reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

witam was grudniówki! daaawno mnie tu nie było...

wpadam was pozdrowić. Zbliżają się świeta więc życzę wam wszystkiego co najlepsze..

u mnie i mojego smyka wszycho okej! ;)

reklama
ja napisze tylko, ze JEDNAK nie dostalam tej pracy. nie chce mi sie juz nawet rozstrzasac tego po raz kolejny. wyszlo jednak, ze nie beda nikogo nowego zatrudniac, bo ktos w redakcji JEDNAK wolal przejsc na to 'moje' stanowisko, niz zostac na swoim, a jego stanowisko zostanie po prostu zlikwidowane.

ot i dupa zla na siebie jestem, bo uwierzylam w to, ze juz mam te prace, ze to juz formalnosci same sie pietrza tylko. tak zreszta ciagle slyszalam od 'szefa'. ryczalam caly wieczor, dzis juz jest spoko, jestem mega spokojna - ale nadal nie wierze, ze to koniec. i nie mam na nic weny doslownie. a zaczelo sie pieknie, bylam na cwiczeniach, az 3h cwiczylam i dalam rade mokra jak szczur, ale i szczesliwa wyszlam. i jeden przedmiot zaliczylam juppiiii! za to teraz leb mi peka doslownie na kilka czesci..

ot i wsio nie pocieszajcie mnie tylko, bo wiem, ze bedzie inna praca, ale w tej chwili nie chce zadnej innej ;-)

Pati, kochana, nie przejmuj się tak, szkoda nerwów. Sama wiesz, że ta praca po pierwsze niezbędna Ci nie jest, po drugie chłopcy tylko skorzystają na tym że mama w domu, po trzecie jeśli tak kręcą - najpierw tak potem może jednak nie - niech za przeproszeniem spadają.
Kończ sobie spokojnie studia - o właśnie - 1 zal to już super;), praca nie zając - nie ucieknie;)
I wcale ale to wcale Cię nie pocieszam;-), ale moja mama właśnie po zwolnieniu po raz kolejny jest na L4 już chyba 5 miesiąc - nawet na komisji z zusu była (nie zna jeszcze decyzji;/), tydzień temu kierowniczka z orbisu zadzwoniła ze jest dla niej miejsce na sezon, od kwietnia miała znowu zacząć prace. Po tygodniu zadzwoniła ze jednak nie, przeprasza. Taka sama sytuacja, okropność. Oczywiście jesteśmy całym sercem za mamą a przede wszystkim za tym żeby już w ogóle od Kaśki-kierowniczki nie odbierała telefonów, dała sobie spokój z tym orbisem pieprzonym na amen, głodem tfu tfu nie przymierają. Zwłaszcza, że mama już zaczęła starania o sanatorium, mieli wyjechac z faderem sobie na kilka tyg, teraz więc niech dalej to załatwia i niech oleje wreszcie niepoważnych osobników jak i ty Pati;)
No - i to mówię JA co tak długo pracy z której będę zadowolona szukałam:)

No to nie pocieszałam wcale, ale wiem jak to jest.;-)

aa propos pogody i spacerów - wczoraj z Alą oficjalnie pożegnaliśmy sezon narciarski w Batorzu, obie same, A z Nat w domu został;) było super, a zakwasy mam zaje biste;)

ps - kate - a co to za spotaknie z Mają??

Ostatnia edycja:
Aenye, bardzo mi przykro, co za ćwoki :wściekła/y:

U nas jakiś mega tydzień, jutro teściowa przyjeżdża, idziemy na jakieś kabarety, pojutrze i w niedz warsztaty mam, dodatkowo w niedziele imieniny mojego taty i wieczorem koncert w Filharmonii... :szok:
Trochę dużo tego że tak powiem...
BTW Piotrek dostał pierwsze zaproszenie na urodziny kolegi z grupy w przedszkolu na za tydzień - strasznie jakoś wcześnie, myslalam ze to w starszakach się zapraszają dopiero...

