reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Ładnie to się tak mną wymieniać , licytować i wypożyczać pod moją nieobecność :-p;-)

Przybywam 3 kwietnia :tak:

Mam cukrzyce :baffled: dlatego kłopoty z sercem i oczami . Z jednej strony uff , bo serce zdrowe , ale wcale mi nie do śmiechu . Cukrzyca trochę niecukrzycowa , raczej hipoglikemia . Bez insuliny póki co . Leki doustne .
I jest coś jeszcze , ale to na ns :dry:

Lucky :baffled:

Agutka buźki ! :happy:

Agaton i ja też trzymam kciuki za pracke :tak: do rumuni ? :rofl2:;-)

reklama
Anita cholerka wspolczuje cukrzycy, swinstowo to straszne, dobrze ze to nie jakas powazna jej odmiana
Zdrowia, zrowia zycze

Luckymama wspolczuje przezyc, niezle, moj raz tylko wypil zymafluor wiec nie bylo jakichs powaznych stresow.
Ja czuje sie nadal okropnie, zatlako mi zatoki, kaszel nie ustepuje, nocami zimno mi od goraczki za dnia zalewa mnie pot, mam od kaszlu obolale miesnie i zebra, zamiast tchawicy mam jakąś bolacą rure hehe
Mlody skarzy sie ze go swedzi chodz procz buzi nie ma nigdzie sladu wysypki, na razie dorobil sie tylko drobnego kaszlu co jest cudem przy ilosci zarazkow jakie ja rozsiewam po domu
a za oknem snieg z deszczem... porażka

Aenye te plamy na siatkowce to takie plamki co smigaja przed oczami? Bo ja mam takie 3 i to calkiem spore na polu widenia i tluszczowce na oku i chyba tez sie musze wybrac do okulisty

Widze ze nie tylko ja taka śnięta chodze ech co za wiek :)

Anitko buziam mocno
Lucky ale miałas :eek: ja bym padła na zawał ale dobrze ze nic sie nie działo potem
Aenya około 6 $ zalezy ile $bedzi kosztowac za miesiac ale teraz to około 20 dych wychodzi
Nieistotna zdrówka duza dla ciebie
Kupiłam nan ha jakos tak pomyslałam ze bedzie lepsze jak actiw bo w aktiv cos duzo zelaza i boje sie ze ja zaklajstruje na amen podejscie juz było i całkiem całkiem i musze powiedziec ze nie smierdzi :-) hurrra

oja jakos sie ogarnac nie moge

aenye bodymax to zen szen plus witaminy, w sumie ok, jak kazdy zestaw witamin z zen szeniem, bardziej myslalam o czyms na glowe wlasnie:-D:-p

ja bodymaxa nie moglam brac, za duzo zen szenia jak dla mnie, zle sie czulam, odbijalo mi sie i mega sraka:baffled: sorki za doslowny opis

l karnityna i omega3 to jakos niezbyt pobudzajace jak dla mnie:sorry2:

kasia co do tabl dla dzieci na gardlo to nie bardzo jest cos poza tantum verde, sa cholinki ale powyzej 4rz, ja daje Hance, ale Helenie jeszcze nie, mamy tez jakies lizaki na gardlo w aptece, ale nie pamietam nazwy

oj anita, a ta cukrzyca to po ciazy ci zostala?

ja mialam w obu ciazach, ale nie sprawdzilam potem czy mam nadal, musze koniecznie isc na badania, ale kiedy??????????????

nie mam nawet kiedy z dziewczynami isc na bilanse, Helena jeszcze nie byla na bilansie dwulatka:baffled:

musze isc do dentysty i z Hanka tez, mnostwo rzeczy do zrobienia, licze ze jak sie pogoda poprawi to mi sie "zachce"

lucky brrrr, ale akcja, dobrze ze wsio ok:blink:

nieistotna zdrowia zycze, ja jeszcze jestem przeziebiona, ile to juz? chyba drugi miesiac sie ciagnie i nie moze skonczyc

kamila, to ja chce jak cos 2 opakowania :-) jakby dalo rade. albo choc jedno :-)

atol
, dzieki :-D no ja sie tam nie znam, omega to ogolnie dla zdrowia i mozgu, a l-karnityne sportowcy biora, to myslalam, ze na energie wlasnie ;-) ale olac, na razie raz bodymaxa wzielam, zobaczymy. sraki nie mam poki co ;-)

anitko
, wspolczuje okrutnie :-( co za uokropnosc. na czym polega dokladnie ta hipoglikemia?

musze konczyc, bo z mama pisze menu (znowu). do pozniej/jutra.

nieistotna, jeszcze, co do plam to nie wiem, ale niegrozne i nie powinno sie zwiekszac.

