reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

heheh Dita dobre.
Moje dziecie tez sie dorobilo rowerka, dziadki na tzw. Niskich Lakach kupili. Majerana oszcalala z radosci. Ciagle gada- ja umiem jezdzic na rowerze. Kasku ze lba nie sciaga.

Wysypka bledsza, ale jest. Cale uda w krostkach.

Ja sie dzis dorobilam zajefajnej kosiary! Ciesze sie jakbym conajmniej dostala komplet seksi bielizny:-p.

Nie wiem czy pisalam, jak to kiedys Majerana tekstem: Tatoooo, odpowiedz mi na pytanie....to jest Julki krzeselko?

Ogolnie zaczynamy miec jakis problem z Julka. Juz nawet sasiadka mi zwrocila na to uwage. Julka od jakiegos czasu jest nieswoja, taka nieobecna, przybita, wiecznie placze o wszystko, jak nie moje dziecko. Wiem, ze w przedszkolu nic sie nie dzieje, nikt jej nie dokucza. Pytalam ja milion razy o co chodzi, poszlysmy same na spacer zeby cos z niej wyciagnac, ale ona mowi, ze nic. Podejrzewam, ze ostatnio zbyt malo uwagi jej poswiecilam. Sama nie wiem.

Ide sie napic piwa....

reklama
współczuje Wam tych wszystkich alergii u nas odpukac na razie wyszło tylko uczulenie młodego na rumianek, za to ja alergikiem jnestem i często mi puchnie np oko i pół twarzy z niewiadomych przyczyn

aenye dziewczyny na maju apelują do Ciebie o foty stanika :-D

Ja sie grzalam cala noc...wypocilam sie i juz mi lepiej tylko z nosa mi leci strasznie. ZAstanawiam sie czy isc do pracy.

Wlasnie Pyzakowi tlumacze jak sie zwierzatka nazywaja po angielsku i mowie:
'to jest pooh to tiger a to co jest-' pokazuje na osiolka a ona na to .'Mamusiu to jest osiolek po polsku'

dżiiiiz, ale pustynia...
Ja wczoraj padłam o 20 razem z Nat. Bosko po prostu, ja już czasem nie wiem jak sie nazywam.

Paplanina naszym gnojków jest po prostu niesamowita, ja zeszycik założyłam z naszymi niektorymi rozmowami z Nat:-D:-D

U nas etap pojedyńczych słow chociaz juz coraz wiecej ostatnio u mojej mamy był ksiadz taki znajomy i filip m~ówi do niego jak wszedł "ksiadz siada" :-D
wogole to siada siedzi to jego ulubine słowo ostatnio wszystko jest siada Fifi siada, mama siada, maja aaaa,
Wszystkim chorym zdr~ówka dużo
Młody u nas miał suchy brzuch nogi wielkie placki po kąpielach w atoprze i smarowaniu tez atopra emulsja ma cudna skuke jak niemowlaczek :tak: ma tylko teraz jakies pryszczyki na jednym policzku juz z miesiac i nie wiem jak sie tego pozbyc czym to pomazać? mam elocom ale to chyba strasznie mocno

Elou, wreszcze mam wolne:-D zaczelam pracowac 4 dni/tyg i z utesknieniem czekam na piatek
Brunio ma katar, bez tragedii ale ciezko odycha a gruszka nic nie schodzi:dry: zakrapiam, cos pomaga, najlepiej w wieczornej kapieli gluty wychodza:shocked2: ble
Wczoraj w przedszkolu wskoczyl do kaluzy blota, dostalam zablocone buty, spodnie i reszte w siateczce:baffled: babka powiedziala ze 'mowila zeby nie podchodzil ze jak tylko sie odwrocila wskoczyl po kolana ' no ja pierdzielde:sorry2: to trzeba bylo pilnowac zeby nie wskolczyl a nie mowic!

w przyszly czwartek lecimy do Polandii na slub brata Daniela, Bruniasty spedzi weekend z moimi rodzicami:-) bede miala 2 dni bez dziecka pierwszy raz odkad sie urodzil:dry: juz tesknie, ale wiem ze sobie odpoczne no i Brunio sie nacieszy dziadkami:cool2:

Maju u nas tez jest dwujezycznie, choc b. duzo po angilesku
miesza np. mama daj mleko please; Good boy mama[glaszczac mnie po glowie-jako pochwala], put buciki on/ put shoes on, sit down mama itd itp
no i liczy po angielsku, ostatnio jednym ciagiem doliczyl do 25:-), kolory zna po angielsku, za to piosenki i polskie i angielskie spiewa
my do niego mowimy po polsku, a on nam po angielsku odpowiada:sorry2:

Dita super pomysl z zeszycikiem:-D chyba skopiuje pomysla:tak::-D i zazdroszcze pustyni tu leje co chwile
Aenye co do rozstepow to mozna robic zabiegi u kosmetyczki, ja jak sie tylko odrobie z kasa to sie wybiore, wiem ze sa 3 sesje, mialam juz sesje probna i super rezultaty:blink:

a na blizny stosowalam contrtubex, bardzo polecam

Nonek a moze Julka potrzebuje czasu sam- na sam z wami? Pamietam jak bylam dzieckiem uwielbialam wtorki bo musialam jezdzic na leczenie do szpitala i nie szlam do szkoly tylko jezdzilam z mama do pracy [mam pracowala w laboratorium w szpitalu] do tej pory to wspominam, to byl jedynyy czas kiedy bylam z mama sama, bez mojej siory. z tata sama nigdzie nie bylam:dry:

sciskam, ide szykowac jakies drugie sniadanie dla Brunia

Ostatnia edycja:
Helou! My dziś w domu, Piotrek wstał z gorączką. Na razie po ibupromie ozdrowiał, więc chyba nic strasznego - Lilianka coś takiego miała, po trzech dniach gorączka spadła i wyzdrowiała. Nie mniej zapowiada się klaustrofobiczny weekend w domu. A już chcieliśmy sobie pojechać w Bory Tucholskie do znajomych :dry:

Odstawiam Maćka od piersi. O tyle to łatwe że mu zęby idą i głównie gryzie zamiast ssać. Zżera tylko łyżeczką wszystko, płyny w formie butelkowo cyckowej olewa całkiem i tak. Więc moment w sam raz.

Poza tym nuda, nic się nie dzieje.

Piotrek zamiast robić siku, mówi że zrobi jutro, bo dziś już robił ;-)

a u nas maskara rotawirusowa, najperw Helena, ptem ja, a teraz hanka, co nie znaczy ze my zdrowe, Helena nic nie je i ma biegunke, ja tez niewiele jem i mam biegunke, ale przynajmniej juz nie wymiotujemy

natomiast hania normalnie juz drugi dzien wymioty, bylam z nia dzis u lekarza bo spanikowalam, oczywiscie te same teksty o nawadnianiu i takie tam

masakra, niech sie to juz skonczy:wściekła/y:

reklama
Ja tez zdycham...negakatr mam.
Dzis na szczescie do pracy nie ide.

Kasu fajnie Brunio dwujezycznie gada...ciekawe jak u nas bedzie jak Pyzak do przedszkola pojdzie. Poki co ladnie lapie angielski od sasadki lub na placu zabaw.Mysle ze w przedszkolu migiem zaczai.

Kasia to pewnie bezproblemowo pojdzie odcycolenie

Atol zdrowka zycze

Do góry