dita, kasia, mers. nie czuje sie specjalnie zwodzona - wiem, ze gdyby decyzja zalezala tylko od 'mojego szefa' to bylabym juz dawno przyjeta. ale niestety dyrektorka, ktora mnie nie zna, nawet ze mna nie rozmawiala - wybrala pracownika swojego, ktorego zna juz, sprawdzila. i ze on zawsze chcial w filmie pracowac - to mu na ta zmiane pozwolila. nie dziwi mnie w sumie, oszczednosc kasy - jego stanowisko likwiduja, mi musialaby pensje kolejna placic. no i w ogole, wlasciwie to nawet lepiej o niej swiadczy, ze premiuje solidnych pracownikow.

no nic, koniec bajki. to bylo za proste i za fajne, zeby sie tak mialo od razu spelnic :-) ale jakos na luzie podchodze do tego, teraz w kazdym razie. jakbym wiedziala, ze i tak dostane to, co chce ;-) kwestia czasu. nie, no naprawde luz :-)

buzka!

kasia, faktycznie dziwne z tymi urodzinami :-) a rodzice included? bo ja bym nie byla w stanie ogarnac sama kilkunastu dzieciakow ;-) odwazna ta mama. ale ja bym chyba puscila, ale bylabym gdzies obok ;-)

laski, nie wiem, czy tutaj jest dobre miejsce na takie rozwazania, ale prosze o rade. chce kupic mlodym rowerki albo quady na pedaly, w granicach 150zl/szt. nie mamy nic, co mogliby zabierac jak ida na dwor, a oni sa zywi na maksa, chcialabym dostarczyc im mozliwosci wyzycia sie..
no i nie wiem, czy mam wybrac dwukolowe z doczepianymi kolkami, cos w ten desen:
NOWY ROWER ROWEREK 12" KURIER (954491627) - Aukcje internetowe Allegro

czy lepiej trojkolowe? wydaje mi sie, ze na takich 'typowych' rowerkach to chlopaki sie beda bac, sama sie boje, ze pospadaja, bo malo stabilne siedziska. wolalabym takie:
ROWEREK / ROWER na łańcuch POLSK I!! na prezent (962464277) - Aukcje internetowe Allegro

ale nie wiem, czy to nie za proste? Boziu, nie wiem... nikt w okoliocy rowerkow takich nie ma i nie wiem, co zrobic... chyba do sklepu z nimi pojade i sie okaze..?

na pewno odpadaja wszystkie tego typu:
ROWER ROWEREK TRÓJKOŁOWY Z POZYTYWKĄ KOTEK (966309281) - Aukcje internetowe Allegro

aha, Filip ma cos kolo 105cm, a Maks niewiele mniej, moze 98. a Maks jest bardziej odwazny i sprawny niewiarygodnie, na naszym jezdziku takie rzeczy wyczynia, ze nie powstydzilyby sie tzw 'zimne lokcie' ;-) piruety doslownie.

no nie wiem, nie wiem....

a co do lozka nie kupijemy jednak tej strazy pozarnej, przynajmniej na pewno nie tej pietrowej; nie moge sie jednak zdecydowac, czy kupic zwyklego, tylko nizszego pietrusa, czy takie z wysuwanym drugim materacem.. wiec nie kupimy przed swietami raczej. ech.

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny

jak zwykle czytam tylko nie pisze...;)
ale natchnelo mnie pytanie Aenye, bo Agata wlasnie wczoraj dostala nowy rowerek 16'' a 12'' oddala w spadku Antkowi, ona ma ze 110 cm ale na tym 12 juz wygladala jak jakis mamut ;) jezdzi na rowerku odkad skonczyla 2,5 roku i uwielbia to, mysle aenye ze skoro sa energiczni to rowerek super sprawa... Agata takie trasy swoim robił◘a ze az wierzyc sie nie chce, twoje linki sie nie wyswietlaja ale podejrzewam ze odpadaja te plastikowe roweki i dobrze na pewno dla Filipka bo wydaje mi sie ze to juz za duze dziecko na tego typu rowerek, nie wiem moze poejdzcie do sklepui poprzymiezrzajcie dzieciaki do roznych rowerkow,

Do góry