reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Miłka - no już, już:cool2:
Chciałam cię przetrzymac co byś dłużej z nami została:-p
Kicia - niestety straciłą swoją fasoleczkę w 9 tygodniu:-(, teraz czeka 3 mies i o dziewczynkę starań ciąg dalszy, pilnie studiuje wątek o planowaniu płci:tak:
Cosmo - zamieszkała u nonka w małym domku
Nonek - przeprowadzili sie do dużego domu, wykańczają powoli, siebie też (oj, ja wiem coś o wykańczaniu, buzia nonek;-)), byliśmy z rodzinką u nich - mają ślicznie, a kuchnią jestem po prostu zachwycona:tak:
kate - praca, praca, praca, niby nie ma jej dużo, ale poświęca się całym sercem, więcej jej nie ma niż jest
kasia_z - doktorat w zasiegu ręki, praca napisana, trzymamy kciuki:tak:
lucky - rzadko się odzywa. Dzieci, chorobstwa, monsz daleko...:-(
Sa_raa - się nie odzywa wcale. Nikt nic nie wie.
aenye - po staremu, dzieciaki słodkie
roni - nowy tatoo na łydce, intensywnie się odchudza (roni - jak tam?)
Agutka - już gdizes pisałam, próbowała pandą przestawić tira, nie udało się, panda w opałach, Agutka w rozpaczy (Agutka, a propos, jak tam? Juz lepiej?Buźka!!)
atol - po staremu, idzie na koncert Madonny, z kloleżanką na bilety polowały całą noc;-)
Maja - przeprowadzona do nowego mieszkanka, urządzanie w końcowej fazie, najazd grudniówek na parapetówę w fazie zapisów;-)
Sugar - pierścionek zaręczynowy na palcu, najazd grudniówek na ewentualne weselicho (jeszcze nie ma daty) jak wyżejl
(sugar, wiem,ze to było na zamkniętym, jak trzeba usunąć z otwartego daj znać, usunę;-))
kasu - praca pochłania, coraz więcej zleceń, grudniowy sabat ustawiony w kolejce pod maszynkę, można się jeszcze zapisywać, wole miejsca w przyszłym pólroczu;-)
Agaton - bez pracy, podłamana, trzymamy kciuki za znalezienie!!:tak:
nieistotna - na wątku ,,grudniówki w kuchni" robi furorę własnoręcznie upieczonymi chlebkami, szok, ślinka cieknie (nieistotna- na następny zjazd przywozisz min. 5 takich chlebków!!!):tak:
anita - w wirze pracy, kłopoty sercowe i te duchowe i te zdrowotne...
ja czili dita;-) - byliśmy na zlocie u kate, potem u nonka, było super i w ogóle kocham te kobiety!!!;-):tak::-D Poza tym zadowolona z pracy (ale nie z zarobków), podobnie do anity kłopoty sercowe (te zdrowotne)

W międzyczasie Iławianki czyli Kinga i Agnieszka.kk się obraziły i opuściły nasze towarzystwo, reszty grzechów nie pamiętam, za wszystkie bardzo żałuję, jak sobie coś przypomnę, dopiszę;-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
[*] Oj :-( szkoda, strasznie lubię jego malarstwo/rysunek :tak:

Sugar, może głowa boli od zatok? Polecam steryd do nosa. Teraz leczę w kółko nim katar i jest super, w ogóle nie mam, ani problemów z zatokami, ani nic. Zdrówka dla was.

Ja dziś miałam dzień załatwiania wszystkiego, trochę padłam. Byliśmy z Pepe u lekarza, ale okazał się jak niemal zawsze symulantem ;-) kaszel od gardła, więc luzik. Odwiozłam rano "czerwoną strzałę" do warsztatu, więc do środy jestem uziemniona ;-) Chodzę z buta wszędzie, strasznie dziwne jak szybko się człowiek odzwyczaja...

Atol, z fajnych prac to mi stykną gdańskie nędzne zarobki nawet:
- opieka nad 1 sztuką akwarium 400 l w firmie - 5 tys. miesięcznie
- robienie prasówki nt jednej firmy (wycinki z gazet które się ukazały, zebrane, zeskanowane, wysłane mailem do prezesa do godziny 12:00) - 6 tys. miesięcznie
;-)
W sumie kilka etatów możnaby skręcić naraz, co?

