reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Aenye a jest to zaognione czy nie? Od roslin wydaje sie, ze powinno byc na obu dloniach. Czy to sie luszczy czy nie? Jesli sie luszczy to moze dobra bylaby masc z kw. salicylowym i mocznikiem? Dobrze to nawilzy, zluszczy. Albo kremy z svr?
Na blizny moim zdaniem lepszy jest cepan. Ja mam pelno blizn, rodzice jak bylam mala, sciagali z zachodu contractubex i dupa, nic nie dawal efektow. Naprawde lepszy byl ten cepan.
Ja swoje blizny bede na jesien traktowac kwasami owocowymi w polaczeniu z mikrodermabrazja. Moze mi sie troche splyca.

A z ta wysypka to nie mam pojecia, bo nic nie jadla innego. A ze ona jest alergikiem to wiem. Zapodalam jej claritine, bo to mam w domu.

reklama
kurde, w sumie to bylo zaognione na poczatku -czerwone i spuchniete, potem zbladlo w lokciu, a na dloni zrobily sie bable, idealnie jak przy oparzeniu - pieklo, byl plyn, pekly, strup, teraz czerwona blizna, swieza skora. a w lokciu to taka brazowa prega ok 8mm, dluga na jakies 6cm, czerwona z poczatku i gruba, teraz tylko brazowa. wokol tej dosc rozlegle brazowe plamy, jakbym sie mocno opalila sloncem. zluszczam ta skore, znaczy w wannie trzymam pod woda i potem piling, troche pomasuje gabka chropowata i blednie troche, ale malo :-(
moze jutro mi sie uda fotke cyknac. ale powiem tylko, ze dwie babki, u ktorych bylam, kazaly mi sie za dwa, trzy tygodnie jeszcze raz pokazac, bo same sa bardzo ciekawe, co za dziw.
mam nadzieje, ze mi nigdzie wiecej nie wyjdzie...

Jestem i ja z pracy.
Dziwnie mnie serducho bolalo caly shift.

Jutro wolne.

Aenye z masci na blizny polecam madecassol, cepan sie prze nim chowa. Ja cale czolo plus powieke mielam w bliznach i moment pomoglo. Ciezko go dostac... ostatnio na ebayu uk znalazlam ale naprawde warto. Podobno na rozstepy tez dziala co testuje od kilku dni bo mam kilka na piersi.

A co do uczulen i wysypek to Pyzak jak ze startreka wygladala kiedys po bialku kurzym. Takie pregi na czole jej wyskoczyly, uszy spuchly...po prostu szok jak wygladala kosmicznie. Na szczescie po kilku godzinach samo zeszlo.

Atol co na takim bilansie dwulatka badaja? Bo tu u nas nic takiego nie robia, mam ksiazeczke w ktorej jest opisane co w jakim wieku dziecko powinno robic i jak mam watpliwosci ze sie nieprawidlowo rozwija to dopiero do lekarza.

maja, o, zajebiscie! bo mam wstretne, naprawde brzydkie rozstepy na biodrach, dlugie i grube bruzdy, moze troche sie zmniejsza chociaz?? a to dostepne w pl czy tylko zagramanica?

a mala do dzis bialka nie je? czy to jednorazowy wypadek?

bo ja sie zastanawiam z tymi truskawkami.. w zeszlym roku jadl za dwoch, ciagle na stole truskawki staly, w formie kazdej. pije rowniez soki z truskawkami. i tak mysle sobie, ze to raczej od tych nawozow i innych pestycydow z hiszpanii czy z chin, ze te nasze, polskie, beda mu sluzyc.. co? nie chce mu zabraniac bo bardzo lubi, a on niewiele rzeczy lubi :shocked2:

Kupowalam go kiedys w Pl od takiego zakonnika ktory leki z Francji dostawal.
Madecassol tu masz link z tego co widze to do Pl tez wysylaja.

Co do tego bialka to czasami jej troche daje ... juz tak mocno jej nie uczula ale krostki jej wyskakuja nadal.

hej;-)

Ja w moją bliznę nie inwestuję - i tak będzie i tak - a to czy jest bardzo widoczna czy po prostu widoczna to chyba nie różnica.... A wydawać setki na maści które może to zmienią lub nie to nie dla mnie.
Tankini szukam dalej;-)

aenye, maja - moja zaglucona młódź wczoraj zjadła talerz truskawek z targu - nie pytałam czy hiszpańskie czy foliowe czy co - na razie nic;-) I tak samo uwielbiają truskawki obie.

Hehe Dita grunt to zaakceptowac swoje blizny;-)
U nas truskaweczki tez nr jeden. Oprocz tego bialka kurzego poki co zadnych uczulen nie bylo.

Fak czy je sie kiedys wylecze??? Jakies wirusisko mnie dopadlo teraz...megakatar i dreszcze:angry::angry:

Maja - a może będąc w Polsce zrób sobie badania kompleksowe? Z tego co wiem, w Polsce jest o wiele wiecej badań refundowanych niż w GB

Co do uczuleń - spokojnie - moja Ala alergik straszny łącznie z atopowym zapaleniem skóry włacznie (brrr -okropność) dziś zapomina że w ogóle może być na coś uczulona.
Z uczuleń - w większości przyadków - wyrastają glonki.

aaa - zapomniałam napisać - Nat dzis do mnie pełnym powagi tonem:
-mamo
-słucham
-mamusiu
-słucham
- chcę ci coś powiedzieć
-no słucham
- zycę sobie jeździć codziennie moim lowelem.

Padłam

:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry