reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kate wielkie gratulacje!!!

Mnie nie ma bo glonki zajmuja mi sporo czasu.
Tydzien temu chrzcilismy Sarenke, Mercedes z goraczka pod 40 stopni spala u babci na rekach w kosciele...jak sie okazalo wieczorem u lekarza ze ma angine. Ale juz oki, Sarenka od 3 dni zapalenie ucha i .....poczatki zapalenia oskrzeli, dusznosci, a wiec antybiotyk znowu, berodual i steryd :no: A wiec jak nic bedzie astma, teraz tylko czekam az skonczy sie infekcja i ide do alergologa i bedziemy szukac co tak nie daje spokoju mojej kruszynce. Jestem wsciekla ze sie tak ,meczy mala i ze te cholerne sterydy znowu musi brac. Zyje jak na razie nadzieja wyjda badania z krwi i znajdziemy co to za alergen, bo jak nie to bedzie kiepsko. Jednodniowy katar powoduje u niej zapalenie oskrzeli!!!

Buziakuje Was wszystkie goraco

Kate moje szczere gratulacje obronienia się :-D

Wpieniają mnie komentarze pod tym artykułem i mimo braku wiedzy nie wierzę w tę teorię.
DNA zmieniające się pod wpływem stresu, szoku, a co z stresem w pierwszych dniach, miesiacach zycia? Czy aktualny stres też może zmienić moj genotyp? A co z szokiem w trakcie ciąży np. wypadek cieżarnej? też zmienia się DNA? Wydaje mi się iż dna jest już w pełni wykształcone i emocje dziecka nie mają na to wpływu.

Ostatnia edycja:
Dla mnie najbardziej masakrycznym newsem było, że podczas ciąży do twojego mózgu przenikają komórki dziecka, to dopiero pasożyt :-)
A Kate, masz linka do artykułu? (chodzi mi o taki naukowy, w ang. a nie komentarz onetu, bo przeważnie pisze go ktoś kto nie ma o niczym pojęcia i połowę zmieni znaczeniowo i wychodzi totalna brednia jak tu).
A co do wyłączania włączania genów to jak najbardziej się da - nie zmienia się sekwencja DNA (jak pisze w onecie) tylko efekt jest na poziomie białkowym i to jest możliwe, w onecie oczywiście jakaś brednia z tego wyszła, ale nie wykluczam że coś istotnego zbadali... nie mniej nie chce

Poza tym Kate - gratulacje wielkie!!!

Pingwinku, współczuję. Generalnie wcale nie musi być to alergiczne, może to refluks?

Z newsów Maciek powoli drepta, wczoraj wstał na nogi a dziś już małe kroczki przy tapczanie ... trochę też po parę kroczków zaczął raczkować... tylko siedzieć jeszcze nie potrafi :sorry2: Dziwną ma kolejność, nie ma co :-D

Nie wiem co tam jeszcze....

Witam sie i ja
Upał mnie dzisiaj dobił razem z dziecmi córka moja terminator albo sie czegos nacpała od 1 do 6 nie spała potem ledwo do 7 kimneła i o 16 drzemka na 30 minut teraz spala godzine i znowu nie spi :confused: ja wymiekam juz wiadro kawy wypiłam
wygladam jak zombi
Kate gratuluje obrony :tak:
Cosmo jak pisze aenye zabieraj dzieci z domu rodziców
Pingwinku trzymam kciuki za sarę i duzo zdrówka i zdrówka dla Marcuni, no i jak znajdziesz chwilke to pokaż piekna Sarunie na chrzcinach :-p

Zegnam sie i chyba ide przyłozyc głowe do poduszki na chwile

pingwinku - szastnie mi szkoda twojej maleńkiej... Buziaki zwłaszcza ze wiem, co to znaczy astma, duszność, sterydy... Trzymaj sie , grunt że to wszystko jest najczęściej przejściowe:tak:
aenye - ,,czymam" kciuki za zaliczenie;-)

Kasia_z
- gratki dla młodego!!:-D

A ja się w pracy przeprowadzam, teraz będziemy się mieścić na początku Lublina - na trasie Bychawa - Lublin, normalnie dojazd do pracy zajmował mi jakieś 45 min, teraz wystarczy 15 :-D Jak dla mnie super, mam nadzieję że klientom różnicy wielkiej to tez nie zrobi;-)
W domu wywalamy właśnie WSZYŚCIUTKO z salonu - mamy w sobotę umówioną wylewkę podłogi....l jeszcze ,,tylko" podłoge kupić.... ułożyć.... zaadaptowac/...
...i można meble wstawiać....
Zrezygnowaliśmy z ogrzewania podłogowego mojego wymarzonego... po prostu musielibyśmy poczekać z wykończeniem salonu jeszcze jakies 2 lata - a ja już mam dość życia w gratach (czyt. starociach):baffled:
Monsz szanowny mój kofany obiecał mi pięęęękne grzejniki i tylko dwa pod dwoma oknami więc chiba jakoś przeżyję;-)
Podsumowując powinnam się odezwać z nówkami zdjęciami z ful-wypas-hehe-salonu za jakieś 3 tygodnie dokładnie na naszą 10 rocznice ślubu.
AA - no i żby byo mało to się auto znowu rozj.... tm razem sprzęglo Po postu dziś mi osobiści przestało reagować na dodawanie gazu:baffled::-( No po prostu jak się ma szrota to szrotem to-to zostanie mimo wpakowanej kasy:baffled:

I tyle - Buziam mocno wszystkie!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Halo Kofane:)

Bylam w nastepnym przedszkolu ale tu z kolei jakies panie nieprzyjemne i ogolnie taka sieciowka nastawiona na zarobek.
Jutro jeszcze jedno odwiedzimy i trzeba podjac decyzje.

Kurcze szukam wakacji bo to juz za trzy tygodnie ale nic sie nie pojawia w tym terminie z ofert last-minute.

Kate gartki ogromne obrony.

Dita no to super ze do pracy sporo blizej bedziesz miala...a klienci pewnie sie przezwyczaja.
Wspolczuje auta...my akurat chcemy zmienic zanim sie zacznie cokolwiek psuc. I tak juz ponad rok nim jezdzimy wiec przyda sie jakas odmiana. Dzis wystawiam for sale i zobaczymy jak szybko sie sprzeda. Tylko problem w tym ze nie wiem co bym chciala pozniej kupic bo nic mi w oko nie wpadlo.

Pingwinku zdrowka dla Sarenki zycze.

reklama
hej :-)

ja mam juz oficjalnie wakacje :-D i z tego tytulu od rana sprzatam, gotuje, prasuje i takie sobie czilautowe akcje :-D

za to bedzie super zupka mouline de legumes ;-) moja ulubiona :-) i na drugie danie super kotleciki a la lucky ;-) z mlodymi ziemniaczkami w mundurkach i surowka z selera naciowego :-)
w te weekend heniek (open'er festival), alez sie ciesze! 3 dni imprezy non stop!! :-D z zajebista muzyka w tle, no zyc, nie umierac!

sluchalyscie juz tego? :-D

Wykop.pl - Earl Jacob - Krzysztof [mp3]

do tego slonce wyszlo, jest piknie!

potem zapraszam na ns, mam dylemat, ale chwilowo nei mam kiedy napisac

Do góry