reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Kasia ja jak uczyłam Alicję na kibelek robić kupcioche to jako zachętę opowiadałm jej bajeczkę, że w kibelku żyją takie istotki, które muszą zjeść jej kupkę, bo inaczej będą bardzo głodne i będą płakały itp itd, że tam siedzą i czekają.......

a z tym siku nie do końca to Alicja tak ma jak ją wysadzam na dworzu, zawsze ją muszę szantażować,żeby do końca poleciało.

Kamila napisz jaką tą diagnozę wydał reumatolog jak już będziesz wiedziała

reklama
hej babencje

kamila, agutka
- trzymam kciuki za zdrowko.. ono wszak najwazniejsze!
kasia - i za zdrowko twego malza tez!

u mnie dzis kolejny allegrowy szal, siedze i wystawiam. a za oknem cieplo i slonce, co doprowadza mnie do szalu :shocked2:

kasia, u mnie kilka dni zastoju z kupa i przeszlo w koncu
robi tylko na kibelek, do pieluchy nie :-)
a sika do konca raczej, chociaz nie pamietam juz

u mnie samo wszystko poszlo :-)

Helol

A ja sie nadal zle czuje. Jutro do lekarza z wynikami ide wiec moze bedzie wiadomo co mi jest.:confused:

Deszcz u nas dzis pada.

Kasia u nas na poczatku tez tak bylo. Tzn Pyza sikala miliony razy w ciagu dnia. Az mialam dosc. Wolala siku za 5 min znowu i tak bez konca wiec zycze ciarpliwosci.
Z kupa po skonczeniu roczku nie bylo problemu wiec nie doradze.
Wozeczek fajny...szkoda ze tak malo produkuja dla ciezszych dzieci bo i cena fajna.My niestety w maclarena musielismy zainwestowac ale nie zamienilabym go na nic innego.

Chce mi sie juz isc do pracy...ale boje sie ze nie dam rady biorac pod uwage jak sie czuje.

Nudno mi i smutno:-:)-(

Zalegla stowka dla Maksia.

maja doszlo dzieki, dawaj namiary i kwote:-)

kasia a skad ktos wpadl zeby badania na chlamydie robic i jakie to sie robi? bo moj T tez ma jakis taki dziwny kaszel szczegolnie wieczorem i nie wiadomo o co chodzi:confused:

co do kupy nie poradze, u nas jakos bez problemow, a siku tez czesto bylo, a potem zaczela zbierac i teraz jest zdecydownie rzadziej i wieksze ilosci

Sie witam wieczorowa pora

Kasiu u nas tez bylo czeste sikanie, wiec chyba to norma :-) No a z kupka nic nie pomoge, u na wraz z sikaniem sie nauczyla.

Maja dawaj znac co lekarz powie.
Agutka dobrze ze idziesz do innego lekarza, nie ma to jak zdolowac pacjeta.

z nowosci u nas, to Sara raczkuje wiec w domu mam sajgon, co gorsza o wszystko sie wspina, a ze ciezka, sporo rzeczy laduje na niej...dodatkowy sajgon i placz ;-)
Mercedes sie naprawila i znowu lubi chodzic do przedszkola wiec jest GIT!

Atol, poszedł do pneumologa (chyba szóstego w karierze) i kobieta zleciła. Ogólnie z kaszlem to często jest alergia. Z badań to D. robił testy alergiczne, spirometrię, morfologię, badania przeciwciał przeciwko Chlamydia pneumoniae, rtg płuc, jeszcze ma do zrobienia tomografię. Chlamydia to jakieś niedawne odkrycie, tak jak Helicobacter, więc może lekarze nie wiedzą za bardzo o tym. :happy:

Kurcze zaraz mnie szlag trafi.:wściekła/y:
Nie wiem czy sie do lekarza dzis dostane.:wściekła/y::wściekła/y:
A do tego znow mi wrocil palacy bol w klatce jak leze na lewym boku...dzis w nocy sie wymeczylam bo nie moglam sie wygodnie polozyc.Smiesznie to brzmi ale jak leze na lewym boku to czuje jakby krew mi sie blokowala czy jakos tak....ciezko opisac , a zachwile zaczyna mnie palic w okolicy serducha. Ktos cos slyszal na ten temat?:confused: Bo sie denerwowac zaczynam.

I stawy mnie bola. A kaszel to z rana mam od kilku lat...zawsze zrzucam na to ze palilam sporo i sie teraz oczyszcza ale moze warto to zbadac....tylko kto w tym kraju mi zleci badania z powodu kaszlu.

Atol mam nadzieje ze sie podoba wsio.

hej kobiety z uk , jestem od czw w Londynie, tak do wt, moze jakas kawa? :)

my w nd chrzciny malej, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

wspolczuje chorobsk, moja mala miala cos na ksztalt lagodnego rota z goraczka 40 stopni raz
ale stawiam na to ze cos zjadla bo oprocz kupy 5 razy dziennie, zero innych objawow, a dzisiaj juz git

reklama
A propos ;choroby u nas ostatnio na topie, cpn:
Częste objawy jakie mogą występować:
bóle mięśni, bóle stawów , uszkodzenia mózgu i nerwów z objawami braku koordynacji, uczucie palenie różnych części ciała, przewlekłe zmęczenie, bóle głowy, nieobecność, otępienie, mgła umysłowa, uczucie splątania, zaburzenia psychiczne, paraliże, udary, apopleksja, problemy kardiologiczne, ataki serca
problemy z ciśnieniem krwi, przewlekły kaszel, chroniczne zapalenie gardła,
polipy w nosie, ból zatok, zapalenie spojówek, infekcja dróg moczowo-płciowych,
kamienie żółciowe, palenie w żołądku

http://www.drmirkin.com/morehealth/G144.htmChoroby wiązane z infekcją CPN:
SM – stwardnienie rozsiane, FM- fibromialgia, CFS- zespół przewlekłego zmęczenia, RZS- reumatoidalne zapalnie stawów, Choroba Alzheimera,
Toczeń rumieniowaty układowy, Choroba Crona, Przewlekłe zapalnie zatok
Astma, Trądzik różowaty, Choroby serca, Śródmiąższowe zapalenie pęcherza (Interstitial cystitis), Zapalnie gruczołu krokowego, Przewlekłe zapalenie jelit
Zwyrodnienie plamki żółtej

To jakby ktoś się czuł chory, zawsze może się zbadać w kierunku CPN ;-)

Do góry