lucky
, ale jazda.. ale w nocy pewnie pospi ;-) trzymam kciuki i mysle, ze bedzie dobrze.
a co tam, moze byc i bez wina :blink:

Hej:-)

ja też zdycham:crazy:
pogoda do du py
gardło boli, serce boli, ech....
ogólnie syf i też nic mi się nie chce, a tu pisanie pracy mnie czeka:baffled:
do poniedziałku I-szy rozdział ... kiedy?

moje dzieci zdrowe /odpukać :)/

Pati Masio rewelacja, ale się uśmiałam:-D
Anitka cukrzyca:szok: pisz jakie miałaś objawy dokładnie
Lucky łoraju, ale sobie super poradziłaś :) jak teraz???
Agutka jak piszesz posta, klikniesz "wyślij" i system każe Ci się znów zalogować, to zrób to! nie cofaj, nie klikaj nic innego - post powinien się pojawić w całości:-) spróbuj

Pozdrawiam Was serdecznie i gorąco!

Kate Tyś niesamowita! nawet prywatnie podejście "służbowe":-) Ale akurat teraz tego mi trzeba. Dzięki. No jakoś śpi. A czemu serce boli?

Aenye mam nadzieje ze mu nic po tym nie bedzie. I fajnie żeś normalna całkiem:-);-)

Anita no wiesz ja muczo egoistycznie do życia podchodzę:-p;-)

Atol ja mam gardisept dla chłopaków. Dała mi to farmaceutka. Dobre? Na gardło do ssania. Wiek nieokreślony, ale z tymiankiem:dry: Śal mi Hanki ze taka bida wystraszona, no:-(

Ilona weźkaj sobie syrop prawoślazowy na nawilżenie rury i ibuprom zatoki z mega ilością wit c. Serio pomaga. I dużo rumianku. Jako Rumianka mowie Ci rumianek najlepszy;-) Zdrówka życzę mocno.

Jezu nie moge zasnąć:-:)-:)-(

Lucky - :szok: Ale z Domisia aparat. dobrze że nic mu nie jest :tak:

A propos zlotu czarownic z Anitką, to mówcie czy boicie się kataru? Bo te moje potwory to pewnie katar będą mieć, to bym musiała je zostawić albo co.

Atol, ja już stestowałam cholinki, ale Pepe rozgryza i marudzi że go kaleczą potem, więc my tylko sprejujemy jak co...

U nas wielkie dziś zaspy. Chciałam do kina się bujnąć, ale jak patrzę za okno to mi się odechciało :dry:

reklama
Nam żadne katary nie straszne ;-) nie boimy się . Poza tym nie wyobrażam sobie , że spotkanie mogłoby odbyć się bez dzieci !!

Nas zasypało masakrycznie ! Żeby wyjechać z podwórka , musiałam pół godziny odśnieżać :sorry2: śniegu po kolana wszędzie ! Drogi nie przejezdne , bo i po co odśnieżarko - spycharki , a raczej ich operatorzy mają się przemęczać - rozpuści się :baffled:

Piękną zimę mamy tej wiosny :-p

Co do cukrzycy : ja nie miałam jej w ciąży :no: Właściwie , to pierwszy raz po kątem cukrzycy byłam badana jakieś 6 lat temu , jak cukier spadł mi do tego stopnia , że się rano nie obudziłam . Otworzyłam oczy i widziałam jakieś białe pomieszczenia , lekarzy , dziwną aparaturę - pomyślałam , że śnią mi się dziwne pierdoły i poszłam spać dalej - potem znów się obudziłam i się okazało , ze to wcale mi się nie śni , tylko leżę na ojomie . Dziadek w porę próbował mnie do pracy obudzić , a ja leżałam nieprzytomna . Nic nie pamiętam ! Ale wtedy badania wyszły ok - a cukier spadł mi , podobno z niedożywienia i przemęczenia .
Kolejny objaw , to moje wstawanie w środku nocy , żeby coś zjeść .
I białe plamy na ramionach - byłam z nimi u dermatologa , bo myślałam , że to może od solarium , bo chodziłam w tamtym roku , ale pani doktor powiedziała , że wygląda to na zmiany hormonalne raczej , a nie skórne i właściwie to ona skierowała mnie na badania cukrzycowe . Potem ta akcja z sercem i ciśnieniem ...
No i wszystko ułożyło się w jedną mało fajną całość .
Moja babcia ma cukrzycę z tego co pamiętam od zawsze . Na początku brała tylko leki doustne , od jakichś 5 lat robi dwa razy dziennie zastrzyki z insuliny .
I tyle . Nie jestem przerażona . Bo można normalnie funkcjonować - tylko trzeba się pilnować i brać lekarstwa , na które wczoraj wydałam 270 zł.:baffled: Kuracja na dwa miesiące .

Dzięki kobietki za wsparcie ! Jesteście kochane ! :happy:

Do góry