Właśnie dostałam kartkę z Goa (a propos ulubionego kraju Roni i Aenye :-p) - kumpelka była 2 tyg. na szkoleniu. Atol, zdecydowanie lata też chcę. I plaży. :tak:

a jak ten steryd sie nazywa, chociaz jak slysze steryd to mnie lamie :-p
z nosa mi nie cieknie tak czy inaczej

mam jeszcze mucofluid po dzieciakach

ato
l widzialam ta prace ;-) zyc nie umierac
jakies 6 lat temu pracowalam w waterparku na cyprze, tez bylo tak fajnie
ale to jedna setna tego co jest tam , ech :happy:

co do goa to juz sie wypowiedzialam ale rajskie miejsce
przynajmniej to z dala od hoteli molochow
chatki z bambusa i malpy na dachu :-p
moje znajome wrocily jakies 2 tyg temu z indii i m in byly na adamanach, goa sie przy tym chowa, mam nadzieje ze kiedys tam tez dotre :-)

a ja go nie znałam....Zawsze przykro jak ktoś odchodzi, mi strasznie szkoda Kamili Skolimowskiej, była taka młoda....
kasia_z - jaki to steryd?

Kurde, u mnie w Orbisie było akwarium 400l, facet za opiekę brał mies 500zł.
Tak to sie przedstawiają zarobki na Lubelszczyźnie:baffled::confused2: Sto lat za murzynami

Kasia to jak ci sie jeszcze styknie taka praca to daj znac;-).
Dita jak zawsze gienialna

U nas znow chorubsko. Manka jak bylysmy u Kate zaczela wymiotowac prawie bez opamietania. Do tego biegunka. Wczoraj wydawalo sie, ze jest poprawa, niestety wieczorem powtorka z rozrywki. Noc istny sajgon, lacznie z kapielami i wpol do czwartej, praniem wykladziny w polowie pokoju. Dzis rano znow akcja i Manka dzis przespala doslownie caly dzien. Z malymi przerwami non stop. Przez caly dzien nie opuscila kanapy. Nie wiem czy to nie przypadkiem teraz jej ta grypa paskudna nie dorwala, a akcie zoladkowe byly tylko jednym z elementow tego scierwa.

Julka cos pokasluje.

Ja mialam dzis isc na rozmowe w sprawie pracy i jak juz szlam do babki i zadzwonilam do niej, to ona mnie poinformowala, ze ma juz dziewczyne. KU R WA. Normalnie sie zalamalam, bo super praca jak dla mnie, nie kolidujaca z moimi planami gabinetu. Juz drugi raz mnie zrobila w bambuko. Niepowazna.

Poza tym mam depreche i ogolnie wszytskiego dosc.

Nona cycki do gory...czuje sloneczko w niedlugim czasie. Bedzie dobrze zobaczysz.

Ja langosze dzis zrobilam... jakos mnie ta druga kawa napalerowala.

A jutro na next tour w sprawie roboty. Jakis luz czuje wyjatkowo.

Po dzisiejszym dniu doszlam do wniosku ze jeszcze za wczesnie na baby nr 2. Zbyt wygodnie mi z Marika. Gabi niby grzeczna ale bardzo absorbujaca. Chociaz napewno opieka nad obcym dzieckiem jest bardziej stresujaca niz nad wlasnym i moze gdyby byla moja to bardziej bym wyluzowala. A tak to oczy dokola glowy trza miec bo MArika bardzo pomyslowa w zabawianiu.

zobaczcie jakie cuda robi wlasnorecznie znajoma mojej tesciowej...tez grudniowka 2006
patchwork

Sugar ogladalam dzis urywek o tej wystawie no i zobaczylam kilka eksponatow. Robi wrazenie, chetnie bym zobaczyla na zywo.

bardzo fajne
lubie takie kapy, jakos tak babcinie mi sie kojarza
mam dwie dla maluchow robione przez ciocie S, ktora ma fiola na punkcie robienia roznych rzeczy hand made

sterydy do nosa niestety tylko na recepte

moze byc buderhin aer (najtanszy), moze byc rhinocort 32(dzieci) 64 (dorosli)

ja tez katuje sie teraz rhinocortem i hanke tez jak ma katar

Helene nie, bo jakos mysle ze jeszcze za mala troche

kasia a w jakiej to firmie placa tyle z opieke nad akwarium, zloze cv od razu:-D

ja w ramach przywolywania ciepla napilam sie mojito i ide spac:-p

patchworki super

reklama
wszystkim chorutkom zycze zdowka
my dzis w nocy lepiej, bez wymiotow
niestety pobudka o 5 rano i pelne szalenstwo
wszystko mnie boli umieram
praca odwolana

moja sis ma wlasnie zapalenie zatok, chodzila taka chora az dostala strasznych bolesci i do szpitala pojechala, teraz jest na antybiotykach

tez czekam na lato i slonce, w wakacje jedziemy do Turcji to sie wybyczymy:-D

Do góry