reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

aenye to sie zaczelo:), ja wlasnie dochodze do wniosku, ze powoli mi mija, ale ostatnie dwa tygodnie byly niezbyt dobre, a do tego jeszcze to przeziebienie. Ale wiecie co, da sie to spokojnie przezyc, ja bardzo sie zaprzyjaznilam z kibelkiem. juz mialam ochote nadac mu imie, skoro tyle z nim rozmawialam:)
czarnamoje najszczersze gratulacje!!! Wszystko bedzie ksiazkowo i doczekasz sie wspanialej Kruszyneczki. I bedzie wygladac tak jak sobie pewnie juz marzysz.... :)

reklama
jejku jej :) nonek, dla mnie to cos okropnego, nie wiem.. sa jakies sposoby na takie poranki?.. bo mnie to spowalnia dodatkowo... a i tak zawsze sie rano spozniam :( jakies ziolka mozna moze pic, cos...???

i strasznie mnie draznai - nie wiem, czy juz mowilam - zapachy srodkow myjacych, czyszczacych, proszkow, perfumow... i jedzenia smazonego tez :) :) :) nie mowiac o klasycznych smrodkach 'podpachowych' ludzi w autobusie, kolece... beka... jak tu zyc w swiecie pelnym zapachow!? (lub smrodow!?)

chyba kupie SE klamerke na nos ;-)

kicia80 - ale widzial kropke zarodka, czy pecherzyk? bo moj pecherzyk na ekranie mial jakies 7-8 cm (mowie o tym, jak on na ekranie wygladal, na pewno jest muczo mniejszy!)... i w srodku widzialam jakies bialawe cos, co moj gin nazwal cialkiem zoltym...

a jesli widzialas kropeczke zarodka, to super :)
a jak nie, to czekamy razem :) :) :)

ale skoro zalozyl ci karte ciazy, to bedzie swietnie! i u mnie i u ciebie :) :) :)

wiem, co mowisz, ja tez nastawilam sie na zobaczenie serdusia, jak sie udalo sugarspunsister... i tez bylam - nawet jeszcze troszke jestem - zalamana :)
i tez ciagle, wprost ciagle sie boje :) ale coraz czesciej mysle, ze bedzie wszystko pieknie... :) tak jak u czarnej :) :) :) ona tez nie widziala nic poza pecherzykiem... a teraz jest juz serduniek :) wiec glowka do gory i pozdrawiam serdecznie :)

No witajcie ponownie:))
..aeyne podobno najlepiej przed wstaniem z łózka przegrysć cosik:)) Tak wiec musisz spać z jakimś sucharkiem lub krakersikiem po poduszeczka:)
kicia80 bedzie wszystko dobrze ja tez biore Luteine 2x dziennie dopochwowo:)) a skoro gin ci przepisał to dobrze napewno maleństwu niezaszkodzi a pomoże:)
nemesia GRATULACJE  i fajnie że do nas dołączyłaś:))Już lece dopisać Cię do listy

kicia, a luteine tez bralam, na wydluzenie fazy lutealnej i zadzialalo :) to jest tez jakas forma progesteronu, jak duphaston, tyle ze chyba mniej inwazyjna (ale moge sie mylic, moze taka sama; ale po luteinie nie czulam sie tak zle, jak po duphastonie). a teraz wlansie na bole brzusia i lekkie plamionka dostalam duphaston :) i jest ok. wiec glowka do gory :)
zreszta czarna tez bierze luteine :)

cmox

swoja droga witam wszystkie nowe kolezanki :) :) :) dzisiaj dolaczyly do nas az trzy! supeeer :) ogromniaste gratulacje dla wszystkich :) i cieszymy sie, ze jest nas coraz wiecej :) :) :)

czarna, to moze byc to - zauwazylam, ze jak zjem bulke, to przechodzi. problem w tym, ze ostatnio zrobilam sie wybredna i przez moje usta przejdzie tylko swieze pieczywo ;-) ale sucharek to dobra mysl. choc moj men mnie zabije, ze jem w lozku ;-) a ciebie nie mecza mdlosci?

a w ciagu dnia pomaga mi grejfrucik i sok grejfrutowy. pije hektolitrami, a od jakiegos miesiaca co najmniej jeden, dwa grejfcie dziennie zjadam :) :) :) i wciagam wszystko, co kwasne w ogole... cytryny na 'sucho'... kwasne jablka... visolvit... kapusta i ogorki kiszone... oto moje smaki ;-) no i wino rozowe wytrawne, ale to strasznie rzadko... i jak juz wezme te niesmiale lyczki, to juz zaluje, ze nie moge wiecej ;-)
choc wiem, ze to jeszcze nie zachcianki, to widze, ze powoli kwasne staje sie moim smakiem nr 1! nawet nie mam checi na slodycze, powiem wam :)

jakis ginowy dzien byl dzisiaj, co? :)
dobra, a teraz lulam, bo gadam i gadam...
karaluszki pod poduszki :)

aenyetak jak wczesniej powiedziala czarna, ale oprocz tego mi pomaga taka herbatka na I trymestr z Bio Activ, ona jest m. in. z imbirem, ktory hamuje nudnosci i wymioty. Zreszta najlepszy jest swiezy imbir na takie rzeczy. Jak boli cie zoladek, takie specyficzne klocie to mozesz sobie wypic rumianku (jak nie jestes oczywiscie uczulona), a jak naprawde bardzo boli to no-spa. Ale tak naprawde to jak masz wymiotowac to bedziesz, taka smutna prawda. Dla pocieszenia- podobno jak masz nudnosci i wymioty, znaczy, ze wszystko sie prawidlowo rozwija ;D pozdrawiam

Ok mam nadzieje, ze nie pominełam żadnej nowej mamusi i wszystkie już jesteśmy w komplecie na naszej liscie:) Kurde kiedy ten mój m zrobi mi laptopka przez niego nie moge wam pokazać mojej kruszunki:((
..aeyne nie mnie takie rzeczy omijaja:)) jedynie czasami wieczorem mam takie uczucie wymiotne ale to chyba z przejedzenia bo dla mnie wieczór to najlepsza pora na posiłek:))

nonek - u mnie to chyba przez duphaston jednak.. jak bralam bromergon - tez cos w ten desen, to bylo mi podobnie niedobrze. ale nigdy nie wymiotowalam, prawda ::) nom...

czarna - zobaczysz, i na ciebie przyjdzie pora :) :) :)

buziaki!!!!!

reklama
Do góry