 godziny, może w weekend dosypia?
Maciek to generalnie sam idzie spać bez kładzenia w dzień. Przychodzi z poduszką i mówi "paa" że chce spać, żeby mu okno zasłonić. Sam włazi, kładzie się i zasypia. Także lux. Tylko mogliby w jednym czasie, bo mamy cały dzień osobno spędzony, bo któryś spi i trzeba go pilnować :baffled:
U nas w nocy już chyba dorósł że chce spać bez pieluchy, ale jak u Fiola - raz sucho raz mokro i w sumie przez sen sika i też się budzi z płaczem, chociaż jakoś tego nie przeżywa za bardzo. Jak się obudzi to nie sika w pieluszkę, tylko właśnie przez sen, więc u nas w pieluszce też jeszcze śpi, chociaż jak zgłasza chęć spania bez to planuje mu pozwalać.
U nas Maciek bije za to rekordy samodzielności. No w szoku jestem co za dziecko. Pije już z normalnego kubka - ja musze stać pół metra od niego, inaczej mnie odsuwa. Je też sam. Dziś rano ubrał sobie spodnie. Chodzi już na nogach na spacery i dłużej jest w stanie iść niż PIotrek. Jest totalnie bezobsługowy w porównaniu z Piotrkiem w jego wieku, co jest naprawdę miłym zaskoczeniem :-):-):-)

:szok: to Majka bez pieluchy juz z 1,5roku śpi, teraz przymierzam się do zabrania pieluchy młodemu, ale poczekam jeszcze troszkę. Niby budzi się w nocy na siku, ale czasem zdarza się jeszcze pielucha posikana, mało bo mało, ale jednak.. U nas młody tez samodzielny ale poza chodzeniem... co chwile chce na ręce, taki leń, że nawet po schodach na 2 piętro mu się wejść nie chce :confused:

reklama
kasia, no moj Maks jak twoj Maciek, na spacerach to moglby isc 3h i najszczesliwszy pod sloncem, do domu sie go nie da zagonic. Fiol szybciej ma dosc, z niego w ogole taki zamulator, najchetniej uklada puzzle, wycina, maluje, bajki oglada i ksiazki czyta. a mlody moglby po scianach latac. i samodzielny tez bardzo, rozbiera sie, ubiera, je, pije, ale bez butli sie obejsc cala dobe nie da na razie. ale brawa dla Maciusia, bo on duzo mlodszy w koncu a lepiej mu idzie!

a ze spaniem to sie juz nawet przyzwyczailam, czeste pobudki nie wplywaja chyba na jakosc mojego snu i na wyspanie ogolnie. nawet jak za dlugo spie to jestem potem nietomna.

no i Fiol tez chce bez pieluchy spac, codziennie mi mowi, ze on sie nie posikal i oczekuje pochwal, buziakow, braw. i mowi ' ja zasypiam bez pieluchy', nieraz sie buntuje i nie da zalozyc - wtedy albo nie zakladam i konczy sie histeria w nocy (jak mamy pecha), albo zakladam mu przez sen i w sumie spoko sposob. oczywiscie jak ma pieluche to 99% nocy ma sucha. a jak zdejme - 99% szans, ze sie zsika. prawo murphyego czy jak..

kasia
, a nie da sie ich wyregulowac, zeby spali razem?? u mnie to priorytet byl przy dwojce, jednakowa pora spania.. ;-)

zaliczenia mnie doluja, a jeden koles mnie zalamal dzis totalnie, az mi sie pisac nie chce, tak jestem wk.... i gdyby to byly same testy, egzaminy, najgorsze jest zaliczanie zajec, musze doslownie wszystko zaliczyc... masakra!

cosmo
, moj Maks ma codziennie rano 'bombe'. ale w dzien juz pieknie sika do nocnika, jak mu zdejmiemy pieluche :-)

Do góry