reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Aenye - fascynuje mnie co to za trasa. Ja znalazlam z takich bocznych tylko Smoluchowskiego, potem Potokową do Słowackiego, ale w prostej linii to za bardzo nie jest, no i prowadzi od samego początku Traugutta, bliżej Głównego niż Wrzeszcza. A potem jest wielkie nic, bo tam jest ten stary nasyp wszędzie i park trójmiejski i nie ma ulic (tj. są ścieżki z błota), więc dojazdy są albo Sobieskiego, albo Jaśkową albo Słowackiego - Smoluchowskiego na jakimś etapie łączy się z Sobieskiego i tak. Może byś kiedyś w ogóle do mnie wpadła, jak jedziesz tamtędy, bo mieszkam 1 km od Carrefoura ? Zapraszam na herbatkę :-):happy:

U mnie z rozmiarów - Piotrek ma 26, Maciek 22 :happy:

Joasia, u mnie raz poszedł na mszę i się przestraszył dzwonów i niestety jakoś nie chce chodzić. Może jak się zacznie religia w przedszkolu to się przekona. U nas jest taka gites msza dla przedszkolaczków - cała msza praktycznie tańczona i śpiewana, oprócz ewangelii. Wszystkie dzieci mogą wszędzie włazić bez stresu, gadać, nawet czasem jakieś dziecko wyjmie zawartość tabernakulum ;-) Ogólnie ganiają po ołtarzu, aż szkoda że Piotrek się nie chce tam pojawiać. Teraz jak Maciek trochę przestawi sen na inną godzinę, to planuję go zabrać, może wtedy Piotrek się przekona i też będzie chciał chodzić. :happy: Co do rządzenia to też ma czasem takie filmy :-D Ale nie jakoś bez przerwy.

reklama
Hej
W koncu mam chwile :-) na BB
prawie tydzien byłam samotna matka cały czas sie mijalismy z M albo on gdzies na wyjezdzie albo ja w sniezycy u mamy w wawie utknęłam :-D jaja pocagu do domu nie miałam
Pingwineg nie odezwałam sie bo pogoda nie nadawała sie nawet do wysadzenia nosa z domu brrrr tragedia
W piatek za to sprzedałam dzieci i poszłam z siostra na wodke i rejs po klubach :cool2: o 5,30 wrociłysmy, sobota to dzien wyjety z zycia
Witaj Joasia :-) u nas Msza to płacz czase boi sie głosników :eek: ale casem jest ok czasem wiec zagladamy do koscioła na msze dla dzieci
Co do rozmiaru buta to 25 filip a Majka w 21 smiga juz
Aenya niesła akcja ze słupkami
Atol świetny kulturowy weekend miałyscie
dobranoc :-)

ejo

ide dzis na przeswietlenie pluc u Heleny:eek:, lekarka nie chciala dac kwitku ze moze chodzic do przedszkola, za to dostalam to skierowanie:confused2:

mam nadzieje ze okaze sie wszystko ok

co do kosciola, to my nie chodzimy, byly raz na pogrzebie, ogolne zainteresowanie, strachu nie bylo:happy:

pozdrawiam w ten upalny piekny dzien:cool2:

hej dziewczynki :-)

u nas leci, maly sie ostatnio rozgadal, mala rosnie - ja tez ;-)
budowa sie konczy jeszcze pare tygodni i przeprowadzka!

Aenye moj tez ma czasem problemy z brzuszkiem, zaczelo sie od wakacji mniej wiecej, mysle ze przez nieregularne jedzenie , spanie itd. teraz pomalu si normuje ale i tak nie robi codziennie...

Atol super ze zabierasz dziewczyny na takie imprezy, musze sprobowac , ale obawiam sie ze Oli bedzie sie nudzil. do kina na bajki zato chodzimy. oststnio bylismy pierwszy raz na 3d... maly wyciagal raczki do zblizajacych sie rzeczy hehe tylko szkoda ze te okulary takie duze!

Kasia ale super msze macie! musza byc jacys fajni - wyrozumiali ksieza!

Justysia witamy w grudniowkach!

Kamila i jak sama z dwojka dawalas rade?

