reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasia, no to uff. jop, Fiol okrutnie kaszle, od kilku dni inhalacje robimy i juz ma lepszy ten kaszel, znaczy nie suchy, nie napadowy, nie tak meczacy. i katar, tradycyjnie zreszta.
Maks juz tez duzo lepiej. dzisiaj robie mu juz tylko raz inh, bez berodualu. a Fiolowi jeszcze do jutra dam, zeby doleczyc do konca.
eh.
moje dzieci sa nieprzerwanie od 2 mies chore :-(
poprawa na kilka dni i kolejny syf :-(

moze to i krtan? i co wtedy? inhalacje maja racje bytu przy krtani?

ja na pewno chce uniknac teraz antybiotyku, to by byl trzeci - u obu - w ciagu 2mies! dlatego daje od razu te inh..

maja, szukaj dalej jak dla mnie!

reklama
Kasiu tez mysle ze gardlo, mnie tez pobolewa, teraz tu pogoda bardzo zdradliwa:happy: ale wysmarowalam brzusioiplecki vicvaporupem, co jakis czas troche oklepuje
do picia daje herbate malinowa z miodkiem

aenye nie znosze leniwych dni!! na szczesci dzis mam troche wiecej energii, wczesnie wstalam z Bruniem, wstawilam rosolek, sprzatanko pranko itp; niby normalka ale jakos sprawnie mi idzie:happy:

maju ja bym wolala opcje bar plus dzieciak do opieki; rozumiem prace 8-18 za dobra kase, za marne grosze nie bralabym:no:

a i w koncu kupilam sobie sukienke na wesele, mam problem bo zawsze ale to zawsze jak mam kupic cos eleganckiego wybieram czarne ciuchy

Aenye - przy krtani leki przeciwkaszlowe plus inhalacje ze sterydem jak najbardziej, szczególnie jak ma tendencje do duszności. :tak: A nawilżanie obowiązkowe (moze być inhalacja solą też) i obniżenie temp. w mieszkaniu. :happy:
Sukienka super :happy:

Ja ostatnio jakaś zmęczona w kółko, nie mogę się do niczego zabrać... ech:baffled:

ejo.
aenye - nie wudaje mi sie żeby to krtan była, przy krtani kaszel jest ewidentnie szczekający, taki przerazający aż:szok:. Moja Nat jak miala zaatakowaną ktrań to autoamtycznie miała chrypkę, aż do znaiku głosu prawie no i w nocy obudziła się z płaczem, bo nie mogła złapać oddechu, - słuchac było jak jej gwiżdże przy wdechu. I natychmiast dostała antybiotyk i gdyby sie nie poprawiało, dostałaby zastrzyki.
Tak więc takie kaszle to razcej od kataru, od alergii, od przeziębienia, ew. od lekko zaatakowanych dróg oddechowych (oskrzeli, oskrzelików itp), ale gdyby było to powazne zapalenie, kaszel nie przechodziłby ot tak sobie.
A no i jeśli już - inhalacje przy krtani też jak najbardziej wskazane - przede wszystkim nawilżają podrażnioną sluzówkę

Maja - a nie ma czegoś takiego u was jak pół etatu? Tzn np co drugi dzień? Bo jeśli miałabyć znikać na całe dnie bez wyraźnej poprawy finansowej, to nie za bardzo jest sens... Z drugiej strony - dobrze dziewczyny mówią, zawsze to doświadczenie, wpis z CV no i wyjście do ludzi.:tak:
Mi prawde mówiąc także ise nie za bardzo opłaca praca, a gdybym musiała niani płacić to musiałabym dokładać:szok:, no ale doświadczenie i wyjście z domu sa dla mnie bardzo ważne...

Kasu sukienka rewelacja ja tez czegos szukam ale u mnie musi bycx za kolano niestety zylak na kolanie nie wyglada rewelacyjnie :-(
Mam lenia dzisiaj i koncza mi sie pieluchy dla małej musze wyjsc z domu poprosze o kopa na rozpęd

Dita jest pol etatu, Kasu tak pracuje.
Musze sie rozejrzec bo poki co zadnych ciekawych ofert wlasnie na pol etatu nie znalazlam.
Sytuacja finansowa u nas nieciekawa ale to chyba zadna pomoc jesli mi jakies 150-200 zostanie po oplaceniu niani i dojazdow. Pod warunkiem ze znajde tak tania nianke w co watpie.

Dita, no Filip mial przez pierwsze dwa dni taki masakryczny kaszel, wiem, o czym mowisz, bo tez juz krtan przerabialismy (niedawno). i jak tylko uslyszalam ten okrutny dzwiek to od razu inh z berodualem, dzis po kilku dniach jest lepiej.
moze zadzialalo, bo nie czekalam, az sie rozkreci (chociaz wieczorem 1-go i 2-go dnia mial 37,8) i od razu dalam leki? a moze to nie krtan, a inny syf, juz nie wiem, chyba na medycyne pojde, zeby dzieci dobrze diagnozowac ;-)

Maju a nie ma kolo ciebie przedszkola? Chociaz nawet jakbys miala nianke to moze by zwracali kase za opieke nad mala; mojej siorze sa przedszkole oddaja; ale to musisz zadzwonic sie dowiedziec bo ja np sama musze za Brunia placic:dry:
200f miesiecznie na plusie, no nie wiem czy warto; ale tojuz twoja decyzja, moze jak bedzie dobrze wygladalo w cv mozna sie z pol roku przemeczyc:confused:
ja w kazdym badz razie polecam prace na pol etatu, 3 dni w tyg moge 'wyjsc do ludzi', Brunio sie wyszaleje z dzieciakami a reszte tygodnia mamy dla siebie:happy: dla mnie to super uklad, ale wiadomo kazdy jest inny:happy:

Spoko, aenye - jak by się miało rozkręcić to by się już rozkręciło.
Ostatnio moja młoda znowu zaczynała właśnie taki kaszel i się nie rozkręciło po inhalacjach i syropie z czosnku (zauważyłam,ze syrop z czosnku MUSI być podawany regularnie - co 2 godziny, wtedy działa rewelacyjnie. Jak podaję rzadziej np 3 x na dzień, to nie za bardzo...)
No i temp 37 to żadna temp;-)
Przy zapaleniu jest min 38,5

kasu - sukienka rewelacja!!! Jeju, jak ja chciałabym miec figurę do takiej sukni.....

reklama
jakbys nie miala :sorry2:
lady in red, pamietasz? a ja tak. :tak:

a sukienka kasu naprawde sliczna! sama bede miala w tym roku szal, 4, a moze nawet 5 wesel nas czeka w tym roku!..
dodam, ze nie mam ZADNEJ wlasnej sukienki, zawsze pozyczam :sorry2:

kurde, mam zajecia dzisiaj, a do tego takiego lenia, ze nie chce mi sie jechac..........................................
szok.
;-)

Do góry