reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

i ja się witam:-)
straszne są wieści o śmierci
[*]

dzisiaj prowadziłam szkoleniową radę pedagogiczną nt. "Praca z trudnym uczniem"
ciężko było;-) tym nauczycielom było ciężko przezwyciężyć w sobie pewne rzeczy:-D

u nas chorobowo OK, poza moim megakatarem:baffled:
a tak chorej Mani nie widziałam nigdy, biedactwo
za to plus /jeśli tak to można nazwać/ z jej wymiotów to taki, że mam mega czystą podłogę w domu:-D;-)

reklama
witam sie i ja

Dostalam robote:) to dobra wiadomosc ale druga t taka ze poki co za marna kase. Na poczatku proponowali 2 miechy za najnizsza teraz ok 6. Fajnie ludzie napewno fajnie by sie pracowalo ale to sie wogole nie oplaca. Na caly dzien Pyze musialabym zostawic zaplacic za nianke , dojazd i prawie nic by nie zostalo.
Podbudowalam sie troche hehe...jedna ze 120;-)wiec nie tak ze mna najgorzej:blink:
A teraz chyba porozgladam sie po knajpach coby znow z taca wieczorami polatac a w dzien poszukam jakiegos szkraba coby sie nim zajac i pewnie wiecej zarobie niz tam i utrzymam dom poki co. No i Marika bedzie miala weselej.
Kurcze ale nie jestem do konca przekonana.
Doradzcie co robic.

Agutka Gabi to corka chrzestnej Mariki.

maja, trudna decyzja.. druga troche uwsteczniajaca moze, ale za to chyba lepsza ze wzgledu na mala.. sama nie wiem, ale pracy za niewystarczajace pieniadze bym nie brala, bo i po co??

Agaton
, trzymam kciuki.. a nie ma takiej oferty, zeby nie byla na zastepstwo? ;-)

u mnie humor kiepski, zal mi Gosi strasznie..
i glupie mysli :baffled:
ech
do tego Filip coraz bardziej kaszle, kuzwaaaaaa..

witam

jestem glucha, katar mi tak zgestnial ze swietnie zatkal uszy:dry:

wczoraj zatoki mnie zaczely bolec, a juz leki przestalam brac, jak zwykle za wczesnie:dry:

maja z praca to zalezy, czy ta ktora dostalas na tyle jest intersujaca ze pomimo beznadziejnych zarobkow oplaci ci sie miec ja w cv, jesli nie i nie chcesz potem rozwijac swojej kariery w ta strone to olej i druga opcja jest zdecydowanie lepsza, przynajmniej wg mnie

u nas moje obie ciocie chore, moi rodzice, bosko bo niedlugo nie wiem co z dziecmi zrobie, chyba wysle razem z twoimi sugar;-):-p

aaa nie moge bo moje chore:sorry2:

dobra ide do pracy:dry:

hehe Aenye w tym miejscu nie ma a z ogłoszeń ktore znalazlam to jest najblizsze memu sercu ;)) no ale powysylam cv i zobaczymy...

widze ze wszedzie chorobska niech juz sie ta zima skonczy i te syfy odejda, u nas poki co jest dobrze, a no i od 1.03 u nas zapisy do przedszkoli, Agatka ma juz miejsce na szczescie ale o tym juz chyba pisalam ;)

zdrowka dla wszystkich zycze!!!!

No no tak szalejecie z pisaniem, ze nie nadazam z odswiezaniem str.;-)

U nas z Manka niby lepiej, choc dalej biegunka meczy. I oslabiona caly czas. Jutro ide do lekarza, bo zbyt dlugo to trwa.

Agaton trzymam kciuki:-), oby Ci sie udalo.

Atol jak samopoczucie?

Atol, no to masz wymówkę jak dzieci będą coś od ciebie chciały... albo T. ;-)

Agaton, u nas tez niby od marca rusza rekrutacja ale na razie nic nie wiemy. My pewnie bedziemy uruchamiac rozne znajomosci, bo jako ze nie jestem samotna matka ani zadne z nas nie pracuje na etacie to ogolnie nie mamy szans sie dostac z rozdzielnika :baffled:

Jakbyście się zastawiały co tu robie o tej porze, to D. mnie obudził bo dziś poleciał do Wwy więc czuwam nad śpiącymi straszydłami ;-P
Pepe nadal mi kaszle, a już miałam nadzieję sprzedać go do żłobka, a tu wychodzi że do pn będzie siedział w domu :/

Ostatnia edycja:
dziewczyny co na kaszel moge podawac poza syropkiem z cebuli??

wczoraj musialam sie urwac z pracy bo Brunio bardzo plakal za mna w przedszkolu:-( maly bidulinek

he he ale produkcja :-D
My do przedszkola tyz po znajomosci bo szans nie ma bo ja jestem na wychowawczym smieszne to bo nie biora dzieci jesli ktores z rodzicow nie pracuje a jak mam pracowac jak dziecka nie chca do przedszkola paranoja
wszystkim zdrowka
Kasu u nas na mokry kaszel mucosolwan albo flegamina do tego inhalacje a na noc stodal albo sinecod :tak:
Kasia ja tez od 6 na nogach :-p zreszta jak zawsze ostatnio
Agaton ja tez trzymam kciuki
Maja ja tak jak atol mysle jesli warta praca pojawienia sie w cv to bym brała :tak:

Od 3 dni nie jemy nabiało młody sliczna skura mała to samo a ja na widok mleka mam jezyk do kolan :-(

reklama
kasu, na kremikach o tym mowa. ja daje mucosolvan + prawoslaz na jednej lyzeczce (muc ok2ml, reszta praw., ostatnia dawka ok 16), na noc drosetux (p.kaszlowy). i inhalacje - jak goraczka to z berodualem, jak bez goraczki, sam pulmicort z sola fiz.
ale to wsio jak juz mocny kaszel, nie taki przy katarze (ze slychac, jak cos po prostu odkrztusza - przy takim tylko clemastine przed spaniem i cebulak), tylko taki szczekajacy, suchy, napadowy (a akurat u mnie pol rodziny ma taki wirus, kuzwa, D szczeka jak rasowy rottweiler, nawet malej Nadii nie ominelo :-( )

mnie odpukac omija wsie scierwo od dawna, ciekawe, kiedy zlapie..?
odpukac!

no i w ogole hew a najs dej :-)
u mnie wiosennie, blekitne niebo, sloneczko, ptaszki spiewaja - az sie jakos cieplej i kolo serca robi.

dodam tylko, ze Maks dzis od 4-5.30 nie spal, a Fiol juz o 6 zazadal 'amku, koka mjeko' (kolka z mlekiem) i 'baji baji dzi dziam' (bajki na jim jam)
poczuli wiosne, chlopaki :baffled: ;-)

Do góry