Laski mam pytanie, moze ktoras sie orjentuje..
co moze oznaczac niski cukier?
robilam badanie obciazone glukoza 50g, po sniadaniu . po godzinie wyszedl mi wynik 59!!!!! a norma jest od 70 nawet do 140...
miala tak moze ktoras???

Pozdrawiaski

Kicia, to strasznie szybko zleciała wasza budowa. Wow. Święta w nowym domu, super :-) Plumkowi nieźle skoczyła noga :szok: Dawaj jakieś foty swoje, Olinka i fasolki :-) Co do wyników cukru: spadek stężenia powodują hiperinsulinizm, niedoczynność hormonalna przysadki, nadnerczy, wrodzone bloki metaboliczne, alkoholizm, toksyczne uszkodzenie wątroby, chloroform, tetrachlorek węgla, etanol, paracetamol, salicylany, alfa-amanityna (zatrucie muchomorem sromotnikowym). Trzeba by ustalić innymi badaniami z jakiego to powodu.

Kamila, to nieźle z tym śniegiem :szok: U nas generalnie tylko wiatr i grady padały. Ale od kilku dni piękna pogoda... Dziś super mgła i myślę czy iść na spacer, ale chyba pójdę, co tam.

Atol, jak tam koncert i młodociane?

helou
ja poprostu zostalam samotna matka :eek: podejrzewam ze na dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo
mam nadzieje ze nie na forever :crazy::confused2:

Numeros buta Jasiek 26, Blank 24 :sorry:

Kicia, to szybciorem poszlo, a Oli nie zaczekal na Janka z gadaniem... buuuu hehe moj cos tam cedzi ale ja polowe moze rozumiem

Ja do kosciola nie chodze, dzieci tez nie sila rzeczy
od kilku miesieci jestem zdeklarowanym nie-katolikiem
"wypisalam" sie z kosciola

hej hej

roni dzieki, doszlo:happy:
M. wyjechal? na jak dlugo?

co do Heleny, zdjecie mam, ale opisu nie, bo lekarka na urlopie do czwartku, ale cos tam w tych plucach jest:confused2:

w kazdym razie do piatku nie idzie do przedszkola:crazy:

co do koncertu, to byl to Szopen, grali pojedynczy muzycy, nie orkiestra, wiec po pierwszej polowie (godzina), dziewczyny juz chcialy wyjsc:sorry:

teraz sprobuje je zabrac na koncert gdzie bedzie cala orkiestra

ejo

atol
- oj, niedobrze, zdrówka młodej życze. Pewnie to jakieś przewlekłe ścierwo, antybiotyk i przejdzie:tak:
Super kulturowo, muszę powiedzieć,że mi brakuje czegoś takiego:tak:
roni - a co to za czarnotowidzacy post? Co się dzieje??
kicia - no nareszcie:-D Pokazuj zdjęcia:tak:
kamila - ułaaa.... zazdroszczę rejsu, nie zazdroszczę soboty:cool2:
kasia_Z - super, że macie taką mszę - gdyby tak było to byśmy cała rodziną chodzili, ale mamy księdza starej daty co wg niego dzieci ma być widać, nie słychać, mają przez 1,5h (tyle u nas trwa msza:confused2:) siedzieć bez ruchu z rączkami złożonymi.:confused2:
Kończy się tak, że póki ładna pogoda to chodzimy całą rodziną, ale siedzimy na dworze, a jak jest zimno, to róznie to bywa. teraz A z Alą chodza na 2,5h msze+spotkania komunistyczne :)szok:), a ja z Nat siedzimy w domu.
nie ma to jak zrozumienie księzy co to znaczy rodzina i dzieci....:confused2:

reklama
Kicia ja tez miałam w ciazy niski cukier, ale u mnie to hipoglikemia była...

aenye jakie malutkie nózki mają Twoje chłopaki :szok: u nas Majka ma 25 a młody 23

do Kościoła moje dzieci chodzic nie lubię, ale to może przez to, że nie zabralam ich nigdy na dzieciową Mszę tylko taką dla młodzieży zobaczymy w next niedzielę..

no a weekend w Krk bez glonów, jeden z moich piękniejszych w ostatnim czasie :tak:

Do góry