reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Hej hej,
Lucky, ja coś jak ty, totalnie brak czasu... też podczytuję jak się uda :sorry:
Kiciu - serdeczne gratulacje i trzymam kciuki za ciążę i fasolinkę :-)

U nas Pepe po antybiotyku w końcu lepiej, więc jakoś daje się wytrzymać, ale bym najchętniej uciekła przed dziećmi do Afryki na jakiś miesiąc ;-):-D

dziewczynki dziekuje jeszcze raz!
od wczoraj mecza mnie mdlosci blee

narazie Olafkowi odpuszcze odstawianie pampersa w nocy, na lato sie zatozabiore!

buziaki :-)

kicia, zapomnialam. gratulacje!!!! mdlosci pewnie na dziewczynke :-) achhh, zazdroszcze ;-)

ja chyba odpuszczam mysli o trzecim, przynajmniej w najblizszym dziesiecioleciu ;-) mam dosc, jak kasia, czasem chce spylac na antypody!
Filipowi zaczal sie ewidentny bunt dwulatka, w sensie rozwinal sie do granic mojej wytrzymalosci psychicznej, alez mnie swedza lapska czasem, dzizas! non stop afera o wszystko, czego mu sie zabroni/nie da/nie uda/nie zrobi. drze ryja, ze chyba go slysza marsjanie. i jeszcze krzyczy na mnie ;-) hehe, coz, sama go nauczylam. ale jakie to fajne, mowie wam ;-) np przed chwila dalam mu dwa skittlesy, i mowie, ze wiecej nie, bo beda zabki bolaly, na co sie zgodzil. oczywiscie jak juz je zjadl chcial jeszcze, i tak sie coraz glosniej domaga. ja w miedzyczasie zrobilam truskawki z cukrem (co uwielbia) i afera, a jak! i do mnie z takim tekstem: 'mama, kulecki daj mi! das mi kulecki, TAK? nie kukafki huklem (truskawki z cukrem)! kulecki ce, das mi, TAK?? jesce, TAK?' tak smiesznie akcentuje to slowo ;-)

ale i slodki jest nad wyraz. 'moja mama jes', 'to moj blat masiu', 'tata mama masiu i sijipek to moja lodzina' ;-) i jak nos smarka ostatnio, normalnie szok, jak fuczy :-D wreszcie luksus z kinolem, bez fridy!

dzieki Pati!
czy na dziewczynke okaze sie za pare miesiacy ;-)

Slodki ten Twoj Filipek i jaki rodzinny :-D
no i to normalne, ze sie buntuje! to tez jest potrzebne zeby pozniej w zyciu umial zawalczyc o swoje :tak:

Ja tez czytam ale na pisanie to czasu ostatnio mało niestety
Aenya mam to samo apogeum chyba buntu mam taka nadzieje bo jak ma byc jeszcze gorzej to nie zniose i chyba wyjde i pojde na koniec swiata :szok:
I wogole to z okazji dnia matki dostałam prezent w postaci pierwszego @ od 1,5 roku :-p
Lucky witaj :-)
ide sie zabiore za jakies ogarniecie syfiku w domu bo az mnie dusi

Hej hej,
Ja już w miarę odżywam, dzieci zdrowe to i miłe dla otoczenia ;-)
Piotruś jak to zawsze po gorączkach zaliczył skok intelektualny. Męczy mnie pytając gdzie jest zmarła mama Kopciuszka i co to zmarła, gdzie jest niebo, Jezus itede Brakuje mi z lekka kreatywności ;-)
Znacie może jakieś bajki edukacyjne w stylu co się z czego robi, jak powstaje itp? Trochę tego jest w Kreciku, a są jeszcze jakieś inne? Ja słaba z bajek bo bez telewizora..

Hej:-)

Kasiu, no cóż... hmmm, chyba czas zakupić TV:-D
są fajne programy, które rozwijają, a nie ogłupiają dziecko:tak:
bardzo ciekawe, ja po Natalce np. widze, jak szybko się uczy
polecam BebeTV, DaVinci, Discovery, Animal Planet, itp.
bajki też oczywiście:laugh2:

Życzę miłego weekendu,
mój pierwszy wolny weekend od pół roku, hehe:happy:
jutro leżę i NIC nie robię
tym bardziej, że pogoda do niczego:eek:

my ogladamy baby tv i jim jam - pierwsze dla mlodszych, ale ucza tez kolorow, proste ukladanki, wierszyki, piosenki, a jim jam to bajki fabularne w wiekszosci, prosta fabula, krotkie (15 min zwykle), zero przemocy. ciagle zgaduja, licza, znajduja jakies elementy, czytaja itp.
ale ostatnio moje dzieci sie obrazily na telewizor i w ogole nie skupia ich uwagi, hehe. az dziw.

reklama
U nas nigdy tv nie był oblegany teraz nawet bym chciała zeby sobie posiedział przed nim z 10 minut ale szans nie ma :sorry: nie interere go to wcale
U nas leje mam nadzieje ze w koncu przestanie bo jutro pozamykane wszystko i nie chce zeby było jak ostatnio ze nawet ziemniaka nie miałam jednego i przeciag w lodówce

Do góry